Ženska miška

Vsem nam je nekako logično, da moški ne nosimo ženskih čeveljčkov z visokimi petami, kjer moraš imeti opravljen vsaj začetni tečaj iz balansiranja, da se ne zložiš po tleh kot talibanski borec, ko ga zadane britanski snajper. Enako velja tudi za oblekice. Ženski in moški imamo tako v trgovinah ločene oddelke za garderobo in to nam je nekako samoumevno.

Zdi pa se mi, da bi morali tudi pri ostalih izdelkih široke potrošnje bolj upoštevati razlike med spoloma. Recimo na primer avtomobili.

Vsi današnji avtomobili so načeloma uniseks modeli, torej so primerni tako za ženske, kot za moške. Čeprav vsak prodajalec avtomobilov z diplomo iz ekonomije in magisterijem iz MBA dobro ve, da so nekateri avtomobili bolj »ženski«, drugi pa bolj »moški«. Recimo Golf je tipičen moški avto, o katerem sanja le redka ženska, če ni ravno hčerka vodovodnega inštalaterja z dominantnim Y kromosomom. Na drugi strani neka Nissan micra z izbuljnemi žarometi, ki ti skoraj pomežiknejo, težko pritiče nekemu robatemu moškemu, s teden dni staro brado in neprijetnim zadahom izpod pazduh. Poleg tega povprečno žensko kaj malo brigajo tehnični podatki o motorju, konjih, porabi goriva in podobno, važno samo, da se avto pelje in predvsem (ali še bolje samo), da je avto na prvi pogled in otip luškan, zaobljenih oblin ter po možnosti v cortkanih pastelnih barvah (sicer potem kmalu pridejo na vrsto neprijetna vprašanja, samo to ni bistvo). In zakaj ne bi proizvajalci avtomobilov začeli končno proizvajati ločene serije avtomobilov za moške in za ženske ter bi imeli tudi ločene salone?

Isto velja za celo paleto ostalih izdelkov, vključno z računalniškimi miškami.


vir: blogadget.net

Kaj ni bolj logično, da daš novi sodelavki na mizo nekaj takšnega, kot pa klasično črno miš, ki je plod večletnega raziskovalnega dela in je za povrh še ergonomsko oblikovana?

Ewo, pa še ena moška miška, za prste spočit (sam ščegetavčka, ups koleščka, pa ne vidim?).


vir: pat-says-now.com

Advertisements

6 komentarjev to “Ženska miška”

 1. chef Says:

  Hja, večina novodobnih bab bi ob temle popenila. Si pa dal dobro idejo, mogoče bi tole res podtaknil sodelavki in si nabral kakšno pozitivno piko več.

  Pa še bolj moška miška. Ko jo je dec dobil, smo bili vsi mastni, in čeprav je popolnoma nefunkcionalna, se je kar lep čas matral z njo.

 2. dr. onyx Says:

  Chef, recimo novi fičko je zame podobno kot novi hrošč tipično ženski avto. Če v njem vidim sedet moškega, mi deluje milo rečeno smešno.

 3. Mašon Says:

  Tale kitty je primerna samo za tiste, ki uporabljajo ‘levo miško’ (torej levičarje, ki si tipke na miški ‘zamenjajo’ in miško uporabljajo z levo roko). jaz bi 100% zgubila živce, da o krčih v prstih zaradi totalno ne-ergonomske oblike sploh ne govorim. meni so všeč tele ‘ženske’ miške (so pa tudi uporabniku – roki prijazne): http://www.pat-says-now.com/shop/en/privatkunden.php?from=/index.php

  p.s.: jaz pri prodajalcu najprej vprašam za ceno, takoj nato pa za porabo goriva in moč motorja. če je pa avto cort pa še tok boljš, ni pa to ne edini ne najpomembnejši kriterij. mogoče sem glede avtov preveč racionalna za žensko 😉

 4. dronyx Says:

  Mašon, sem eno mouse iz linka kr na post prilepu. Izgleda, da bom moral dobavitelja zamenjat.

 5. Luka Says:

  Ha ,.. bom pogledal kje na netu za si jo kupit.

 6. Mašon Says:

  kupiš jo lahko tudi v real lifu 😉 konzorcij in še nekatere trgovine jih držijo. stanejo pa med 30 in 45€ če se prov spomnim.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: