Začela se je akcija UGAŠAJMO TELEVIZOR

Vam ni vseeno, kaj se dogaja s svetom okrog vas, bi radi storili nekaj zase, se počutite dovolj močne, da s spremembami začnete takoj? Zdaj? Brez odlašanja?

S ponosom vam sporočam, da se je danes začela akcija, ki je zrasla na moji glavici in sem jo poimenoval preprosto UGAŠAJMO TELEVIZOR.

Morda je komu ime akcije izbrano neposrečeno, brez kančka domišljije, vendar to ime sem izbral namerno, da se bo lahko čim več ljudi širom Slovenije priključilo akciji in bo lahko razumelo, za kaj pri vsem skupaj sploh gre. Vljudno vabljeni seveda tudi vsi Štajerci iz Malečnika, ki jih ob tej priliki prav lepo pozdravljam.

Akcija bo trajala naslednje tri mesece in vse kar morate narediti je, da vsak dan za uro ali največ dve ob točno določenem času, po spodaj objavljenem razporedu, ugasnete televizor. Iztaknete elektriko, anteno in pokrijete ekran z črno neprosojno rjuho ali še bolje televizor prevrnete tako, da bo ležal na zaslonu z glavo navzdol. To je vse.V času, ko bo televizor ugasnjen, lahko ženske, dekleta in mamice operete posodo, očistite WC školjko vodnega kamna in zasušenega urina pod robom, posesate prah, previjete dojenčka, pobelite stanovanje, očistite filtre in zamenjate svečke na avtu ali se lotite kakšnega podobnega hišnega opravila. Moški, fantje in očetje pa lahko greste v tem času v najbližji bife, kjer s kolegi, ki so se prav tako pridružili akciji, kakšno rečete o politiki in športu, morda se odpraviti po dolgem času k ljubici oziroma prostitutki ali pa greste preprosto počivati.

Terminski razpored akcije je sledeč:

SOBOTA: od 20:00 do 20:50
NEDELJA: od 21:50 do 22:50
PONEDELJEK: od 16:15 do 16:35 in od 20:00 do 21:00
TOREK: od 16:15 do 16:35 in od 20:00 do 21:00
SREDA: od 16:15 do 16:35 in od 20:00 do 21:00
ČETRTEK: od 16:15 do 16:35 in od 20:00 do 21:00
PETEK: od 16:15 do 16:35 in od 20:00 do 22:00

Če ste se tudi vi priključili akciji UGAŠAJMO TELEVIZOR, mi lahko pošljete kratek opis, kako ste sami koristno izkoristili čas, ko je bil televizor postavljen na hladno (ugasnjen). Najboljše ideje bom tu objavil, medtem ko bom po končani akciji izmed vseh prispelih sporočil izbral nekoga, ki bo za nagrado dobil možnost, da lahko lasten intelektualen umotvor po njegovi izbiri objavi na mojem blogu in se s tem potem o tem poljubno hvali pred sošolci, prijateljicami in babicami.

Značke:

6 komentarjev to “Začela se je akcija UGAŠAJMO TELEVIZOR”

  1. chef Says:

    Jaz zmagam! Čez 14 dni se selim, v stanovanju bom brez televizorja in brez priključka.

    Čas bom izrabil nekoristno… imel bom namreč internetni priključek in bom bral bloge!

  2. ladyjaaam Says:

    Vse super, dokler ne prebereš kao smešnega nizanja stereoptipov. Najprej se veseliš, da si končno naletel na kreativnega, odprtoglavega blogerja, nato pa te seveda kruta resnica postavi na realna tla..

    Po idiotizmih v 3. odstavku se sprašujem, si z akcijo sploh mislil resno?

  3. kejt Says:

    kurc pa zmagaš. smo ljudje, ki sploh nimamo TVja. že leta.

    onyx, ali sploh lahko sodelujem v akciji? 😕 rada bi te podprla, če že ti mene nisi mogel, trudu navkljub. 😉

  4. dronyx Says:

    chef: To so besede. Si v bobnu za glavno nagrado akcije.

    ladyjaaam: NE. Lepo te prosim. Veš koliko stane produkcija enga komada (sezone?) Big Brotherja? Če izgubijo vse gledalce, potem ne bo več gospodarjev in podložnikov. Vsi bodo samo še podložniki, ki bodo živeli ob plesnivem kruhu in postani vodu. Vključno z Nino Osenar, strokovnim štabom, scenaristom in vso tehnično ekipo, ki za prosojnimi ogledali špega z kameramim, kako tekmovalci opravljajo veliko potrebo na primitivnem WCju. Sploh mi je všeč, ko se ženska usede na školjko in se sliši znani pšššš 🙂

    kejt: V akciji že sodeluješ, samo se tega po moje še ne zavedaš. To, da nimaš TVja, danes več ni nič posebnega, saj imamo ljudje internet, ki omogoča interaktivnost in druženje, kar TV ni nikoli znal zares ponuditi. Je pa to lahko včasih tudi precej trickey.

    Ena moja znanka se je ločila od partnerja in potem so nastale jasno težave, kdo dobi otroka. Sama doma zagovarja špartansko vzgojo, mislim da tudi nima TVja in podobne tehnične krame (slabe karme). Njen bivši je to znal spretno izkoristiti in otrokoma nakupil vse živo od televizorja, kabelske, igralnih konzol, MP3 predvajalnikov…In to otroci danes znajo ceniti bolj, kot mamino ljubezen. 😉

    Glede akcije pa…saj jaz načeloma podpiram filozofijo, samo način se mi ne zdi učinkovit. Nenazadnje, v času akcije Earth Day 2008 – ugašajmo električne naprave, so bile ravno nominacije v hiši Big Brother, tako da ne poznam nikogar, ki takrat ne bi ugasnil TVja…razen jasnovseh tistih brezštevilnih, ki so se že prvi dan masovno priključili moji akciji UGAŠAJMO TELEVIZOR.

  5. Podpiram akcijo UGASAJMO TELEVIZOR on Ecikapecika.com Says:

    […] https://dronyx.wordpress.com/2008/03/29/zacela-se-je-akcija-ugasajmo-televizor/ […]

  6. podpiram akcijo ugašajmo televizor « Testni blog Says:

    […] podpiram akcijo ugašajmo televizor Filed under: Uncategorized — zigak @ 11:06 am https://dronyx.wordpress.com/2008/03/29/zacela-se-je-akcija-ugasajmo-televizor/ […]

Komentiraj