2 kg lahko mirno odštejete

Tole bi znalo razveseliti prenekatero mlado damo, ki lovi sanjskih 60-90-60 in se morda ravno v tem trenutku prenažira s probiotičnimi jogurti dvomljive kvalitete, da bi izgubila še tistih nekaj kilogramov, ki jo loči do popolnosti (to se prebere v sarkastičnem smislu).

Informacijo sem prebavil (prebral) v eni izmed sponzoriranih medicinskih revij, ki ležijo po zdravniških čakalnicah, zato predvidevam, da drži vsaj toliko, kot držijo strokovne ugotovitve zdravniške zbornice v primeru nestrokovnih zdravniških napak.

V človeškem telesu, natančneje črevesju, naj bi živelo pravo životinsko carstvo mikroorganizmov v skupni teži od kilograma in pol do dva kilograma. Opa! To je pa velika številka, ki je mene presenetila, čeprav so človeška črevica s svojimi osmimi metri dolžine kar precej dolga in zavita reč.

Namreč te mikroorganizme (gre večinoma za enoceličarje) čisto pravno-tehnično gledano ne smemo šteti kot sestavni del telesa, saj gre v bistvu za tujo, samostojno vrsto, ki za nas zgolj opravlja umazano delo v trdi temi.

Ampak tako kot recimo nihče ne prišteje pol tone težke trakulje (govorim karikirano) k živi teži srečnega lastnika te pošasti, tako lahko mirno in brez slabe vesti ta dva kilograma mikroorganizmov v črevesju odštejemo od teže, ki jo zjutraj pokaže tehtnica v kopalnici.

Me and Intestines (Robert Berman)

Seveda se lahko zgodi, da bo kakšna blondinka, večkratna kandidatka za miss športa, miss fotogeničnosti in miss univerzuma, prijavila, češ…če mikroorganizmov v črevesju ne štejemo, zakaj pa potem ne bi od moje teže odšteli tudi botoksa, ki ga je za nekaj kilogramov samo v riti?

Ja, zelo good point! Po moje tudi botoks in zobna protetika absolutno ne štejeta k neto teži.

2 Responses to “2 kg lahko mirno odštejete”

  1. almiracatovic Says:

    hahahah … jeee, zdaj grem jest čokolado 😀

  2. dronyx Says:

    Mirno lahko poješ še moja dva kilograma, ker mi zdele čokolada glih ne paše, ob pogledu na vso to drobovino.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: