Kakšen avto vozi Rode?

Tole sem našel v mojem poštnem nabiralniku in sicer od meni neznanega pošiljatelja, naslov elektronske pošte pa je “Skromnost in ponižnost sta lepa čednost”.


vir: poštni predal

Če je verjeti avtorju, naj bi se s tem avtomobilom pripeljal visok cerkveni dostojanstvenik Rode (avtor mu pravi božji pastir) v Šenčur, kjer naj bi imel srce parajočo pridigo o skromnosti in ponižnosti…

Da bodo verni in verujoči bralci tega sporočila še bolj podvrženi skušnjavi, so navedeni zraven še srce parajoči tehnični podatki o vozilu: 5.500 kubikov, V8, 476 konjev, 700 Nm, 4.7s od 0 do 100km/h, nov cca 160.000 EUR.

Nedvomno, vozilo je drago, ima impresivne pospeške, primerne kubaturi ter V8 motorju in verjetno temu primerno tudi porabo goriva. Ampak mene pa vse to čisto nič  ne gane, pa ne samo zaradi tega, ker sem že pred leti iztopil iz RKC oziroma sem od lokalnega župnika pisno zahteval, da me izpiše iz seznama ljudi, ki so prejeli zakramente (pravno formalno sem tako zopet ATEIST, na kar sem tudi pred Bogom ponosen).

Cerkev je zame danes podobno kot posvetna politična oblast strogo hirarhično organizirana piramida, o kateri nima smisla izgubljati besed ali se z njo preveč ukvarjati vse do tedaj, dokler ne poizkuša podtalno in na skrivaj vplivati na civilno oblast (recimo Opus Dei). Drugače pa, glede avtomobilov, je bila znamka Mercedes vedno priljubljena v najvišjih krogih Vatikana in nenazadnje tudi civilna politična oblast  veliko govori o “skromnosti” in nujnih varčevalnih ukrepih ter zategovanju pasu, potem pa največkrat kot prvo kupi ministru nov, prestižni avtomobil, priznane blagovne znamke. To je v teh krogih in na tej geografski širini samo Audi ali Mercedes.

Ampak to je meni povsem logično za hirarhične strukture, saj se tudi na ta način simbolno pokaže mesto posameznika na hirarhični lestvici. Nenazadnje, ali bi bilo karkoli drugače, če bi se visok cerkveni dostojanstvenik slovenskega rodu iz Rima pripeljal recimo v Renault Cliu ali Opel Kadettu letnik 1978? Ne dvomim, da bi se mu v tem primeru pa posmehovali, s kakšnim bednim avtom se vozi Rode.

Verjetno čaka avtorja pričujoče fotografije srebrnega lepotca kmalu srečanje s Svetim Petrom in potem priporočeno brez povratnice deportacija v Pekel (Happy Hours zagotovljen). Bog je vrhunski šaljivec, s katerim ni šale (dvomim, da bi Kristus danes prijezdil v Jeruzalem na osličku, verjetno bi se prej pripeljal v kakšne Hummerju z litimi feltnami).

Advertisements

16 komentarjev to “Kakšen avto vozi Rode?”

 1. Actooon Says:

  Pa kaj potem – pa kaj ?????

  Si mu ga TI kupil ???

  S Tvojim denarjem si kupujejo avtomobile politiki in parlamentarci.
  Rode je vsaj pameten in izobražen mož…

  Kupile so mu ga stare mame, ki so nosile “cankarje” v cerkev.

 2. Tečnstrdesc Says:

  Rode je neke sorte Vatikanski minister, zato tak avto ni ravno presenečenje, to da je cerkev dvolična organizacija, ki izkorišča vero ljudi, pa večinoma tudi že vemo.

 3. dronyx Says:

  Jaz mu ga nisem kupil in verjetno v tem avtu ni mojega niti centa. Cerkev ima svoje vire financiranja, ki jih podrobno ne poznam in me niti ne zanimajo. Se pa strinjam, da je Rode v bistvu “minister” v Vatikanu in je to pač avto, ki pritiče takšni funkciji.

 4. oolong Says:

  Kjut. Ne gre za to, kdo je kupil tale avto. Samo tak avto v paketu s pridigo o skromnosti in ponižnosti pade v kategorijo s pa naj jedo potico in lakoto. Med bistroumne nesmisle.

 5. pele Says:

  Človek, ki takole posveti svoje življenje vzgoji in reji vernikov, tako rekoč nima svojega življenja in ne more občutiti tega, kar vi občutite, ko gledate avto in številke v zvezi. Ni sposoben čutiti tega zadovoljstva, le klic k lastni žrtvi.

  Sicer pa davkoplačevalci v naši državi posredno vseeno nekaj plačujemo cerkvenikom…

 6. Andraz Says:

  Nihče se pa ni povprašal o verodostojnosti tega emaila?
  Samo, da kritizira cerkev in že ga (določeni) ateisti posvečujejo in mu slepo zaupajo. Žalostno.

 7. Dinozaver Says:

  Eh, bedno, srebrn je. Moral bi biti rdeč.

 8. enxen Says:

  Zna bit, da se včasih v črnem cliu okrog zapelje princ teme? 😆

 9. dronyx Says:

  Dinozaver, rdeč z črnimi blatniki.

 10. Robert Says:

  Ljubčki, tole je Papamobil (res z litimi feltnami…)

 11. chef Says:

  In zdaj mi bodo rekli, da se Rode vozi na sprednjem zicu, morda celo vozi, ali pa se skozi sprednja vrata tlači na zadnje zice 😆

 12. Anonymous Says:

  A si ti na 24ur.com poslal te sliko?. Hm pa smo spet tam kako informacije krožijo ane. Starost novice pa taka. 😀

 13. dronyx Says:

  Jaz jim nisem poslal ničesar, izgleda pa da ne gledajo prav pogosto v mailbox. Sedaj samo čakam, kdaj nam priobčijo novico, da je umrl dr. Drnovšek.

 14. enxen Says:

  … in da je Alenka Paulin (po)stala direktorica STA 😳

 15. tomo Says:

  Lahko bi malo bolj objektivno napisal. Avto ni kupil Rode novega, ampak že 5 let starega, zato zanj zagotovo ni odštel 160000 €. Kjub vsemu pa se strinjam, da bi lahko imel skromnejši avto.

 16. dronyx Says:

  tomo, jaz sem napisal to, kar je bilo napisano v mailu in niti nisem vedel, da je avto rabljen. A kljub temu, znamka avtomobila, še bolj pa oznaka AMG, kar verjetno pomeni friziran model, gume, kot formule 1 in tako dalje lepo pokaže, da tudi Vatikan ni imun na tozemeljske bombončke in da o neki zaresni (ne zlagani) skromnosti ali ponižnosti res nima smisla govorit. Temu avtu do popolnosti manjka še zadnji spojler in zatemnjena stekla. Priznam pa, da če bi pa tak avto videl kje parkiran, bi nazadnje pomislil, da se z njim vozi visoki uradnik Vatikana.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: