Pokakan podmladek

Skoraj ne morem verjeti! Predsednik podmladka SDS se je javno opravičil županu Jankoviću, ker mu je rekel “balkanski kavboj“, za kazen pa bo moral pogumni predsednik podmladka opraviti še 24 urno prostovoljno delo v domu za upokojence.

Pa kakšen je to podmladek, ki v afektu zajebava ljubljanskega župana, potem pa se pokaka od strahu, ko jim ta zagrozi s tožbo?

To naj bi bil podmladek najmočnejše opozicijske stranke? Njena prihodnost? En mali kakec, ne pa podmladek! Še moj hrček premore več poguma, kot pa tile Janševi mladinci. Kakšen Monopoly za župana neki! Vi si kupite za ta denar raje ene kvalitetne plenice, da ne bo treba spodnjih gat vsakič menjavat, ko vas Zoki malo grše pogleda, potem se pa pojdite igrat na gugala.

Saj vas bo Zoki drugič še tožil, ker niste pravočasno odmaknili pogleda!!!

Jaz se upam reči blakanski kavboj tudi mojemu bivšemu profesorju za matematiko, ki so se ga vsi študentje bali, da raje ne napišem, kaj si mislim o našem županu, ker bo komu postalo slabo. Lastno mnenje je moja demokratična pravica in me ni strah nobenih balkanskih kavbojev. Zaradi mene se lahko pišejo tudi Šerif. Politiki so javne osebnosti, ki se pustijo voliti in zato ima javnost pravico, da si o njih misli svoje. Lažejo, kradejo, bolhe žrejo? Morda. Naj me s svojimi dejanji prepričajo v nasprotno. Pravica pa do njih žal ponavadi sploh ne seže, tako da se na to ljudje težko opremo pri ustvarjanju objektivnega mnenja o nekem politiku.

Kakšna pa je spoštovani mladinci po vaše sploh razžalitev balkanski kavboj?

Je žaljivka balkanski?

Slovenije leži vsaj delno tudi na Balkanu in tega geografskega dejstva ni mogoče zanikati (wiki Balkan). Res je Balkan iz zgodovine poznan kot nemirno področje, kjer se je veliko tudi pobijalo in ima sploh za Američane slabšalni prizvok, med drugim tudi zato, ker so na Balkanu odvrgli za veliko davkoplačevalskih dolarjev lasersko vodenih bomb in tomahawkov. Ampak to še ne pomeni nič. Za Američane ima slabšalni prizvok tudi beseda kebab, pa čeprav zadeva ni dosti drugačna od njihovega horseburgerja.

Je lahko potemtakem žaljivka beseda kavboj?

Prvič slišim, da bi lahko bil kdo zaradi besede kavboj užaljen, kaj šele tako zelo užaljen, da bi nekomu grozil s tožbo!? Če pogledam Urban dictionary, je beseda kavboj uporabljena samo v pozitivnem smislu. Tako zelo v pozitivnem smislu, da mi je zaradi izrečenih besed Janševih mladincev kar malo nerodno in sploh ne vem več, kdo je tu komu politični nasprotnik oziroma, ali ne gre tu v bistvu za komplimente:

A cowboy is the ideal American figure because he comes packing with two Colt .45 Revolvers, and a double barrel shotgun, plus a 1HP…Horse.

A cute farmer boy who knows how to treat a lady!

The famous image of Americans. The person who is poet, a fighter, and can survive on his own.

Praktično sami superlativi. Če meni nekdo reče, da sem balkanski kavboj (A cute balkan farmer boy, who knows how to treat lady), doživim manjšo erekcijo, da pozitivnega vpliva na mojo samopodobo niti ne omenjam. Ali sem lahko prosim balkanski kavboj?

Janševi golobradi in očitno povsem neizkušeni omladinci se pa v afektu tako ustrašijo, da obupno smrdi do sem, kjer v afektu tole pišem.

Pridite še meni za pokoro očistiti WC, če se vam že zdi, da ste tako hudi kriminalci, ko opletate z jezikom. Zelenci, kje imate hrbtenico! Meni na misel ne pride, da bi Jankoviću laskal z balkanskim kavbojem! Raje na suho pojem porcijo iztrebkov od činčile ali celo uro nepremično strmim v sliko napol gole Urške Čepin iz Playboya. To je nepredstavljivo mučenje, ampak v tem primeru izberem manjšo sramoto.

Če pa bi se jaz že moral zaradi česarkoli opravičiti, potem se jaz globoko opravičujem vsem tistim, ki sem jih razžalil, ker sem jim rekel, da se obnašajo kot ljubljanski župan. Žal mi je in se kesam, ker to vedno izrečem v afektu in tega običajno resno ne mislim. Vsaj resno ne mislim v večini primerov, ker to pa ni več šala in to so pa res grobe besede.

Sramota od podmladka. Stranka, ki ima takšen shitty podmladek, ima lahko samo shitty politično prihodnost.

Edina sreča za politično desnico pri vsem skupaj je, da se SDS-ov junaški podmladek ni poravnal tako, da za kazen glanca do sijaja županovega doniranega BMW-ja (če ga slučajno še ni vrnil).

Owned by Janković.

Sponzor prispevka: Udbomafija s.p.

18 komentarjev to “Pokakan podmladek”

  1. DJ Says:

    Hehe, mislim, da ima osebek celo 3-dnevno tlako, ne le 24-urne.

    Slovenije v veliki meri leži na Balkanu in tega geografskega dejstva ni mogoče zanikati (wiki Balkan).
    Zanikujem! 😛 Ce ze, potem v zelo majhni meri lezi tam, pa se to zgolj po nekaterih interpretacijah. O tem prica celo link, ki si ga zraven pripopal.
    Lahko pa recemo, da je v veliki meri v srednji Evropi:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa
    🙂

  2. dronyx Says:

    @DJ: Jaz sodim med tiste, ki Slovenijo prištevajo med naslednice nekdanje Jugoslavije, ki je bila država na Balkanu. Kulturno, zgodovinsko, politično je to zame Balkan in nimam slabšalnih predsodkov.

    Sem pa malo stavek preoblikoval, da ne bo kakšen Balkanec še konca storil, ker sem ga večinsko uvrstil na Balkan, čeprav naj bi bila na Balkanu matematično gledano samo petina Slovenije in so tako Balkanci samo južni (mišljeno seveda geografsko) Slovenci.

  3. DJ Says:

    Jaz pa med tiste, ki jih prištevajo med naslednice Karantanije, Svetega Rimskega cesarstva oz. njihovih naslednikov Habsburške monarhije in zaveznikov. 🙂 Kulturno, zgodovinsko in politično je to čista srednja Evropa. Načeloma nimam predsodkov, ampak gre za identiteto – nekaj desetletij v 20. stoletju pod srbskim in laškim žezlom (odvisno od dela Slovenije) jo je očitno precej izničilo.
    Mislim, da ne bo “miru”, dokler ne bo generalno sprejeto enakopravno obravnavanje vseh delov zgodovine in bivših držav (in temu ustrezna usmeritev na vseh področjih). Zaenkrat (žal) tudi po osamosvojitvi očitno še vedno ostaja preferiranje zgolj jugoslovanskega obdobja v stilu “kot da pred tem vesolje ni obstajalo”. Že samo bežen sprehod po lublanskih ulicah in njih poimenovanjih da misliti…

  4. 3x8 Says:

    24=3×8

  5. dronyx Says:

    @DJ: Kakor sem jaz razumel zgodovino, smo bili mi vedno neki hlapci v nekih monarhijah, cesarstvih in kraljevinah, šele z Jugoslavijo smo postali enakopraven del neke federacije, pa čeprav komunistične po politični ureditvi. To nam je kasneje tudi bojda omogočilo, da smo prišli do svoje države, sicer bi bili lahko še danes jodlarji. Oziroma niti ne jodlarji. Hlapci od jodlarjev, ki so v neki anketi celo ugotovili (bom raje kar citiral, ker je vse skupaj dosti bizarno):

    Slovenci so med najmanj priljubljenimi priseljenci v Avstriji, kaže neka javnomnenjska raziskava. Med najbolj zaželenimi prišleki so Nemci, Čehi, Srbi in Slovaki, na drugem koncu lestvice pa so ob Afričanih, Rusih in Arabcih tudi Slovenci. Ti so se uvrstili za Turki in Romuni.

  6. Morant Says:

    Zelo naivno razmišljanje.

    Pri ugotavljanju, ali neka beseda oziroma besedna zveza velja za žaljivko, nizanje slovarskih definicij ni dovolj. Pomemben je kontekst, v katerem je domnevna žaljivka izrečena; prav tako je treba vzeti v obzir siceršnji odnos med osebama, ki se ju to tiče.

    Če sledimo tvoji logiki, lahko relativiziramo prav vse. Tako “princ teme”, oznaka, ki jo je Drnovšek namenil Janši, postane nekaj povsem nedolžnega, saj je princ pač član kraljeve družine, tema pa nasprotje dneva, čas, ko ljudje počivamo od napornega dneva.
    Gremo dalje. “Cigan” ne more biti žaljivka, saj označuje nomadsko pleme s koreninami v Indiji. Če jo vzamemo dobesedno, “zamorec” nikakor ni sporna beseda, pa še v Lepi Vidi se pojavi.
    Kaj pa “nigger”, angleška ustreznica? Ta izhaja iz “nègre”, francoske besede za moškega črne rase. Kaj je tu žaljivega? Celo Agatha Christie je napisala knjigo Ten Little Niggers!

    So besede, ki zaradi politične klime ali posebnosti neke družbe s časom postanejo žaljivke; so besede, ki so že tako rekoč od nekdaj žaljivke, in so “navadne” besede, ki (same ali združene z drugimi) v določenem kontekstu privzamejo slabšalen pomen. Kot “balkanski kavboj” ali “barbika”.

    Upam, da mi ni treba razlagati, kaj je s tema besedicama SDS-ov podmladek zares želel reči. Rekel bom le, da je umel vsekakor prav.

  7. DJ Says:

    To je vse stvar propagande (menda so jo širili prav Srbi ali pa – kako prikladno – samouničevalni karakter Slovencev, voda na mlin vsem zunanjim sovražnikom). Kakor je meni znano, so med Slovenci ravno tako obstajali strokovnjaki ali akademiki ali intelektualci kot med vsemi ostalimi narodi monarhije. In prav tako so bili tudi navadni delavci, kvalificirani delavci, glasbeniki, hlapci, uradniki itn. Glede na številčnost verjetno relativno manj, pa vendarle ni za posploševati (zanimivo bi bilo narediti kakšno per-capita raziskavo o poklicih in ostalih gospodarskih statističnih kazalcih, ki bi verjetno razblinila večino negativnih predstav).

    Seveda pa si za višjo in kvalitetnejšo izobrazbo moral imeti denar (ali mecena) in obvladati tuje jezike. Pravzaprav situacija ni bila bistveno drugačna od današnje, le da je danes lingua franca angleščina, takrat pa je bila recimo nemščina (oz. francoščina v diplomaciji). 🙂

    Slovenski jezik je bil tudi uradno v uporabi kar precej dolgo in cesar je vedno naslavljal govore z “mojim narodom”. Se je pa zadeva drastično spremenila po neuspelo zaključeni 1. svetovni vojni, ko je bilo slovensko ozemlje razkosano med kar 4 države (od katerih sta levji delež pobrali seveda Italija in Srbija, verjetno za “nagrado”, ker so bili “na pravi strani”). Tudi na tako opevani jugoslovanski strani je njihov kralj govoril zgolj o “troedinem narodu” (za razliko od avstrijskega, a ne…), menda so forsirali celo cirilico (videli sem krajevne table in razglednice, kjer je v cirilici napisano LJubLJana), na bankovcih tudi ni bilo sledi o kakšni večjezičnosti, da o kraji “nacionalnega premoženja” (menjava 1 dinar za 4 krone namesto 1 krona za 4 dinarje, kot je bil uraden tečaj, niti ne govorimo).

    Zakaj pa so danes med najmanj priljubljenimi v Avstriji – tudi stvar propagande in PR. Očitno se v 20 letih osamosvojitve ta država ni uspela repozicionirati kot svetla, uspešna, pozitivna srednjeevropska država, tako da jo jemljejo kot “eno od šestih novih jugoslavij” (ali koliko jih je že zdaj ko so še eno marioneto naredili med Srbijo in Albanijo).

  8. dronyx Says:

    @Morant : Naivno ali ne, po moje takih fraz ne moreš šteti za iztožljivo žalitev. Seveda besednjak in nastop desnih mladincev ni bil ravno na nekem visokem političnem nivoju, oziroma je bil na nek način celo pobalinski, ampak po moje tega sodišče ne bi smelo šteti za žalitev, ker takih fraz je v politiki kolikor hočeš in so temeljna oblika političnega diskurza. Če bi se šli politiki na tak način preganjati med sabo, potem se vsa sodišča lahko ukvarjajo od jutra do mraka samo z njihovo užaljenostjo.

    Pa ne samo v politiki. Spremljaj malo bolj pozorno med vožnjo koga. Prokleti prasec, kako me je izsilil, Kurba pijana, spelji že, ker imaš zeleno...So to iztožljive žaljivke? Ne me jebat. To je zame samo sočen pogovorni jezik!

    če jaz nekomu rečem, da je čefur, me lahko toži za razžalitev? Če meni nekdo reče glupi Janezu, ga lahko tožim?

    Še vedno pa ne razumem, kaj je SDS-ov podmladek dejansko želel povedati z “balkanski kavboj”. Sori, nisem tako pameten. Za balkanski slutim, da naj bi se navezovalo na Jankovićevo poreklo, ampak saj tega on verjetno ne skriva. Koliko je pri nas mešanih zakonov. Srb in Slovenka, Hrvatica in Slovenec, Bosanka in Slovenec… Pa kaj? Saj smo vendar Balkanci, ki so se včasih dobro razumeli in skupaj udarniško marsikaj zgradili.

    Kam pa cilja beseda kavboj, pa ne vem.

    Dejstvo pa je, da če bi Janković malo bolj pogosto prebiral spletne portale in forume, bi hitro ugotovil, da je besednjak desnega podmladka naravnost milozvočen, proti vsemu ostalemu, kar se da prebrati na njegov račun. Ampak kakor jaz njega poznam, je on dosegel točno to, kar je hotel. Osramotil je političnega nasprotnika, ki se je preprosto posral od strahu. Me pa zanima, če je bilo tole usklajeno z Janšo oziroma če on za to sramoto podmladka sploh ve?

  9. My Kafkaesque Life Says:

    “Balkanski kavboj” zame ni žaljivka, ki bi bila vredna tožbe, je pa res, da se stvari kot povdarjanje -ića, pridevnik balkanski, samostalnik opankar ali povdarjanje srbskega dela Jankovićeve identitete pri podpornikih slovenske desnice nenehno uporabljajo kot žaljivke nastrojene proti njemu seveda v smislu, da ni Slovenec, da ne bi smel biti župam prestolnice, ker mi smo Evropa, on pa je Balkan in to tisti Balkan, kjer je kaos, korupcija, vojna, beda… Se strinjam, Balkan je lahko pozitiven ali negativen, a problem je, da je v Sloveniji ogromno nestrpnosti do vseh in vsega, kar ma vezo z Balkanom. S tem si mi napihujemo ego, ker vemo, da naša država ni tako razvita kot Zahod in zato so brusimo gobce na račun držav južno od nas. Vic je le, da nas bodo te države čez kakšnih deset let prehitele, Hrvaška in Srbija imasta večjo gospodarsko rast in večji potencial, Slovenija pa stagnira od Ropa dalje. In povečini zlorabljajo Balkan ravno tisti Slovenci, ki ga poznajo iz starih Srbskih filmov in iz vojn 90 let, še pa nikoli zares niso bili južno od Kolpe v zadnjem desetletju. Jaz ne razumem, zakaj pri nas toliko ljudi poskuša diskreditirati nasprotnika z žaljivkami. Pa to se mora enkrat nehat. Moj otrok bo morda nekoč (po krvi) le polovico Slovenec, a si lahko gotov, da bo večji Slovenec kot pa tile naši pritlehni nacionalisti in rasisti.

  10. dronyx Says:

    @My Kafkaesque Life: Sicer jaz ne vem, kaj je bil dejansko predmet tožbe. Danes sem prebral, da naj bi bila žaljivka balkanski kavboj, pred časom je pisalo, da so mu mladinci očitali, da ni rojen v Ljubljani, medtem ko oni so rojeni v Ljubljani, v članku Dnevnika pa piše tole (kar je pa od vsega skupaj zame še najbolj bizarno, če res drži):

    Furlan je bil, kot pojasnjuje, danes na razgovoru na policijski postaji zaradi zbiranja obvestil. Tam je zvedel tudi, da je osumljen, ker je Jankoviću dejal, da mu Božiček ne bo ničesar prinesel, ker je vse leto lagal in zapravljal premoženje Ljubljančanov. Razlog za ovadbo pa je tudi njegova izjava, da so predstavniki podmladkov za razliko od župana dovolj vzgojeni, da se za prejeto darilo zahvalijo, medtem ko se Janković za darilo ni zahvalil, pojasnjuje Furlan.

    Ampak kot sem zapisal, Janković na mladincih desnice zgolj kaže svojo moč in ruši vse pred sabo. On s tem nič ne dokazuje delovanje pravne države. Če je to dokaz pravne države, potem…Pa saj nima smisla razlagati.

  11. My Kafkaesque Life Says:

    Se strinjam, da je vse skupaj bizarno, ker te zadeve definitivno niso za tožbo, čeprav nivo ni intelektualen, pa ne vidim, da bi izrekli toliko žaljivih stvari, da bi bile te posledice upravičene. Jaz si mislim, da je moralo biti kaj, kar pač mi ne vemo, kake osebne stvari mimo kamer, kake zamere iz preteklosti. V vsakem primeru ta stvar politično ne koristi nobeni strani. Je pa res, da Janković, odkar je župam, mora prenašati ogrmno žaljivk in ker menim, da je človek, ki je seveda zelo dobro poslovno uspel in ima velik ego, težko prenaša osebne kritike, čeprav se pogostokrat le pred kamerami smehlja. Je pač dejstvo, da se še pretvarja v politika v zadnjih dveh letih, mislim, da je še zmeraj bolj poslovnež kot pa politik. Kakorkoli že, vsak ima svoje meje in zgleda, da je hotel pač pokazat do kod si dovoli šale na svoj račun.

  12. dronyx Says:

    Če sem jaz pravilno razumel, tožba Jankovića sploh ni prišla do sodišča, ampak je prej prišlo do poravnave, s katero je podmladek očitno priznal, da je do žalitve župana res prišlo, saj se je moral opravičiti. Čeprav sam nikakor ne podpiram žalitev, se mi v tem primeru zdi, da gre za princip in bi morali mladinci iskati pravico na sodišču, ker če je to iztožljiva žalitev, se kar takoj nehajmo iti politiko! Poudarjam pa iztožljiva žalitev, kajti užaljen je človek lahko zaradi marsičesa in verjamem, da je bil Janković mogoče še najbolj užaljen, ker je dobil v dar igrico Monopoly.

    Sem pa včeraj še enkrat pogledal posnetek in do trenutka, ko je glas povzdignil nek starejši “novinar”, je žalil bolj Janković, saj je mladincem zabrusil, da nimajo pojma o ekonomiji, kar verjetno sicer drži, ampak to naj dokazuje sodišče, ne Janković. Za marsikoga je tudi to žaljiva obdolžitev, ki pa po moje tudi ne more biti iztožljiva, saj je izraz “nima pojma” težko opredeliti. Nenazadnje tudi Janković nima Nobelove nagrade iz ekonomije, zna pa verjetno vodit osebne finance. Za občinske pa nisem več čisto prepričan, vsaj glede na silne pufe, ki jih je pridelal v svojem mandatu.

    Na Jankovića nedvomno leti ogromno žaljivk, zlasti po spletu, ki so vse dokumentirane. Vendar se mora ob tem vprašati, ali so res krivi za to samo politični nasprotniki, ki ne znajo drugače z njim obračunati, ali pa morda k temu precej prispeva tudi sam. Namreč njega bolj ali manj odkrito sovraži veliko ljudi, to jaz razberem tudi iz pogovorov in ko te toliko ljudi ne mara, se moraš po moje zamisliti nad sabo in svojim početjem. Ko je bil šef Mercatorja, se mu to zanesljivo ni dogajalo in samo mehki č v priimku ni razlaga za vse njegove težave.

    Drugače ja pa zame večji del slovenske politike ena sama velika žalitev.

    Žalitev mojega intelekta.

  13. dronyx Says:

    @My Kafkaesque Life: Še glede poudarjanje srbskega dela Jankovićeve identitete pri podpornikih slovenske desnice.

    Tudi to se meni ne zdi za politike čisto nič posebnega. Očitno je tudi poreklo lahko stvar politične debate. Če pogledaš ZDA, tam jim v ustavi piše, da ne moreš biti izvoljen za predsednika ZDA, če nisi rojen Američan, oziroma je moral imeti vsaj eden od staršev ameriško državljanstvo ob rojstvu.

