Nenagradno vprašanje

Tokratno nenagradno vprašanje se glasi: Kaj je naprava na sliki, oziroma čemu služi?


vir: ne smem povedat

Kot namig naj še dodam, da izdelek ni plod razvoja Microsofta, oziroma nima neposrednje zveze z njihovo mizo prihodnosti.

Pravilni odgovor, ki pa žal ne prinaša nagrade:

No, tu sem že malo v zadregi, ker dejansko ne vem, kako se takšni napravi pravilno sploh reče, zato si bom pomagal s citatom:

“the first Electromechanical gaming device enabling genuine game experience with real black jack rules”

Skratka, tale “naprava” je v bistvu igralni avtomat in izdelek slovenskega podjetja Elektronček (pri nas verjetno bolj znanega po direktorju Jocu Pečečniku), pa nenazadnje tudi plod domačega znanja, saj kot sem že v komentarju zapisal, je letošnjo Srebrno nagrado za inovacije, ki jo podeljuje GZS, prav za tole igralniško futuristično čudo, dobil sošolec iz srednje šole in fakultete. Namen takšne naprave pa je da goste igralnice zabava, lastniku avtomata pa prinaša denar, ki se ga ne brani običajno niti država. Nastopi pa  seveda težava, kadar gostje igralnice zamešajo (obrnejo) logiko in mislijo, da je namenjen njim za služenje denarja in lastniku v zabavo. To je pa statistično tako redko, da je skoraj zanemarljivo.

Igralni avtomat ima vsaj zame že zelo zanimivo ime G4 Organic. Filozofije, ki stoji za tem imenom sicer še nisem poštudiral, ker v tem ne vidim za enkrat še ničesar organskega, razen če ni tu mišljena kakšna prispodoba z organsko rastjo ali kaj takega. Ampak kot rečeno, mi je ime všeč, tako kot mi je všeč ime filma The Matrix in albuma Jean Micheal Jarra Oxygen.

Na spletu sem zasledil med drugim tudi podatek, da je to napravo razvijalo 61 inženirjev štiri leta, cena takšne igralne mize pa drobiž, 750.000,00 €, kar jo uvršča na sam vrh najdražjih tovrstnih naprav. Drobiž jasno v smislu, če primerjam to vsoto z vsoto denarja, ki ga po pogoltnila v njeni življenski dobi kakšne igralnice v Las Vegasu ali Macau.

Igralni avtomat se med drugim ponaša tudi z priznanjem “Top International Gaming Product of the Year 2008”, ki ga podeljuje IGWB . Katerega leta je ta naziv dobila Ruska ruleta nisem zasledil podatka.

Za Quantum of Solace, naslednjega v vrsti James Bondov, ki sedaj ravno prihaja v naše kinematografe, je sicer že prepozno, morda pa bo Joc Pečečnik odprl denarnico za sledečega Jamesa Bonda (Casino Royale Redux – recimo) in poskrbel, da se bo ta igralna naprava pojavila  tudi v kakšni sceni na filmskem platnu, morda ravno v Azijski meki igralništva, Macau.

12 komentarjev to “Nenagradno vprašanje”

 1. had Says:

  prevec gledas inovacije 🙂

  je pa zanimiva stvar.. sploh, ker je produkt slovenskega znanja.. no more bets 🙂

  a si bil na sejmu?

 2. dronyx Says:

  Had, ne nisem bil, če pa ne bi prebral za kaj gre, pa skoraj ne bi poštudiral.

 3. oolong Says:

  LAN party!!!

 4. oolong Says:

  Had nenagradno vprašanje si uničil.

 5. dronyx Says:

  Ni uničil, ker sem ga kot izvenkonkurenčnega izbrisal.

 6. had Says:

  sorry.. spilferdeber 🙂

  ampak verjetno nisi videl tega posnetka, k mi je bil cist fascinanten..

 7. gobasteer Says:

  miza za igranje nekega kviza doma

 8. dronyx Says:

  gobasteer, ne ni miza za kviz, je pa to tako drago, da si bi pri nas kaj takega težko privoščili za doma tudi tajkuni, sploh če bi za kredit zastavili kar tole čudo tehnike.

  Had, nisem videl videoposnetka, ki si ga linkal, ampak me je zadeva pritegnila zato, ker sem opazil, da je Srebrno nagrado za inovacije, ki jo podeljuje GZS, dobil moj sošolec iz srednje šole in faksa, nagrajena inovacija pa je neznani predmet na sliki. Čestitke jasno in kapo dol, bi rekel Katanec. Saj smo že v srednji šoli vedeli, da je bil glavca, zdaj so mu to pa še uradno z papirjem potrdili.

 9. DJ Says:

  Prototip so-o-mizja za seje vlade v prihodnosti. 😉

 10. dronyx Says:

  DJ iz tvojih ust v božja ušesa. Če bi bil to res prototip omizja za seje vlade, bi končno država uvedla razumno število ministrov (6). Potem bi bili pa vsi lahko državotvorni, še Erjavec. Upam, da bi k mizi sodila še kakšna čelada za virtualno realnost, ker sem si vedno želel videti tako čelado na glavi nekoga, ki nosi elegantno obleko in kravato. 🙂

 11. Ležalnik pika Com Says:

  Kam se priklopi iPoda :)?

 12. dronyx Says:

  Ležalnik, tista reža zgoraj na mizicah za igralce, zraven pepelnika. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: