Namesto voščilnice

Dr. Onyx želi vsem svojim trem zvestim bralcem vesele praznike in srečno novo leto, vsem ostalim pa samo srečno novo leto. Bodite pridni in radi se imejte, pa bodo tudi učinki finančne krize hitro pozabljeni.

Denar, namenjen za čestitke in voščilnice, bom podaril v sklad za nakup novega 26″ LCD monitorja z vgrajenim digitalnim TV tunerjem.

11 komentarjev to “Namesto voščilnice”

  1. kekez Says:

    Merry crisis and a happy new fear …

  2. gregac Says:

    Hvala enako

    Samsung, LG ali kaj tretjega?

  3. dronyx Says:

    @gregac, tole je pa hudo intimno vprašanje, ampak naj bo, ker smo ravno na vrhuncu veselega decembra. Nov monitor v bistvu že imam in sicer Samsung SyncMaster LCD T260 HD. Nihče ni niti hotel slišati, da mi tole kupi za darilo, sem pa potem odprl sklad, iz katerega ga bom financiral. Ne bo pa zato nihče dobil nobene voščilnice. Škrtice.

  4. gregac Says:

    hmm, zanimivo.

    Kaj pa podpira od digitalnih TV signalov? Zasledil sem samo da ima vgrajen DVB… A je DVB-T? MPEG-2 ali MPEG-4?

    Aja, voščilnico pa lahko pošlješ po elektronski pošti in si jo naj potem sami sprintajo. Po možnosti takšno zelo raznobarvno 😉

  5. dronyx Says:

    V bistvu niti ne vem, ker imam doma samo star koaksialen kabel iz antene na strehi, ki lovi vsega skupaj štiri programe, plus TV Koper. Sem bil pa edino neprijetno presenečen, ker nima PIP funkcije, čeprav na daljincu izgleda, kot da jo nekateri modeli imajo. To pride velikokrat prav, ker sem bil prej z zunanjim tunerjem Avermedia navajen, da v manjšem oknu z enim očesom spremljam TV, medtem ko brskam po internetu. Upam pa, da obstaja kakšna nadgradnja za to funkcijo.

  6. ElQurc Says:

    tale fotka pa kar kliče tisto gospo z bolj močno ritko (kozmična vera?), da protestira 😉

    vsaka ima svoj faktor 🙂

  7. dronyx Says:

    @ElQurc, ja, kar luškane tele tetice na sliki. Tista tretja rit s sončkom bi pa bila lahko tudi kozmična vera.

  8. sandukan Says:

    Dragi Dottore! Veselo in zadovoljno 2009 in naj ti dogodki prihajajočega leta ne vzamejo navdiha in bomo tako še deležni interesantnih in navdihojočih zapisov. Srečno, pa hvala ti za vse! 🙂

  9. ZigaK Says:

    Tudi jaz sem bil na tem da kupim 26″, potem sem pa opazil 2560×1600 resolucijo in zdaj hočem takega. Recimo Samsung 305T. So pa od 1000€ dalje.
    Najbrž bo treba počakat da gre krkina delnica čez 85. 😦

  10. dr. Onyx Says:

    @ZigaK, če boš čakal, da pride Krka na 85, potem greš lahko po nov monitor tam nekje konec 2010. Ne vem pa čemu tako velika resolucija? Za igre upam ne, ker tega v igrah nihče ne podpira, pa četudi bi že, potrebuješ celo skladovnico grafičnih kartic. Jaz sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil na 26″ kot računalniški monitor, ker mi je bila sprva slika prevelika in se mi je zdelo, da moram premikati glavo, če hočem videti cel ekran iz razdalje manj kot meter. Samo sedaj sem se navadil in ga ne zamenjam za nič. Mogoče bom tako govoril čez 5 let za 32″ LCD, čeprav dvomim.

  11. ZigaK Says:

    Kje so ritke?
    Resolucijo rabim za acad in podobne programe. Od igric prideta v poštev minolovec in civ2, ki me ne skrbita, potem imam pa še warcraft3, za tega me pa malo skrbi (najbrž po nepotrebnem).
    26″+ rabim zato, ker mi računalnik počasi nadomešča televizijo.

Komentiraj