Lepotica pod krinko

Sandra Bullock je meni ena najbolj simpatičnih Hollywoodark, ki so ji na kožo pisane razne lahkotnejše komedije tipa Lepotica pod krinko. Tu omenjam pa ta film samo zato, ker se mi zdi, da je nekako v slogu te lahkotne komedije zmešnjav izpadel (lepotni) izbor za blogersko  miss ali mistra leta na Drugem svetu.

Naj pa najprej za tiste, ki te sage niso spremljali od začetka, malo zadevo obnovim.

Spletni blogerski časopis Drugi svet je pripravil na svoji strani izbor za Blogerja leta 2008, pri čemer so trinajst kandidatov za to titulo določili sami, brez da bi se kakorkoli posvetovali z “zvezdniki”, ki so prišli na to listo. Zato so bili nekateri, kot je recimo Katarina, odkrito užaljeni, ker se v tej konkurenci nekako niso videli, še bistveno več jih je bilo verjetno užaljenih zato, ker se na seznamu niso našli, pa si po njihovem mnenju titulo naj blogerja zaslužijo. Ampak sam verjamem, da če bi tisti, ki so bili zaradi uvrstitve med nominirance kakorkoli prizadeti, poslali na Drugi svet  samo kratko elektronsko sporočilce s prošnjo, da jih iz seznama takoj odstranijo, bi verjetno oni to brez pomislekov tudi storili in morda uvrstili koga drugega, ki pa mu to kaj pomeni.

Sam zase lahko rečem, da sem bil prijetno presenečen zaradi uvrstitve na seznam, nisem pa zaradi tega doživel kakšne erekcije ali bistvenega poskoka libida. Še manj, da bi kar takoj bianko odpiral šampanjce in se predajal nebrzdanemu veseljačenju.

Kakorkoli že, na področju blogov vlada zelo huda konkurenca in tu je vsaj nekaj sto blogov, ki bi z lahkoto tudi  kandidirali za blogerja leta v kakšnem drugem izboru, da ostalih nekaj tisoč niti ne omenjam.

In tako sem po tem, ko sem se zagledal na tem seznamu, napisal bolj za šalo, kot zares zapis Kandidiram za najbolj zaznamovanega blogerja 2008, kjer sem bralce pozval, da mojo nominacijo soglasno podprejo. In to je potem povzročilo, da sem po tistem na lestvici gladko in prepričljivo povedel. Zato pa so nekateri ostali na seznamu, ki bi po logiki stvari sodili na vrh, ostali na nekaj procentih glasov, kar je bilo očitno pa kaplja čez rob. In da, tu se res  grem “reverse psychology engineering”, ker iz odziva poizkušam razvozlati psihologijo, ki je v ozadju.

Tako je potem še Had, kot odziv na moj zapis, čez nekaj dni direktno zaprosil svoje številne bralce na svojem blogu, če ga lahko podprejo in tako zadeve  v hipu postavil na svoje mesto. Moji procenti in procenti vseh ostalih so se naglo stopili, edini, ki mu je lahko še konkuriral, je bil Siolov Volkec, kasneje pa je nekoliko odskočil še Libertarec, po dramatičnem pozivu na pomoč na svojem blogu. Ostali iz seznama pa so se bolj ali manj apatično vdali v usodo in so se sprijaznili z nekaj naključnimi glasovi.

Do tu vse lepo in prav, zabava “look’s good” in v nedeljo se v finale uvrstita Volkec in Had s skoraj enakim številom glasov.

In ko potem že poteka finalno glasovanje, na Hadovem blogu zagledam dramatičen zapis, v katerem manjka vsaj sto vejic in je bil očitno napisan v afektu, kjer je naznanil, da se iz boja za Blogerja leta v finalu enostavno umika, ker si Alex naziv bolj zasluži kot on.

Hada prosim, da res ne jemlje tega kot ponovno zlivanje gnojnice nanj, saj blogerji vendar nismo komunisti (parafriziram prizor iz Botra 3) in ima lahko upam vsak svoje mnenje o neki zadevi, ki ni nujno enako mnenju nekoga drugega.

Kot sem že napisal v komentarjih pri njem, se s takim vzvišenim zvezdniškim odnosom v slogu kakšne samovšečne Paris Hilton absolutno in nikakor ne strinjam, ker ni pošten ne do ostalih sotekmovalcev, ne do protikandidata v finalu, ne do vseh tistih, ki so zanj glasovali, kakor tudi ne do Drugega sveta, ki je ta izbor pripravil.

Na začetku je meni izgledalo, da je Hada moj zapis in posledice na lestvici tako razjezil, da je moral takoj napeti mišice in pokazati, kdo je kdo v blogosferi. Meni prav. Saj smo v demokraciji.

Ampak če mu je ta izbor res tako zelo brez veze in zgrešen, zakaj ni to povedal na začetku, ampak je vse, ki so pri tem sodelovali, praktično do konca vlekel za nos in je imel kot kaže ta scenarij že od začetka pripravljen. V velikem finalu pa je v dramatičnem tonu dal še lekcijo Drugem svetu, da vsak pa res ne more prirejati izbora za blogerja leta, ker če drugače ne, lahko on kadarkoli to osmeši. In zame se je s to potezo osmešil predvsem sam.

Izbor za Blogerja leta 2008 z njegovim odstopom res nima več nobenega smisla in Volkec te titule po moje ne more dobiti. Kaj pa naj reče, če ga kdo vpraša, ali je res bloger leta 2008?

Ja,veš, no, ne ravno, v bistvu bi bil Bloger leta 2008 gladko Had, samo je meni v finalu prepustil zmago, ker on je itak izven konkurence.

Crap. Had, če se že sam ne greš “teh igric”, pusti vsaj ostalim malo veselja.

33 komentarjev to “Lepotica pod krinko”

 1. had Says:

  dr.onyx: ocitno sem res trn v tvoji peti.. dva zapisa namenjena meni v manj kot mesecu dni? kjer me ucis kaj je prav in kaj ni.. hmm..

  poglej.. se zadnjic, ker se mi ne da zgubljati casa s tvojimi polemikami.. moja odlocitev s katero bom pac zivel.. in tvoja legitimna pravica da poves svoje mnenje.. tako kot jaz.. mar ne?
  ali pa pac tukaj veljajo dvojna merila in si ti tisti ki bo razsojal kaj je prav in kaj ni..

  ce je slednje, potem si seveda dobrodosel, da mi poves kaj lahko in cesa ne smem poceti in s cem se smesim jaz, itd..

  uzivaj! o&o

 2. enxen Says:

  jah, bo držalo, da blogamo le precej nezrele osebnosti. 😆

 3. alcessa Says:

  Dr. Onyx: čisto moje mnenje. Pred koncem odstopiti in nekomu “podariti” prvo mesto, ki ga ta že itak ima, je precej holivudarsko in bi se hitro lahko smatralo za žalitev. Velja tudi za vse druge akcije v stilu Glejte, kok sem jest fajn.

 4. dronyx Says:

  @Had, jaz pišem samo moje mnenje o nekaterih rečeh. Če je bil prvi prispevek na temo gostujočih zapisov res na tvoj račun in se je zadeval tvoje povsem osebne odločitve, temu primeru odstopa od kandidature ne bi rekel tako, ker si se dvignil za moj okus previsoko. Kot že rečeno, blogerji vendar nismo komunisti in upam, da se pravica do lastnega mnenja še tolerira.

  @Alcessa, s tako potezo hote ali nehote razvrednotiš pomen naziva in “zmagovalcu” lahko ostane v ustih samo grenak priokus “pirove zmage”. Tega pač ne morem podpirati, ker se mi zdi korak preveč.

 5. ZigaK Says:

  Dr. Onyx, mislim da je pa zdaj že skrajni čas, da pokažete, da je na tem blogu demokracija samo navidezna. Predlagam brisanje in grožnjo z ekipo odvetnikov.

 6. chef Says:

  Meni je vse to svinjsko smešno. Zato se tudi vedno distanciram od agregatov. Ni me na Drugem svetu, ni me na Blogoroli, čeprav zaradi tega trpi moj libido.

  Komaj pa že čakam, da se internet preoblikuje tako, da bo štela vsebina, ne kliki.

 7. PiPi Says:

  chef, predno se lotis spreminjanja interneta, raje spremeni svoje dojemanje le tega … pa ni misljeno osebno, velja za vse nas 😉

  .::PiPi::.

 8. Jan Says:

  Dr. Onyx vsaj napiše tisto, česar nihče drug “ne upa”, da se ne bi zamerili “živinam”. Saj vsi vidimo kako stojijo zadeve v naši blogosferi, hujš ko v kur*evem parlamentu.

 9. dronyx Says:

  @chef, tako kot je v resničnem življenju za večino edina merodajna valuta in merilo uspeha denar, je pač trenutno na internetu valuta število klikov, oziroma jaz temu rečem blogerski libido.

  Se pa z Hadovim zapisom ne strinjam tudi v delu kjer namiguje, da poizkuša druge naučiti, kako imeti čim več bralcev. To se mi zdi v osnovi zgrešeno, ker pri blogih je ravno lepo to, da imaš vsega malo mešano. Zakaj bi nekoga, ki objavlja Haiku in ima deset bralcev učil, kako imeti tisoč bralcev na dan? On piše za svojih deset in verjetno ti toliko bolj uživajo v zapisih. Ostalim ti zapisi v nekih japonskih kratkih verzih morda ne pomenijo kaj dosti, pa berejo kaj drugega. Pustimo to tako kot je in vsak naj si poišče svoj prostor pod blogerskim soncem tako, kot mu najbolje ustreza. Ker če temu ne bi bilo tako, bodo vsi blogi bili samo neke cenene kopije Gizmoda, namenjeni navadnemu prikritemu reklamiranju, ki ga je že drugje obupno preveč. Razumem pa tudi to, da neka širša druščina blogerjev blogosfero vidi predvsem v tem in jih moti, da konvergenca proti Gizmodu poteka tako počasi ali pa sploh ne.

 10. had Says:

  dr.onyx: prosim, ce pises o meni, potem pisi o tistih stvareh, ki sem jih jaz napisal, ne pa ti prebral..

  “In če se kdo sprašuje zakaj potem objavljam svoje statistike, je odgovor takšen kot je bil vedno do sedaj. Da mogoče kdo razmisli kako se da priti do obiskovalcev, kaj jih pritegne in kaj si želijo bralci! In se prilagodi. Seveda pa lahko vsak ostane še vedno zvest samemu sebi.. Po drugi strani pa s tem postaneš zanimiv za oglaševalce in lahko narediš veliko za skupnost. Ah, ja. Začaran krog. Na koncu te polijejo z gnojem…”

 11. chef Says:

  @PiPi: Menda ne misliš, da se slepim, da lahko karkoli spremenim. Meni gre to samo neizmerno na živce, zato godrnjam. To kar se zdaj dogaja, namreč ne pelje nikamor.

  Zdaj lahko vsak bebo, ki sicer obvlada pozicioniranje na Googlu in ima preveč časa, svoje ničvredne zapise lansira tako, da čisto vsak po naključju nabaše nanje. V redu. Ampak to je za moje pojme eno navadno svinjanje, ki bo nekoč rezultiralo v vsesplošni zmedi in nihče več ne bo našel nobene pametne informacije.

  Meni se pa pri Hadu zdi bolj sporno to, da sploh karkoli uči, pri čemer se nima samo za pionirja slovenskega blogovskega zaslužka, ampak celo za nekakšnega dalajlamo, ki nekje nekaj vzame, da lahko nekomu drugemu podari, obenem pa še blazno dobro izpade, češ, saj to delam samo za Vas, ker si žečim, da uspemo skupaj.

  Seveda je vse skupaj le izvrstna reklama. Od tega, da bi Had postal bloger leta ali karkoli že, dejansko ne bi imel N I Č. Kakšen intervju, ki ga lahko dobi tudi kje drugje (če ne drugega pa intervjuva samega sebe ali prosi prijatelja blogerja – celo to je bilo že popularno pri nas, resda ne s Hadove strani) in mogoče reklamni obesek za ključe. Big deal. Če pa gentlemansko odstopi zmago “šibkejšemu”, pa izpade kot faca, no, vsaj tako je mislil.

  Sicer je pa tole tekmovanje že samo po sebi navadna bedarija. Dejansko bi morali najprej vprašat akterje, če si sploh želijo sodelovat, potem pa po mojem postavit neke pogoje, ne pa, da se lahko vsakemu sprdne, da bo v neki fazi odstopil, ker mu pač nekaj ne paše.

  Sicer si je pa Drugi svet prilastil pravico, da lahko za lastno reklamo objavlja linke na kogarkoli že v samem začetku. Če bi vsakemu, ki si ga želijo, poslali prijazen e-mail, bi jaz z veseljem sprejel ponujeno, itak bi imela “koristi” oba. Tako pa iz principa raje vidim, da delam po svoje, oni pa po svoje. Seveda večini blogerjev na veliko prihaja, če se njihovi linki pojavljajo kjerkoli, in s tem so pri Drugem svetu tudi računali.

 12. Alex van der Volk Says:

  Dottore Onix, ta zapis se tiče tudi mene, čeprav ne neposredno, a vseeno bi rad povedal svoje mnenje. Kot prvo, ne vem zakaj misliš, da bi Had gladko zmagal, če se ne bi “vdal” in “pirove zmage” prepustil meni. Zame je namreč glasovalo ogromno ljudi, ki moj blog sicer poznajo, niso pa toliko v blogosferi, da bi za izbor vedeli. Prav zaradi njih sem tudi osvojil prvo mesto v predtekmovanju in prav oni bi znali prevesiti tehtnico tudi v tekmovanju s Hadom. Tako da je trditev, da bi me Had gladko šišnil, totalno mimo, mi je zelo žal. Kot drugo, Hadov zapis očitno nima čisto prave teže, ker ljudje kljub temu še vedno glasujejo zanj, kar dokazuje tudi stanje na lestvici. Čez dvesto glasov, midva pa skoraj izenačena, kar pomeni, da se zmagovalca do zadnjega ne bo dalo napovedat. Dvomim pa, da bi Had, četudi bi zmagal, rekel naj naslov podelijo meni, ker mislim da ve, da bi v tem primeru bil užaljen jaz in ga ne bi hotel.

  Hadovo odločitev spoštujem, čeprav… Hja, priznam, da bi raje videl, da bi se pomerila pa naj zmaga tisti, ki bi pač zmagal. Ni dvoma, da je on veliko bolj bran, obiskan, znan in kaj jaz vem kaj še vse, tako da primerjat njega z mano je nekaj takšnega kot primerjat Katarino in Jonasa, ampak vseeno. Kljub temu pa, če mi uspe doseči prvo mesto, to zame ne bo pirova zmaga prav zaradi tega, ker ljudje očitno še naprej glasujejo tudi za Hada in se malo požvižgajo na njegov zapis, ki tako očitno ni dosegel namena. Je sploh kaj spornega?

  p.s.

  Pa v prihodnosti, če me omenjaš, bi prosil za link. Ne zato, da bi s tvojega zapisa kdo prišel še k meni, pač pa zgolj zaradi tega, da bi pač vedel za članek. Saj ne zahtevam preveč, ali pač?

 13. PiPi Says:

  chef, lepo si napisal, bi se kar strinjal z napisanim … zato pa pravim, ko spremenis pogled na vse to, i.e. ratas imun in si reces, me res lahko kaj takega se vedno rukne s tira? NE! In odpujsas naprej 😉

  .::PiPi::.

 14. PiPi Says:

  Alex, ves da, sonce se vrti okoli zemlje, kaj ce bi ti dr. kar sprintal in poslal domov na mail vsak zapis, ko te bo omenil? hahah, ta pa je dobra 😉

  .::PiPi::.

 15. Alex van der Volk Says:

  Dej, Pipi, ne seri, kot da je res tako težko it na moj blog, prekopirat naslov in ustvaril en klinčev hiperlink v prispevku. Lepo te prosim

 16. PiPi Says:

  Alex, kot da je tezko ruknit rrs od dr.ja in spremljat se kaj drugega kot svoj jebeni vrticek?

  .::PiPi::.

  p.s. mama lacen sem, dej mi neki zajest!

 17. Alex van der Volk Says:

  Pipi, v svojem readerju imam okoli šestdeset blogov in še teh mi včasih ne uspe spremljat, kaj šele da bi poksusil prebrati vsak Onyxov zapis, ki jih je res občutno preveč, zaradi česar sem ga tudi odstranil iz readerja. Okej, umikam izjavo, očitno je to, da sem lepo (in kulturno) vprašal za hiperlink, če se me omenja, absolutno preveč.

 18. had Says:

  @alex: re5pect.. ocitni si edini ki razume, da ni bilo to nikakrsno podlo dejanje, da te s tem nisem deplasiral, ponizal ali karkoli drugega.. nasprotno.. spostujem te..

  ce bi vedel, oz. lahko bi predvideval, da se bo naslo nekaj ljudi, ki bodo imeli veliko za povedati, ne bi tega naredil..

  verjetno je bila napaka, da sem na blogu, za prvo rundo, objavil zapis in s tem prehitel dr.onyxa.. pokazal sem samo da se da v skupnosti narediti marsikaj.. ampak ocitno je vse, kar jaz naredim napacno..

  in zato sem se odlocil, da naredim vse skupaj tako, kot sem naredil..

  @chef: za razliko od tebe, ja.. tocno to!

 19. dronyx Says:

  @Alex, saj potem ni problema, kar se tebe tiče. De facto si postal Bloger leta 2008 po izboru Drugega sveta, ker Had je uradno odstopil in glasovanje je naprej brez veze. V bistvu pa tu ne gre zate, ali kako dojemaš svojo “zmago”. Gre za odnos, gre za princip. Če je Had imel namen odstopiti in ga je kot kaže imel že od vsega začetka, potem bi to storil na začetku in bi se sedaj pomerila v finalu van der Volk in recimo Libertarec, brez vsega tega nepotrebnega cirkusa, ki je spet ena navadna kurčeva samopromocija. Had bi verjetno tu dodal, da moja, je pa to zopet samo insinuacija.

  p.s.
  Izjemoma dodal še link, drugače se pa nisem nikdar čutil dolžnega linkati vsakega, ki ga v zapisu omenjam. Saj nismo komunisti.

 20. Alex van der Volk Says:

  Okej, jaz bom dodal samo še eno opombo glede linka. Ne gre za link sam, ampak če se o meni piše (ali se me samo omeni) bi jaz to zelo rad to vedel. In kako naj to vem, če ni dohodne povezave na moj blog, ki jo vidim v nadzorni plošči? Samo za to se mi gre, nič drugega. Pa ne mi več s temi komunisti, no, saj niso krivi za vse gorje tega sveta, bemmu vraga

 21. dronyx Says:

  To: sandra.bullock@dial.pipex.com

  Dear Sandra,

  my name is dr. Onyx and I am not actual doctor. I would like just to inform you, that I have today mentioned your name on my blog with regard to Slovenian version of Miss Congeniality, where main role was given to some guy, named himsel had, after the Greek God of underground.

  Best regards, your doctor

 22. sandra bullock Says:

  who is this had anyway, from what I’ve seen, he looks more like mother theresa, he should be called mum…

  ps..
  thanks for giving me a short notice for mentioning my name.
  I appreciated it.

 23. dronyx Says:

  @Had, če dovoliš še tole bonus razmišljanje. Na tvojem blogu dobesedno piše takole Res je, sem zelo kriticen clovek do vsega in vseh!. Če pogledava stare zapise, tako pri tebi, kot pri meni, sva kritizirala vse živo, od Janše, do predsednika države in dajala nasvete, kako bi morali delati. Ampak ko pa jaz napišem kritiko na račun tvoje poteze, pa vrneš z naslednjim kjer me ucis kaj je prav in kaj ni.. hmm.. . Češ, kdo pa si ti, da boš mene, hada učil, kaj je prav in kaj ni?

  Samo Had, kdo pa si ti, da boš učil, kaj je prav in kaj ni Janeza Janšo, Dimsija Rupsija in ostale modele, ki so dnevno na tapeti tudi na tvojem blogu. Vidiš, kako deluje THE MIRROR? Če kritiziramo in robantimo, potem pa moramo tudi stojično prenesti kakšno kritiko na svoj račun, se ti ne zdi? In jaz kritiziram tudi svoje prijatelje. To se mi zdi pošteno do njih.

 24. chef Says:

  @PiPi: Pa saj ne gre zato, da bi me blogerji, ki v real lifeu evidentno nočejo poiskat pravih izzivov, ker je lažje bluzit po internetu, kjer nihče ne more zagotovo vedet (lahko si samo mislimo), da so navadni bleferski lenuhi, lahko zares vrgli iz tira? Nasprotno, zabavajo me, zato tudi rad vržem kost in aplavdiram Onyxu. Jaz se pa z blogosfero ne mislim preveč ukvarjat, še vsakič, ko sem kaj napisal na to temo, mi je bilo potem žal in to iz enega samega vzroka: ker to ne zanima nobenega normalnega človeka, ampak samo blogerje, pa še to redke 🙂

  Kakorkoli, jaz mislim, da imajo ljudje predvsem bistveno preveč časa. Namesto da bi za blog samo kaj pametnega napisali, posneli ali slikali, delajo “v dobro vse slovenske blogosfere”, tekmujejo na raznih prednovoletnih izborih, in odkrivajo res neverjetne taktike, kako bi na teh izborih tudi zmagali. Ob tem se pa seveda delajo lepe in eden drugemu absolutno privoščijo. Jaz močno dvomim, da gre pri tem za karkoli drugega kot za hinavščino. Ne zato, ker bi bil sam hinavec, ampak zato, ker predobro poznam ljudi.

  Če bi si res želel osvajat obskurne lovorike, za katere bo izvedelo le nekaj sto naključnih prdcev, zapomnil si je pa itak ne bo nihče, bi se dejansko tudi prijavljal na vse agregate in pihal na dušo vsem tistim, za katere bi mislil, da imam lahko od njih korist. Delam pa obratno, hehe.

 25. Ležalnik pika Com Says:

  Dogodek v mestu Gogi 🙂

 26. chef Says:

  @Ležalnik.com: Ena nula zate 😆

 27. zigak Says:

  in to vse za 200 kurčevih glasov 😆

 28. dronyx Says:

  Predlagam, da tole uglasbimo in postavimo na gledališke deske. Jaz lahko pripravim dramaturgijo za zaključni prizor, kjer se v velikem finalu na odru spopadeta Volk in Had, potem pa Had po krajšem suspenzu, ko gledalcem v dvorani zastane dih tako, da se ne sliši več niti zvonjenja mobilnih telefonov, izvede v kar se da dramatičnem tonu svoje žrtvovanje za soblogerja.

  Dovolj. Odstopam. Ne grem se več. Najboljši smo vsi, vsak, ki je samo odprl svoj blog in nanj pozabil, si zasluži biti najboljši. Kaj res ne razumete? Ni vprašane biti ali ne biti najboljši. Vprašanje je, ali nismo vsi najboljši. …

  Rad pa bi zadevo naredil tako, da po koncu predstave gledalke odidejo iz dvorane solznih oči. Moškim so pa take solzave predstave tudi všeč, ker lahko izkoristijo šibkost deklice na sosednem stolu in momogrede lahko zaide roka tja, kamor drugače ne bi smela, ker bi sicer fasal nazaj šamarčino.

 29. Alex van der Volk Says:

  Ne, protestiram! Hočem glavno vlogo v drami, ne samo obrobne :mrgreen:

 30. dronyx Says:

  @Alex, če si pazljivo prebral snemalno knjigo, igraš praktično naslovno vlogo. Čestitka.

 31. chef Says:

  V vsakem primeru sva pa midva, dronyx, očitno v vlogi negativcev.

 32. dr. Onyx Says:

  @Chef, morda bi morala združiti moči in postaneva nekakšna Statler in Waldorf slovenske blogosphere. Jaz sem, če lahko prvi izbiram, tisti levi na sliki, ki spominja na Cirila Ribičiča starejšega.

  Statler: The question is, who is “Bloger leta 2008“?
  Waldorf: The question is, who cares?

 33. chef Says:

  Izvrstna ideja! Mislim, da tudi sicer sličiva na ta dva možakarja – ti bolj flegmatičen, jaz že po difoltu siten.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: