Vremenska napoved leta 2050

Na območju Pirenejev nastaja močno ciklonsko območje, ki se hitro pomika proti našim krajem. V naslednjih 24 urah lahko pričakujemo na zahodu države močno burjo, ki bo pihala s povprečno hitrostjo 200 km/h in v sunkih presegla 400 km/h. Zaradi zelo turbulentnega ozračja bo morje vzvalovano in valovi bodo lahko tudi tokrat presegli višino desetih metrov. Priobalna območja bodo v naslednjih dneh v celoti poplavljena, zato se prebivalce naproša, da vzamejo šotore, najnujnejše pripomočke iz kompleta BH-298/A ter hrano in se čim prej odpravijo v zavetišča na višje ležeče točke, katerih nadmorska višina presega 500 metrov in so označena vsaj z oznako LVL-500. Dostop na Nanos imajo samo prebivalci z rdečimi propustnicami oznake VIP-2 do VIP-5 (svetniki mestnih občin, župani ali več).


vir: howstuffworks.com

Hkrati se nam od vzhoda približuje orkan četrte stopnje, ki bo v noči na nedeljo dosegel deveto stopnjo in se bo pomikal proti notranjosti države. Na poti orkana je pričakovati rušilne sunke vetra in močne nalive, ki bodo poplavili vse nižje ležeče kraje. V večjem delu države je zato razglašena splošna nevarnost. Ob znaku sirene za nevarnost, vzemite najnujnejše in se odpravite proti najbližjemu zaklonišču z oznako HDM-200 ali višjo. Zaloge pitne vode so omejene, zato je uveden ukrep, da se razdeli samo liter vode na prebivalca za najnujnejše potrebe na za to označenih mestih.

Zaradi zopet močno povečanega UV indeksa, ki presega za nekajkrat maksimalno dovoljeno mejo, je potrebno obvezno na prostem nositi zaščitno opremo z oznako RBM-XXL-2 ter atestirana zaščitna očala z UV zaščito kategorije 6 ali več.

Vse seje parlamenta so do nadaljnjega odpovedana, tretji program državne televizije (TV3) pa bo vrtel domoljubne pesmi in napeve.

Vse napisano je izmišljena fikcija, KLIMATSKE SPREMEMBE so žal očitno postale kruta resničnost.

9 komentarjev to “Vremenska napoved leta 2050”

 1. Tečnstrdesc Says:

  Venomer nam politiki zatrjujejo, da znanstveniki pretiravajo, ko gre za podnebne razmere, v resnici pa se zdi, da se dogajajo še hitreje kot so jih napovedovali!

 2. dronyx Says:

  Problem globalnih sprememb je, da imajo politiki mandat ponavadi 4 leta, povprečna življenska doba naše generacije je pa skoraj 80 let. Jaz res ne mislim pri 80 letih letati v zaklonišča vsakič, ko bodo napovedali rušilno neurje ali plezati na streho hiše, kjer me bodo reševali z helikopterjem, če bom imel na napravici za lociranje VIP številko dovolj visoko.

 3. kekez Says:

  Najbolje, da se prijavimo za prve kolonizatorje za Mars.

 4. sparkica Says:

  kekez, prepozno. Vsa mesta so žal že zasedena 🙂 DrOnyx, pozabil si še na potrese, izbruh vulkana na Pohorju (menda bi naj bile na njem neke magmatske kamenine), nastanek nove kontinentalne prelomnice na Kolpi, nastanek otočkov v Piranskem zalivu, stampede medvedov in vsesplošno paniko zaradi ponarejanja VIP izkaznic 😉

  Pa saj ni vse tako črno, saj si bomo lahko svetili z radioaktivnimi elementi, ki se bodo sprostili ob potresu 😉 :mrgreen:

  Mogoče zbirajo kandidate za naključno raziskovalni polet v vesolje… 😕

 5. dronyx Says:

  Jaz sem že davno rekel, da bi morali čim prej lansirati okrog Marsa satelite za pozicionirni sistem (ala GPS), potem pa za začetek zgraditi kopijo vesoljske postaja Alpha (OBVEZNO NE RUSOM DAT, DA GRADIJO WC NA POSTAJI, KER SICER BO TREBA, KO SE POKVARI, SPET KAR V HLAČE), od koder bi hodili na Mars sadit travo za začetek (pol pa lahko tudI rožice, krompirček, prekajene kranske klobase…). Čas je zadnje, kar imamo na voljo v velikih količinah. Izgleda, da bo od tu potrebno pobrat šila in kopita.

 6. Dr. Frojnd Says:

  DrOnyx, nimamo početi danes česa bolj pametnega kot da vzpodbujamo masovno histerijo?

 7. dronyx Says:

  Jaz ne vzpodbujam nobene histerije. Če pa pogledaš mass medije, pa res zganjajo histerijo. Zdaj je že vsak dež potencialna katastrofa. Pri čemer ni na odmet dejstvo, da je Železnike spet poplavilo zato, KER JE NEKDO POZABIL BAGERJE V STRUGI. Halo? Je še komu to čudno?

 8. Anonimnež Says:

  Dr. Onyx: Mediji opravljajo svojo “delo”, morajo malo napihniti novico, da pridobijo svoje zveste bralce. Na 24ur.com je poleg novic vedno nekaj člankov, ki imajo še nekaj rumenega tiska in tako dobijo še klik-klok(bralce). 😀
  Sedaj smo naročili večnamensko patruljno ladjo po beseda ministra Karla Erjavca oziroma po besedah nekaterih 50-metrskega topnjača. Ta zadeva bo po ministrovih besedah večnamenska, za reševanje v prihodnjih poplavah čez 30 let bo še v dovolj dobrem stanju, da bo služila svojemu namenu reševanju potnikov iz morja v visoke vrhove. Drugače bo pa visela privezana na tretjem pomolu ter se veselo starala.
  S čim je Slovenija trgovala z Rusijo da ima klirinški dolg? Z nafto mogoče?
  Čudno je pa itak vse. Laično rečeno za vse je kriva vlada&kompanija, vendar ni res, pravijo profesorji sociologije.

 9. Anonimnež Says:

  Dr. Onyx: Mogoče še tale poslastica.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: