Zastoji tik pred volitvami

Nek mogoče malo manj znan pregovor pravi, da “tudi ko prdne slon v Afriški savani, stoji nekje v ozadju sigurno Slovenska politika” (Butterfly effect). Zato v naključja ne verjamem, sploh pa ne tik pred volitvami. Bom pa razložil vse skupaj na primeru.

Se peljem danes zjutraj z avtom v službo in že kak kilometer naprej od Vrhnike se že začne praktično stoječa kolona. In tako do Loga, na razadalji, ki jo sicer prevoziš v nekaj minutah, porabim skoraj uro dragocenega časa. In medtem ko vrtim od nevroze radijske postaje, na vsaki vrtijo na nekaj minut reklame za volilno kampanijo. Mi smo naredili to, mi bomo ono… In mimogrede še omenijo, da nastaja dolga kolona na Primorski avtocesti (to mi je jasno, ker sem ravno sredi te kolone) zaradi nesreče na Logu. Ampak ko se po skoraj uri po polžje pripeljem do Loga ni nobenih razbitin, ni enega samcatega znaka o kakršnikoli nesreči. Kar naenkrat  se prikaže barikada (ostanki cestninskih postaj) na Logu in od tam naprej po gasu. Promet čudežno steče. Naključje? Ne verjamem.

Samo vprašanje je, kdo stoji za tem in kakšne so politične koristi. Če vprašaš desnico bo rekla, da sigurno te zastoje ravno sedaj, pred volitvami, namerno povzročajo stare levičarske sile, vse niti pa spet jasno vleče iz ozadja Kučan. Glavni cilj tega pa seveda nabiranje poceni političnih točk, češ, poglejte jih,  desničarje,za časa naše vlade sicer res ni bilo vinjet, je pa bil promet zato tekoč. In s tem v zvezi ne gre pozabiti, da ravno v teh dneh, torej tik pred volitvami, zopet trgovci napovedujejo podražitve. Naključje? Ne verjamem.

Kaj pa levica? Ja, za levico je zadeva jasna. Kriva za zastoje je vladajoča garnitura oziroma desnica, ker niso pustili cestarjem krpati avtocestnih križev in težav za časa počitnic, ko so ljudje večinoma na dopustih in čofotajo po morju, ampak so se spravili sedaj, ko se odpirajo šole, službe, fakultete in domovi za upokojence.

Kdo ima tu prav in kaj je res v ozadju, si ne bi upal špekulirati, dejstvo pa je, da je v teh dneh ogromno šoferjev besnih. Samo ti šoferji so nenazadnje večinoma tudi volilci in ne zdi se mi prav, da bi volili v afektu, ker bodo lahko rezultati napačni. Za takšne pomembne odločitve je potrebna mirna glava in razsodnost. Ta bo to nedeljo še kako potrebna. Na to je opozoril celo starosta Slovenske ustave dr. Bučar.

Ampak tu se zadeva še ne konča. Se vračam popoldan nazaj domov in pred izvozom Vrhnika SPET KOLONA na odstavnem pasu, ki se začne že nekaj kilometrov za Logom. To je bilo zame spet nekaj novega, ker do sedaj ni bilo na izvozu Vrhnika nikdar takšne kolone. In jasno, spet predvolilni čas (gre za isti dan) in  več kot očitno politično taktiziranje. Naj se šoferji lepo počasi cjazijo v kolonah, mi jim na radiju vrtimo politične pamflete in agitacijo za volitve, v ozadju pa spet nekdo vleče nitke. Kdo, se vprašajmo?

Pri tej koloni je zanimivo (iz psihološkega vidika) tudi to, da imaš na izvozu Vrhnika dve stezi za vinjete, pri čemer je leva namenjena tudi (ali bolje predvsem) za kamione in avtobuse (torej za tiste brez predplačniškega sistema). Večina šoferjev avtomobilov se kot rečeno pol ure potrpežljivo pomika v počasni koloni po odstavnem pasu, levi pas na izhodu pa naj bi bil prost za avtobuse, rešilce, kamione… Ampak spet se najdejo modeli, ki so “smart” (vprašanje, kdo so njihovi botri in kateri politični opciji pripadajo), se naredijo neumne, prevozijo (obvozijo) celo kolono in padejo direktno iz avtoceste na levi pas in tako prihranijo vsaj pol ure čakanja. Ostali pa izpademo popolni bebci, ker tudi sami tega ne poštudiramo? Marš golazen BALKANSKA! Še dobro, da smo tik pred volitvami in sem prag potrpljenja močno dvignil.

In da tu niti ne omenjam nesrečnikov, ki čakajo pred tunelom Trojane popoldan na poti iz Ljubljane v Celje ali Maribor. Kilometre dolga kolona, ki se nadaljuje čez cel predor zato, ker je nekdo zaprl prehitevalni pas v tunelu. Ampak zanimivo pa je, da baje še nihče ni videl tam nobenega delavca. In potem ni čudno, da si tudi to ljudje razlagajo kot predvolilno potezo.

Samo komu za vraga vse to koristi? Bomo videli v nedeljo.

Advertisements

3 komentarji to “Zastoji tik pred volitvami”

 1. enxen Says:

  Cestnim lobijem, ki bodo po volitvah začeli graditi tretji pas na ljubljanski obvoznici in v njeni bližnji okolici in naftarjem, ker med čakanjem pridno kurimo njihov benz. Vsem nam ostalim pa prav malo.
  Vraga, zaradi nervoze nekateri postajamo celo nevrozni. :ROTFL:

 2. dronyx Says:

  Enxen, čaki mal… Ali niso šefe cestnih lobijev že pozaprli? Enkrat se spomnim, da je bila cela hajka zaradi njih. Mislim, da je bilo celo po televiziji.

  Drugače je imel nevrozo baje tudi Woody Allen, tako da ni to tako redka bolezen.

 3. enxen Says:

  Taisti Woody, vzornik J-ja, ki vprašanj ne pozna, meni pa, da je odgovor na vse zagotovo seks? Ja, verjamem … 😆

  In zaprli? D! … The Force is rather strong with Baroni, don’t you know … Si bil po predsedniški kandidaturi dlje časa na dopustu in ne spremljaš Onyx, ha? 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: