Jaz tega ne razumem

»Če res Država, torej Vlada, torej Premier, nastavlja šefa Petrola in Mercatorja, meni nikakor ni jasno, kako je možno, da ti nekdo z letno plačo 80.000,00 € bruto da službo z plačo 400.000,00 € bruto (ali še več)? Zakaj potem Janša ni raje dal za premiera Debeljaka ali Kryžanowskega in sam postal direktor Petrola ali Mercatorja?«

dr. Onyx o otročjih vprašanjih

Advertisements

13 komentarjev to “Jaz tega ne razumem”

 1. enxen Says:

  Nič bat, tudi Yossarian ga ni razumel – Kavlja, Kavlja 22.
  Napisan za to situacijo, gre nekako takole: “There was only one catch and that was Catch-22, which specified that a concern for one’s wealth is the process of a greedy sick mind. A man would be crazy not wanting to have more money, all he had to do was to take; but as soon as he did took it, he would not be sane and would have to be a prime minister.
  A man would be crazy not wanting to have more money and sane if he didn’t, but if he was sane he had to have more money.
  So a man would be crazy to want to be a prime minister and sane if he didn’t, but if he was sane he had to be a prime minister. If he wanted to be a prime minister he was crazy and didn’t have to be; but if he didn’t want to be he was sane and had to be.” 😆

 2. kekez Says:

  Kaj je tu posebnega?
  Podobno kot v proizvodnji, kjer ljudje delajo in sestavljajo izdelke, ki stanejo xxxxx evrov, npr. avtomobile, oni pa zaslužijo bakšiš.

  Se spomnim enega intervjuja z nekim direktorjem (pozabil ime), ko je omenil, da ima malo težav, ker v službi vedno dela s 5 ali 6 mestnimi številkami, ko pride domov, se mora pa z drobižem ukvarjati.
  To je ene vrste šok, ko v službi gradiš 100 nadstropne stolpnice, doma pa potem gruntaš, kako bi dosegel žarnico, ki je potrebna zamenjave.

 3. dronyx Says:

  kekez, torej Janša se ni čutil dovolj sposobnega, da bi prevzel vodenje Mercatorja ali Petrola za 5 krat več denarja letno, kot ga dobi kot prvi človek vlade, vodenje države pa itak ni tak problem? V četrtek krajša seja, kakšna zakuska na Brdu, enkrat na leto Voduškov vroči stol, kakšno neprijetno vprašanje v zvezi z inflacijo, pa mine mandat in so nove volitve.

  Kar se tiče pa proizvodnje, jaz lahko rečem, da iz povsem moralnih razlogov ne morem nositi Murine obleke za 800 € (++), ker vem, da je to obleko šivala delavka za 360 € plače in vem, da njena norma ni samo ena obleka na mesec. Kam gre razlika, ne vem, blago tudi ni tako drago, pa me to tudi ne zanima. Elitne izdelke lahko zame delajo samo ljudje, ki so temu primerno tudi plačani. Sicer lahko govorim o (pre)dragih izdelkih, ki jih delajo ljudje za pest riža, smetano pa pobirajo pohlepni kapitalisti.

  Ko bodo ferarije sestavljali na Kitajskem, jaz ne kupim niti enega več. 🙂

 4. enxen Says:

  onyx, politične moči in vpliva se ne da vrednotiti z denarjem. se pa moč in vpliv napajata iz obresti, ki jih protežiranci svojim botrom plačujejo za 400 k€ plače, oz. kot je zabrusil rop zokiju: “mi smo te nastavili, politika te je nastavila.”
  ja, je bitka za denar in je vojna za oblast. to pehanje je enkrat lepo upesnil ice-t.
  ampak kwa sploh nabijam, ne? 😉 tvoje vprašanje je itak retorično.

 5. dronyx Says:

  enxen, že po uvodnih taktih besedila ice-tja pade ven preprosta enačba MONEY=>POWER=>WOMEN, z drugimi besedami smo še vedno navadni šimpanzi, ki se borijo za naklonjenost samičk, godnih za razplod, le da se po prsih tolčemo na drugačen način.

  Sicer pa bo marsikateri zdravnik, ki se ukvarja z zdravljenjem spolnih motenj potrdil, da se je veliko managerjev z letnimi dohodki nad milijonom USD pripravljeno svoji plači v celoti odpovedati, če se jim povrne nazaj stara erekcija. 🙂

 6. alcessa Says:

  Dr. Onyx, ravnokar si našel odgovor na svoje vprašanje. Urška.

 7. dronyx Says:

  alcessa, meni je bolj misterija Kryžanowsky, ker po mojih opažanjih računalničarji in električarji (baje sta oba z Debeljakom diplomata FER, kar je paradox per excelence) niso ravno mojstri zapeljevanja žensk. Zadevo ponavadi zakomplicirajo tako, da preden karkoli spravijo v posteljo, to karkoli prej umre od starosti naravne smrti. Tem ljudem pri ženskah ne pomaga niti če jim celoten letni BDP Slovenije nakažeš direktno na tekoči račun. 🙂

 8. alcessa Says:

  No ja, kot sam ugotavljaš, je bolje biti politik kot manager. So alfa samci in alfa samci, ki nikoli ne pridejo do samičk, ker so prezaposleni z alfa statusom.

 9. enxen Says:

  razumem boge ženske. tudi jaz bi raje koj umrl (inducirane) naravne smrti, kot pa da bi mi ona – štromača – namesto o ptičkih in oblakih in o spodnjem perilu razlagala o vezjih in logiki in programski in strojni opremi, ki je nakazala slovenski BDP na njen račun. 😆
  ampak po drugi strani – očitno smo različni. ene pali zelenilo, druge zelenčki, tretje zeleni, četrte pa zeli. 🙂
  onyx, a je tole zgoraj zapisano, o štromarjih ,avtopsihoanalitskega izvora 😉

 10. dronyx Says:

  enexen, seveda, to je avtorefleksija, ker koga boš bolje poznal kot sebe? Baje se pa računalniški pari dobro ujamejo med sabo, ker predstavljajo eden drugemu težko rešljiv problem, ki se izraža kot izziv.

  Drugače so pa baje najboljši ljubimci statistično mesarji, med ženskami pa knjižničarke.

 11. enxen Says:

  mesarji? hehe, anatomija uber alles. 🙂 sori, dvopičje nad u dobiš pri bibliofilki 😉 alcessi
  to kar praviš, z računalničarji, zgleda to ko neko nastavljanje routerjev? 😆

 12. dronyx Says:

  Pri mesarjih gre po moje bolj za odnos do mesa in občutek za občutek.

  Pri nastavljanjih routerjev pa gre res za nekaj podobnega. Ti moraš kot strokovnjak zapleteno tehnično napravo najprej dobro poznati, dihati z njo, čutiti in predvsem spoštovati, preden se lotiš spreminjati kakšne sistemske nastavitve, ki lahko povzročijo, da se ti vse sesuje in imaš pokvarjen dan tako, da ti tudi piščančje krače v načo siru več ne teknejo.

 13. alcessa Says:

  über alles, über alles, über alles

  bite zer. 😆

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: