Gradbene napake

Zadnjič sem pisal o Butalskih gradbenikih, zapis pa je med gradbinci doživel precej burne odzive, ki so že skoraj mejili na užaljenost.

In kot odziv na zapis sem dobil od zvestega bralca po elektronski pošti spodnjo slikico, ki naj bi bila posneta na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo (FGG).

vir: mail box

Moj forenzični laboratorij ni uspel nedvoumno ugotoviti, da gre res za fotomontažo, zato obstaja možnost, da je fotografija pristna.

Kdo je ta vrata projektiral, ne vem, možno pa je, da gre tudi v tem primeru za diplomsko delo enega izmed diplomantov omenjene fakultete.

8 komentarjev to “Gradbene napake”

 1. kekez Says:

  Mah, klasika. Ravno izdelujem eno od kopalnic v hiši, pa sem tik pred polaganjem ploščic ugotovil, da je vodovodar priključil radiator tako, da je priključni spoj cevi (matica, ki jo treba odviti, če želiš odključiti radiator) znotraj V STENI.

  In to je bil že drugi vodovodar, ki je popravljal napake za prvim, ki je odtoke nagnil v napačno smer, da je voda tekla nazaj proti umivalnikom namesto od umivalnikov.

 2. Mikec Says:

  Morda bi bil boljši naslov arhitekturne napake 🙂 ni potrebe po blatenju diplomantov FGG-ja, ker gre v bistvu za ironijo, da se je pojavilo ravno tam, jih pa niso oni postavili na tisto mesto. [sarkazem] Morda je šlo za zaroto oz. sabotažo arhitektov 🙂 hehe [/sarkazem]

 3. dronyx Says:

  @Mikec, jaz sem najprej pomislil, da ta kompozicija sodi na gradbenem faksu nekako v “laboratorijski praktikum”, kjer študente učijo, kako se ne sme projektirati “interierja”. Sploh danes, ko se takšne reči načrtuje z miško in grafično tablico se ti verjetno kaj hitro lahko zgodi, da narediš kakšen paste preveč v fazi designa, gradbeniki, ki potem po načrtih zidajo, pa seveda niso plačani zato, da razmišljajo, ampak da se načrtov držijo.

 4. rockstar1707 Says:

  To je sigurno “rumpl kamra” 🙂

 5. enxen Says:

  ja, za visoko leteče duhove. 😆

 6. dronyx Says:

  Morda pa je to samica za tiste študente, ki padejo na ustnem izpitu iz statike?

 7. ZigaK Says:

  Slika je prava.

 8. luke Says:

  Ti si sigurno generacije, ki bi se morala spomniti, da so v začetku 90. s FAGG odpadle fasadne plošče na vzodnem delu stavbe… to se je dobro videlo s poti od kemijske fakultete mimo metalurškega inštituta, če si pogledal proti vrhu stavbe tedanje FAGG

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: