Verniki v stečajno maso

“Kot poročajo resni mediji (italijanski L’Espresso) naj bi bila Mariborska nadškofija zadolžena za 800.000.000 (z besedo osemsto milijonov) EUR. V primeru stečaja Mariborske nadškofije sem jaz pripravljen po razumni ceni odkupiti dobro ohranjene mlajše vernice (računam da je tu po optimistični oceni govora o največ desetih kosih), lahko pa za njih prevzamem tudi dolgoročni lizing. Ostale vernike pa bo moral žal prevzeti kdo drug, ali pa gredo v stečajno maso.”

dr. Onyx o slovenski Ambrosiani (The Holy Crash)

4 komentarji to “Verniki v stečajno maso”

  1. Tajča Says:

    Mlajše vernice pa res ni treba, da so dobro ohrajene. 🙂
    Ne bi priporočala takega posla, ker se samo dvakrat obrneš in že dolg eksponenčno zrase in si..z(a)vezan.

  2. dronyx Says:

    @Tajča: V moji sekti oziroma pravilneje rečeno duhovnem gibanju velja nepisano pravilo, da je potrebno vse osebno premoženje prepisati na glavnega guruja (v mislih imam mene). Človek ne more duhovno rasti, če ga navzdol tiščijo posvetna bremena. 😉

    Sicer pa je baje avaritia (pohlep) smrtni greh, tako vsaj Cerkev d.o.o. pridiga navadni raji, potem pa sama pade na čisto isto finto. Meni izgleda to kot kakšna svetopisemska prilika.

  3. dronyx Says:

    Za Mariborsko nadškofijo sem našel rešitev. Ustanovijo Novo Mariborsko nadškofijo, staro dajo v stečaj, hkrati pa še dvignejo frekvenco maš ter s tem povečajo prihodke od nabirk.

  4. smoger Says:

    Božja banka jim bo odobrila brezobrestni neskončni kredit.

Komentiraj