    Zaradi mene lahko desnica izglasuje zakon, po katerem je lahko župan mestne občine samo oseba, ki je rojena v tisti občini in je tam preživela vsaj 35 let. Če uspejo, je to zame politično legitimno, pa čeprav s tem marsikomu onemogočijo kandidaturo.

    Se mi pa zdi, da bi moral biti vsakdo ponosen na svoje korenine in preziram ljudi, ki si spreminjajo imena in priimke zato, da bi zakrivali svojo identiteto.

  14. DJ Says:

    Res pa je, da je Jankovic kot zupan v enem mandatu naredil vec koristnega (in uporabnega) kot zadnjih vsaj pet ali vec zupanov skupaj. Mogoce pa koga to “moti”…

  15. dronyx Says:

    Sem šel na hitro danes preračunati vse moje žaljivke in sem pod črto ugotovil, da moram po Jankovićevih kriterijih delati v domu za ostarele praktično do smrti. Morda bi nekoč tako prišel celo k meni v oskrbo, ampak potem pa dvomim, če bi bil še tako navdušen za tovrstno poravnavo. 😉

  16. dronyx Says:

    Kot so me podučili, naj bi šef podmladka SDS Jankoviću v afektu zabrusil, da je “balkanski kavboj, ki ropa ljubljansko blagajno“, torej naj bi šlo v bistvu za žaljivo obdolžitev kraje.

    Tudi s tem se nikakor ne morem strinjati. Prvič, Ljubljana verjetno nima neko fizično blagajno oziroma kaso, iz katere bi Janković lahko dobesedno odnašal mestno zlatnino in srebrnino. V kontekstu političnega diskurza si jaz to razlagam tako, da gre za nekakšen “figurative speech” (žal ne poznam slovenske besede) in da je podmladek v afektu (razburil jih je nek “novinar”) župana obdolžil, da negospodarno dela z mestnim denarjem, kar verjetno prekomerno zadolževanje MOLa tudi je (da ne naštevam še ostalih naglavnih grehov).

    Pa naj napišem še prispodobo na to temo:

    Vzemimo recimo družinsko “blagajno”, kjer ata vzame nekaj deset tisoč EUR kredita, da si na vrtu zgradi vrtno lopo iz kroma in z valovito streho, medtem ko familija skoraj nima za jest. Pa mu mama zabrusi, “da je balkanski kavboj, ki ropa družinsko blagajno”. A tole žensko, skrbno mamo lahko po vaše obsojamo in sodno preganjamo?

  17. Okapi Says:

    Škoda, ker si celo tole pisanje generalno sfalil. Ni problem v balkanskem kavboju, ampak v obtožbi, da ropa občinsko blagajno. Jebiga, če nimaš kakšnih dokazov, ne moreš kar nekoga obtožit, da krade, še toliko manj javno. Lahko pa bi seveda tvegali in pogumno vztrajali do sodišča. Ampak verjetno jim je šef rekel, da stranka ne bo plačala odvetnika;-)

    O.

  18. dronyx Says:

    @Okapi: Sem na to pomislek odgovoril en post višje in bi me dejansko zanimalo, kaj bi razsodilo sodišče.

    Če poslušaš politike, se oni ves čas nekaj obtožujejo, da eden laže, drugi krade, tretji je pa skorumpiran. Dokazov večinoma za to nima nihče, saj govorijo v afektu, poleg tega smo zadnjič ugotovili, da do dokazov praktično ne moreš priti, ker nisi pravi preiskovalni organ, tudi če se greš zasebno tožbo. Ampak politiki se očitno ne tožijo za vsako žaljivo obdolžitev, ker so pač politiki in na tak način oni med seboj pač komunicirajo, mi jih moramo pa ponižno prenašati.

    Očitno pa Janković desne mladine ne jemlje sebi enakovredne in jih je moral še malo “za ušesa”. Govorim seveda figurativno, da me ne bi slučajno obtožil žaljive obdolžitve.

    Pozabil sem pa še dodati, da je ZAME NAVADNA TATVINA PO KZ-1, če plačam nezakonito 200 € za prometni prekršek na ozemlju MOL, ki stane dejansko po veljavnem zakonu RS 80 €. Res pa ne gre čisto pravno gledano za ROP, ker me vsaj niso pretepli, ko so mi dali položnico.

Komentiraj