Dva prehitevalna pasova

»Pri nas nima smisla graditi na avtocestah po en vozni in en prehitevalni pas, ker itak večina šoferjev vozi samo po prehitevalnem. Za boljšo pretočnost prometa, naj drugič raje zgradijo samo dva prehitevalna, namesto neuporabnega voznega. Pa je problem rešen.«

dr. Onyx o šoferskih razvadah

3 komentarji to “Dva prehitevalna pasova”

 1. jazby Says:

  Ne vem, če bi to pri nas kaj pomagalo. Po moje bi še vedno večina vozila po levem. To se lepo vidi na tistih nekaj odsekih, kjer se pri nas avtoceste razširijo v tri pasove (npr. Vrhniški klanec). Tudi kadar na desnem pasu ni kamionov, nanj šofer osebnega vozila zavije le pomotoma, pa čeprav se cijazi v hrib s hitrostjo pod 100 km/h. Tudi oznake na takih cestah ga žal k temu ne vzpodbujajo, saj so ti desni pasovi ločeni od drugih dveh z bolj na gosto posejanimi črtami. Zgleda, da tudi naši vrli cestarji predvidevajo, da je desni pas na tripasovnih odsekih namenjen le kamionom.

 2. chef Says:

  Vrhunska!

  Pa še žolčna debata!

  301 večinoma idiotski komentar!

 3. pijanec Says:

  Ta problem se pri nas pojavlja samo nekaj zadnjih let. Verjetno je kriva popolna odsotnost policije z avtocest in tudi če so prisotni, tega prekrška ne sankcionirajo.

  Potem pa je tu še tipična slovenska zloba, v smislu “oni pa me že ne bo prehitel”. Naša kultura je pač globoka balkanska.

  Moram pa priznati, da takšnega načina vožnje, ko se ne loči med prehitevalnim in voznim pasom, nisem doživel nikjer drugje po svetu, razen v Sloveniji (niti v ZDA ne, čeprav tam uradno ni voznega in prehitevalnega, ampak se ljudje obnašajo, kot da je) – npr. prehiteva v Franciji kolona 10 vozil neko vozilo na voznem pasu; in kakor hitro prehitejo se popolnoma VSI vrnejo na vozni pas. Pri nas pa vsi ostanejo na prehitevalnem za x kilometrov. Banana država pač. Potem pa se zgražajo nad blinkanjem, kot da si najmanj koga zaklal.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: