Hardcore varčevalni program

Danes zjutraj se kot ponavadi ustavim v kavarni, da popijem jutranjo kavico, s katero dobim prepotrebne kalorije in kofein, ki mi pomaga premagati jutranje težave adaptacije na budno stanje.

Kavico spijem na hitro (minus ure v službi vršijo name strašanski pritisk, ki ni za zdržat), vstanem in grem do šanka, da plačam tale zapitek. Nekoliko starejša natakarica, na samo malo mlajšem računalniku, ki je moral biti kupljen še nekaj let pred milenijskim hroščem leta 2000 in vprašanje, če letnice sploh uspe prikazati na štiri decimalke natančno, pritisne neko tipko, za trenutek se pokaže program za izpis računov, potem pa ekran naenkrat postane čisto črn. Nekaj trenutkov se ne zgodi nič, potem pa začne izpisovati podatke o biosu ob ponovnem zagonu.

Jaz pa se tako malo zlobno nasmejem in ji poznavalsko rečem, “se vam je pa izgleda računalnik resetirov, kaj?. Ona me pa samozavestno pogleda in še bolj poznavalsko odvrne, “Ne. Veste, se je vklopu varčevalni program za ekran”. Jaz sem se pa samo nasmehnil in si mislil svoje (“Ja, itak, kot da bi prvič v življenju videl hard reset računalnika.”).

2 komentarja to “Hardcore varčevalni program”

  1. dvoglav Says:

    Ne privošči si prepira s starejšo natakarico. Ona ve vse kar veš ti + 1.

  2. pele Says:

    Kaj?? A je kakšna razlika? Pri obeh varčuje ekran…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: