Izumiranje slovenskega naroda

Ljudje, ki živimo v tej državi se po mojem opažanju v prvi vrsti delimo na levičarje, desničarje in skupino tistih, ki ali zelo ne mara levičarjev, ali zelo ne mara desničarjev, ali pa zelo ne mara obojih, hkrati pa sami niso člani teh dveh ideoloških skupin. Takih, ki ne bi sodili v nobeno to kategorijo pa je po moji oceni malo. Je pa res, da bi bili tako levičarji, kot tudi desničarji zadnje čase radi na sredini, kar pa pri delitvi povzroča samo zmedo in tudi toliko prostora na sredini ni.

Druga, precej manj pogosta in v današnjih časih očitno skoraj prepovedana delitev pa je delitev na Slovence in ne Slovence (v smislu pripadnosti narodu).

Kakor sem jaz razumel idejo naj bi bila država Slovenija zlasti nacionalna država Slovencev. Ampak to kot vidimo je padlo v vodo, saj se račun tudi zaradi zelo neugodnih demografskih trendov ne izide, hkrati pa so po vstopu v EU in z odprtimi mejami migracije prebivalcev postale nekaj samoumevnega, s tem pa so nacionalne države izgubile na pomenu. Pojem nacije je pa za marsikoga neprijetna tema tudi zaradi tega, ker je bilo v zgodovini na ta račun ogromno mrtvih.

Je pa vprašanje, na katerega ne vem odgovora, kaj sploh je definicija Slovenca? Torej kaj je kriterij, da si Slovenec?

Moraš imeti Slovence za prednike do določenega kolena nazaj? Se šteje, če so Slovenci predniki samo po eni strani, recimo po očetu ali materi?

Pri nas za časa Jugoslavije ni bilo veliko Kitajcev, Alžircev ali Pakistancev, je bilo pa tu veliko ljudi iz drugih republik (tudi zaradi politike Jugoslavije, da na silo širi koncept bratstva in enotnosti) in številni so si tu ustvarili družine.

Ali se za Slovenca lahko preprosto imaš tudi če nimaš tu korenin in si se sem priselil?

Takole po občutku bi dejal, da tega ne zna povedati nihče, ker je zadeva res komplicirana, zato je komplicirana tudi delitev na Slovence in ne Slovence. Sami med sabo se že nekako razdelimo, samo ni pa to nič uradnega in ne nujno pravilno. Dodatno zmedo pa povzroča še dejstvo, da se izraz Slovenec uporablja tako za državljane te države, kot pripadnike naroda, kar pa seveda ni isto.

Ob vsem tem je meni zanimivo tudi to, da so številni, ki jih mi imamo za ne Slovence dosti bolj pripadni tej državi kot “pravi” Slovenci. Na nogometnih tekmah naše reprezentance mahajo z našo zastavo, hodijo na državne proslave in imajo doma izvod Prešernove Zdravljice ter podčrtan verz, ki se začne…”Žive naj vsi narodi”… Sem pa opazil tudi da Slovenci, vsaj ti, ki živimo v tej državi, nimamo nekega občutka za pripadnost narodu, kar pa je verjetno tudi posledica zelo krvave zgodovine, kjer se je že tako malo številčen narod razdelil in pobijal med seboj. Star pregovor pravi – “Nič ni lažjega, kot dva Slovenca na smrt skregat med seboj”. Številni Slovenci tako te države tudi nimajo za svoje. Ko so na oblasti levičarji, je država “od Kučana” in njegovih “old boys network”, ko desničarji (ti so bolj poredko na oblasti zadnje čase) pa “od Janše”. Nikdar pa ni “naša”.

Tako odkrito toksično skregan ni bil po mojem mnenju slovenski narod od 2. svetovne vojne naprej, kot je sedaj. In to nima neke oznake “strogo zaupno“, ampak je splošno znano dejstvo, ki ga vemo mi in ga vedo tudi tisti, ki imajo tu interese in rišejo zemljevide, kako naj bi po njihovo Evropa izgledala v prihodnosti. Kapitalizem ima pač jasno razkrito slabost in šibko točko. Nizko rodnost. Krščanstvo je nekoč z mečem širilo svojo religijo na Bližnji vzhod, sedaj pa oni rinejo nazaj sem. Verjetno tudi s pomočjo denarja od nafte.

Kot sem zasledil, ta država pri popisu že od 2012 ne spremlja več narodnosti, tako da podatka, koliko je tu še ljudi, ki se vsaj načeloma imajo za Slovenca sploh nima več! Razlog za to je pa enostaven. Podatki bi bili šokantni in s tem ne želijo vznemirjati javnosti. Glede na to, da imamo pa na drugi strani precej natančne podatke, koliko Slovencev živi v tujini (v Kanadi, ZDA, Avstraliji, Argentini… ) sklepam, da očitno nekatere države pa kljub vsemu pri popisih prebivalstva še vedno spremljajo podatke o narodnosti.

Po moji oceni v državi Sloveniji živi samo kakšnih 75% ali še manj prebivalcev, ki imajo vsaj enega prednika Slovenca. Ker je povprečna rodnost Slovenke 1,6 otroka se seveda ta procent samo zmanjšuje, saj mora država primanjkljaj nadomestiti z uvozom tujcev. Preprosto povedano, ekonomija potrebuje delavce. Upokojenci potrebujejo nekoga, ki plačuje za pokojnine. Politika (levica) pa potrebuje volivce. In uvoz tujcev je daleč najlažji ukrep ter skrajni domet naše politike. Ampak to je zelo naivna in kratkovidna taktika po načelu Business first, saj ta taktika ne upošteva možnosti, da nas lahko hitro pregazijo in to z nasmehom na obrazu.

Za leto 2018 je eden izmed statističnih podatkov tale (vir):

V 2018 se je v Slovenijo priselilo več kot 4.300 državljanov Slovenije in 24.100 tujih državljanov. Odselilo se je skoraj 6.600 slovenskih in več kot 6.900 tujih državljanov. Selitveni prirast je bil v 2018 najvišji po letu 2008: 14.928 oseb.

Torej za 2018 je bilanca migracij negativna za Slovence (državljane), saj jih je 2300 več odšlo od tu, kot prišlo sem. Tujih državljanov pa je prišlo skoraj 15.000 več, kot pa od tu odšlo. V samo 10 letih s takim tempom pomeni 150.000 priseljencev več in čez 20.000 Slovencev manj (!). In ta trend se bo zelo verjetno v naslednjem desetletju samo še stopnjeval, ne zmanjševal, če se ne zgodi kaj nepričakovanega. Ne nepomembno pa je tudi dejstvo, da od tu odhajajo zlasti mladi in izobraženi, prihajajo pa nizko izobraženi (!). Inteligentno in vizionarsko!

Zasledil sem podatek (nisem preverjal, če res drži), da neka “verska skupnost” pri nas deli po pet tisoč evrov za vsakega rojenega otroka. In ta skupnost ni krščanska, da si ne bi kdo kaj narobe in preveč naivno predstavljal. Poleg tega pa seveda nekaj primakne tudi naša država prek raznih socialnih transferjev. Dobro se ve, da se države danes ne osvaja samo z orožjem. Še bolj učinkovito jih osvojiš z nataliteto ter izkoriščanjem demokracije, neoliberalizma, naivnosti, ignorance in pri Slovencih še notranje razdvojenosti. Ampak ker mi Slovenije niti ne štejemo več kot nacionalne države Slovencev to seveda ni osvajanje in nas kaj dosti ne briga! In Slovenci se tudi ne moremo zanesti na pomoč iz Katarja, Saudske Arabije in podobnih držav, ki tudi na tak način širijo svoj vpliv po svetu.

Kot tudi opažam sedaj veliko priseljencev, zlasti iz Bosne in Kosova kupuje starejše hiše na podeželju (za tujce iz držav kandidatk za članice EU velja pri nakupu nepremičnine načelo vzajemnosti, pri čemer dvomim, da Slovenci na veliko kupujejo nepremičnine po Bosni in Kosovu), ker so relativno poceni in nudijo možnost širitve. Ti se očitno tudi ne delijo tako kot mi na levičarje in desničarje, ampak si med seboj pomagajo. Če Slovenec pomaga sosedu prekrivati streho takoj pride inšpektor FURS-a in ga kaznuje, ker dela na črno.

Verjetno še prej kot v 100 letih bodo Slovenci tu manjšina in vprašanje, če jim bodo takrat sploh priznali status manjšine ali pa bodo živeli v kakšnih getih. Seveda če bo takrat sploh še država kot taka obstajala, za kar pa je po mojem mnenju tudi malo možnosti.

Po moje ta država (politiki, ki državo vodijo) v zadnjih 30 letih od nastanka samostojne države ni naredila praktično ničesar, da bi takšen trend obrnila in vsaj poskušala preprečiti izumiranje nekega majhnega naroda, ki ima svoj jezik, kulturo in zgodovino! Res je, da imajo tudi številni drugi narodi podobne probleme, ampak majhen narod toliko prej pride do ničle in statusa “urbane legende” kot je bila Atlantida.

Tak mačehovski odnos pa jaz štejem kot izdajo lastnega naroda in izdaja lastnega naroda je sramota, ki jo bo lahko pravilno vrednotila le zgodovina.

Ima pa čas, v katerem živimo, vsaj to prednost, da je vse skrbno dokumentirano, poslikano in posneto. Generacije, ki bodo prišle za nami, bodo lahko pogledale arhive in ugotovile, kdo so bili tisti, ki niso naredili nič, da bi se slovenski narod ohranil oziroma so z napačnimi odločitvami izumiranje samo še pospešili! In za prelomnico se bo morda izkazala prav ustanovitev lastne države.

Kako ironično.

Slovenci v 30 letih samostojnosti nismo te države uspeli narediti privlačne za Slovence, smo jo pa uspeli narediti privlačno za tujce.

Če drugega ne pa imamo ta propad slovenskega naroda vsaj vrhunsko dokumentiran v delu RODNOST V SLOVENIJI od 18. do 21. stoletja (izdajatelj Statistični urad RS).  V tabeli 97. se lepo vidi, kako je bil naravni prirast visoko pozitiven vse od leta 1857, nakar pa sledi preobrat leta 1992. Od takrat dalje pa je bil samo še minimalno pozitiven, večinoma pa negativen.


Pod črto prvič.

Prešernova Zdravljica nima samo verza…”žive naj vsi narodi”…ampak še par drugih kitic, ki so bile namenjene Slovencem (levičarjem, desničarjem in vsem vmes).

Vsaj tako jih jaz razumem.


Pod črto drugič.

V Ustavi RS, kot najvišjem pravnem aktu te države je “slovenski narod” omenjen samo enkrat in sicer v 3. členu:

Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.

Torej ta “slovenski narod” se je samoodločil, da bo ustanovil državo, potem pa se je kot narod praktično razpustil, saj na novo ustanovljena država koncepta “naroda” ne priznava več!

Res genialno!

Prepričali so nas, da je narod samo še ena izmed napol abstraktnih družbenih skupin, tako kot je lokalno gasilsko društvo ali skupnost za ohranjanje avtohtonih sort krompirja. Upam, da se vsaj Slovenci v tujini lahko še vedno opredelijo kot pripadniki slovenskega naroda.

Moj glas na plebiscitu vzamem nazaj. To potem pa ni več država, za katero sem glasoval leta 1990. Plebiscit je bil očitno glasovanje o razpustitvi slovenskega naroda in ta je z ogromno večino uspel. V tej državi smo prišli celo tako daleč, da zgolj že omemba slovenskega naroda povzroči, da nekateri skočijo pokonci in te takoj označijo za nacionalista ali celo fašista!

Partija je nekoč dejala, da mora biti človek najprej komunist in šele nato Slovenec. Te partije, ki so sedaj, pa naroda sploh ne priznavajo več.

Slovenski narod ne izumira!
Slovenski narod je praktično že mrtev!

hešteg (ključnik) #NoFaith #NoNation #NoHope #NoFuture

Poglej še:
Spletna debata na to temo

Komentiraj