Staro pismo Rajku Geriču

Jelinčič Plemeniti je profesor doktor in nesporno mojster koketiranja z mediji in političnega marketinga, ki mu z lahkoto prinaša praktično doživljenjsko funkcijo poslanca slovenskega parlamenta. Če za koga, potem za njega velja, da so ga ustvarili mediji in brez medijev ter njihove nesebične podpore, bi po moje že zdavnaj lahko opazoval zgradbo parlamenta samo še od zunaj. Zame je on v bistvu nič drugega kot politična različica Damjana Murka in naša najbolj precenjena “politična delnica”.

Njegova zadnja izjava, da je Pahorja stisnila kar sama ameriška obveščevalna služba CIA, ko je izbral Rupla za svojega svetovalca, je zame zgolj še ena prefinjena marketinška poteza, ki mu zagotavlja  ponoven brezplačen nastop v medijih, ki z veseljem zraven še objavijo njegovo sliko z zlobnim nasmeškom ali pa veliko cigaro v ustih.

Me je pa pred časom zelo pogrelo obnašanje državne RTV SLO, ki je v drugem dnevniku TV Slovenija večji del časa namenila še eni Jelinčič Plemenitijevi šali, ko je javno izjavil, da skrivnostni J iz oddaje Finske državne TV o oklepnikih Patria ni Janša ampak Jelinčič Plemeniti.

Zaradi tega ga verjetno kriminalistična policija ni nikdar zaslišala, edino kar mu je uspelo s takšno  ceneno gostilniško šalo je to, da si je priboril še eno v vrsti brezplačnih reklam, ki ga držijo na površju politike kot rešilni jopič, čeprav si po moje to nikakor ne zasluži.

Če jaz na primer izjavim, da sem oropal trezorje SKB banke, ali bom tudi dobil takšno medijsko pozornost in minutažo v osrednji informativni oddaji državne TV? Vprašanje je retorično.

Ampak dokler mu reklamo delajo komercialni mediji, me ne moti, oziroma bolje rečeno, se čez to niti ne smem pritoževati, kajti njihova prvenstvena naloga ni objektivno poročanje, ampak služenje denarja in ustvarjanje dobička, tako kot v primeru “zvezdništva” Damjana Murka. Ko pa se to igro gre državna RTV, ki ji moram vsak mesec nakazati položnico brez možnosti pritožbe, pa si vzamem čas in napiše pismo odgovornemu uredniku TV Dnevnika. In tole spodaj je bilo poslano 05.09.2008 ob 10:24 na elektronski naslov rajko.geric@rtvslo.si.

Spoštovani,

tole pritožbo naslavljam kot gledalec na Vas v funkciji odgovornega urednika informativnega programa RTV SLO.

Pritožba pa se nanaša na način, kako se izbira novice, ki so tako relevantne, da se lahko uvrstijo v osrednjo informativno oddajo. Konkretno imam v mislih včerajšnje odmeve, ki so gledalcem TV Slovenija postregle z novico, da ima poslanec Jelinčič Plemeniti informacije, da naj bi bil skrivnostni J dejansko on, razlog zakaj bi bil vključen v zaroto pa visoki “rejtingi” SNS.

Kako lahko kaj takega sodi med novice, ki naj bi vendarle postregle gledalcem TV Slovenija z relevantnimi informacijami, mi nikakor ni jasno. To je zame namreč lahko samo slaba gostilniška šala, v tem kontekstu pa se zdi, kot da nekdo na vsak način želi iz primera Patria pri nas narediti popolno burko in farso.

Razumem, da je Jelinčič Plemeniti poslanec DZ, samo to po moje ne more pomeniti, da mora biti vsaka njegova šala objavljena kar v osrednji informativni oddaji. Mar ne?

Lep pozdrav.

Na tole pismo se odgovornemu uredniku na TV Slovenija ni zdelo vredno odgovoriti. Položnico za RTV naročnino pa bom moral kljub temu tudi ta mesec poravnati.

Advertisements

6 komentarjev to “Staro pismo Rajku Geriču”

 1. Rado Says:

  dronyx,
  nedvomno imaš prav glede Jelinčičevega mojstrstva.
  Smeh glede izjave o tem, da je Pahorja stisnila Cia, je pa lahko že bolj grenak.
  Dostikrat je bilo že potrjeno, da Cia v bolj oddaljeni preteklosti, kakor tudi v manj oddaljeni preteklosti obvladovala številne državnike in številne druge predstavnike držav (veleposlanike). Seveda je neposredne dokaze zelo težko dobiti. Gotovo pa mnogi indici, ali posredni dokazi lahko napeljujejo k takšnemu sumu.

  Razlog za takšen sum je npr. lahko striktna proameriška politika našega Rupla. In veliko možnosti za novačenje. Dr. Rupel je že v študijskih časih veliko časa preživel v ZDA, pa kasneje kot veleposlanik. In zdaj, ko je s spremembo oblasti obstajala nevarnost, da bodo ZDA izgubile vpliv na našo politiko, so ZDA že našle nekaj in Pahorju vsilile Rupla, kot zagotovilo za kontinuirano proameriškost Slovenije.

  Ne trdim, da je zares tako (da me ne boš obsodil fantastike). Trdim le, da se to dogaja in da tudi pri nas ni izključeno.
  Opazujmo indice in razmišljajmo o vzrokih!
  LP

 2. dronyx Says:

  Če gledam iz stališča ZDA, smo mi praktično zanemarljiv politični igralec, kaj šele da bi se ukvarjali s tem, kje bo Rupel dočakal pokojnino. Pa tudi si ne predstavljam, kako bi lahko to agenti CIE izvedli? Pokličejo Pahorja in mu rečejo, da je v interesu ZDA, če bi bil Rupel še naprej alfa in omega slovenske zunanje politike? To je meni res fantastika, dostojna Plemeniti Jelinčiča.

 3. Rado Says:

  dronyx.
  Jaz sicer ne verjamem v boga. A njegov obstoj ni odvisen od moje vere vanj.
  Bog lahko obstaja neodvisno od mene.

  Tudi prestreljenost slovenske politike s tujimi agenturami lahko obstaja brez tvoje vere v to.
  Kot sem rekel ne išči dokazov, ampak išči indice.
  Vsi se čudijo, kako da dr. Rupel preživi vse politične pretrese. Ali je takšen genialc, ali pa ima močnega strica?

  Film Boter II.
  Na začetku filma pokaže, kako je mafija nastavila past ameriškemu senatorju. In ga potem izsiljevala, da je doživljensko skrbel za njihove interese.
  Žal to ni fanstatika. To je vsakdanjost v svetu tajnih služb. Slovenija morda res ni kdo ve kako velik igralec na svetovni politični sceni, je pa zato najbrž lažji plen. V primeru Vilnuške izjave je bil za ZDA pomemben vsak glas. Saj se spomneš, da je Rupel mimo Ropa podpisal to izjavo.

 4. dronyx Says:

  Rado, seveda, tudi take domneve so možne in zunanja politika je ponavadi precej umazana igra v ozadju, če se samo spomnimo prisluškovanja obveščevalcev pogovorom med Janšo in Sanaderjem. Ampak kljub vsemu pa menim, da tole z CIO ni Jelinčič butnil ven na podlagi kakšnih resnih analiz, obveščevalnih podatkov ali česa takega, ampak je vrgel ven prvo, kar mu je padlo na pamet in kar je zvenelo tako, da bodo mediji z veseljem pograbili.

 5. pijanec Says:

  V Sloveniji si največji frajer, če uspeš krivca za vsako stvar najti v ZDA.

 6. si. r. Says:

  @pijanec – Ne, v Sloveniji si največji frajer, če si pijanec …

  Drgač pa v razvitem svetu veljajo za frajerje tisti, ki znajo mal razmišljat in iščejo vzroke za razne zadeve – in ki kaj tudi najdejo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: