Obama nabira volilce tudi prek iPhona

Medtem ko je pri nas še vedno višek uporabljene tehnologije v predsedniških in strankarskih volilnih kampanijah spletna stran, morda lasten elektronski naslov ali celo blog, ki ga piše večinoma PR služba (spoštovanje častnim izjemam), so američani zopet naredili korak bližje volilcu in iznašli nov način za volilno mobilizacijo.

Ameriški temnopolti demokratski predsedniški kandidat Obama je tako lansiral posebno aplikacijo “Obama for America” za Applov iPhone, ki je na voljo za brezplačen dolpoteg v spletni štacuni iTunes.

vir: blogs.zdnet.com

Aplikacija med drugim omogoča, da prek nje kličeš znance iz iPhonovega telefonskega imenika ter tako lobiraš za Obamo, vsi klici pa se seštevajo in (anonimno) zbirajo na enem mestu.  To me malce spominja na nekoč popularni HP-jev ohranjevalnik zaslona, ki je bil v bistvu nekakšen tamagoči akvari in si dobival  tem več novih ribic, čim več si tiskal na HP tiskalnik. Nisem pa zasledil, kakšna bo nagrada v tem primeru za najboljše akviziterje? Morda kakšno mesto v zunanji diplomaciji, vodilni položaj v CIA ali honorarna službica v Ovalni pisarni.

Programček uporablja med drugim tudi GPS funkcionalnost male napravice, tako da ti locira najbližji sedež Obamove  (morda Obamine) volilne kampanije z vsemi novostmi, dogodki ter video zapisi.  Ena izmed prisrčnejših funkcionalnosti te aplikacije pa je dostopna prek zelenega gumbka spodaj levo na katerem piše DONATE. Naravnost čudovito. Absolutno “must have”.

No, in če dobro še enkrat pomislim, pa vendarle tudi mi nismo tako zadaj za Luno, predvsem po zaslugi Karla Erjavca. Kaj se ni on poslužil neke podobne metode na zadnjih volitvah, ko je klicaril po telefonu volilce? Resda je bila v ozadju baje telefonska tajnica in vnaprej posnet pogovor, samo princip agitacije pa je zelo podoben. “Karel for Slovenia!”

vir: blogs.zdnet.com

Advertisements

Značke: ,

One Response to “Obama nabira volilce tudi prek iPhona”

  1. gregac Says:

    ja, so pa nekateri strankarski kandidati vabili volivce na volitve preko Facebooka in podobnih socialnih mrež, tako da toliko za Ameriko pa zopet niso. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: