Iz pravega testa

Takole pa izgleda odziv tistih, ki so kot se reče narejeni iz pravega testa.

gasilci
vir: Gasilska brigada Ljubljana

Ekipa Gasilske brigade Ljubljana pred Infekcijsko kliniko v Ljubljani za vzpodbudo zaposlenim na kliniki, ki se trudijo reševati življenja ob izbruhu epidemije in so trenutno eni najbolj obremenjenih in izpostavljenih ljudi v državi.

Da bi prišli takole vzpodbujat pred Infekcijsko kliniko zaposleni na sodiščih ali tožilstvih, na univerzi in še kje ne pričakujte! Tam se ukvarjajo trenutno s tem, kakšni vse dodatki jim lahko pripadajo za “delo na domu”, medtem ko sodstvo in univerze praktično ne delajo oziroma so aktivnosti bistveno zmanjšane.

Pa nimam nič proti sodnikom, tožilcem in zaposlenim na univerzah. Samo zdi se mi pa vsaj nemoralno, če že ne kaj drugega, da se v teh razmerah ukvarjajo s tem, kje bi se dalo še kakšen dodaten denar povleči! In če jih res zanima, pripada jim 1 evro na dan za uporabo lastnega računalnika, 1 evro na dan za uporabo lastnega telefona in dobijo plačano tudi malico. Ne pripadajo pa jim potni stroški. Kako je s plačilom ogrevanja za delo od doma mi ni znano. Morda lahko pade tudi iz tega naslova še kakšen evro na dan. Z uporabo tako imenovanega kreativnega računovodstva pa se da verjetno do dodatnega keša priti tudi še kako drugače v teh težkih časih (“povečan obseg dela” in podobni triki, ki jih dopušča naša zakonodaja).

Odsvetujem pa preprodajo zaščitnih mask in druge medicinske opreme!

Komentiraj