Golf super store sredi ljubljane

V podhodu Ajdovščina, sredi Ljubljane, so odprli izgleda novo trgovino. No, vsaj zame je nova, ker jo do sedaj še nisem opazil.

Trgovina ima že ime tak, da si ga ne moreš kljub najboljši volji niti zapomniti (OWGF, OFWG ali morda celo OGFW OMG), v njej pa prodajajo, kakor sem na hitro preletel razstavljeni asortiman, sedaj se pa primite za stol…klasične tajkunske pripomočke. Opremo za golf. Čeprav pa res takoj pomisliš, da gre za ne že spet še eden avto salon, ker ti najprej oči zaslepi zloščen Marcedez serije C v krem odlitku bele barve.

Trgovina je sicer lepo opremljena, ob levi strani je imitacija nasada brez (ne brez, ampak Brez kot drevo) in manjše umetno golf igrišče z tremi luknjami ter domnevam umetno travo. Morda samo za okras, ali pa je celo namenjeno preizkušanju razstavljene opreme. To ne vem. So pa železne palice zložene pokonci kot meterska bukova drva ob strani, verjetno različni modeli za različne udarce. Lob, forhand, volley, smash, beckend. Poleg palic in nekaj stilskih oblačil, imajo razstavljene še vozičke za prevoz vse te krame po igrišču, pri čemer me ti vozički še najbolj spominjajo na vozičke, ki jih uporabljajo starejše mestne dame za večje nakupovanje in jih na dveh koleščkih vlačijo za seboj. Cene si pa ne bi upal pogledati, ker sem za infarkt ali umetno srčno zaklopko pa še malo premlad.


vir: allposters.com

Glede na hlapčevsko naravo Slovencev in trenutno gonijo proti tajkunom, oziroma kar počez proti vsem, ki imajo (imamo) šestštevilčni znesek na TR, se sam v tako trgovino v teh časih niti ne bi upal stopiti ob belem dnevu. Pa me je že zelo zamikalo, čeprav sem se potem še enkrat pogledal, opazil kavbojke za 27 € kupljene na jesenski razprodaji, čevlje sicer priznane blagovne znamke, vendar ponošene do nerazpoznavnosti in marela (dežnik) kupljena na tržnici in takšen pač ne moreš v tako trgovino, kjer je vse na svojem skrbno odmerjenem mestu. Bi pa najraje stopil v trgovino in naredil krajšno Impresijo. Za na blog. Da občutim prostor, vibracije, ezoterične silnice.

V bistvu kar pa je meni pri vsem skupaj sploh vzbudilo takšno pozornost, da tole sploh pišem, pa so kupci. Oziroma odsotnost le teh. Nikogar nikjer. Samo dve prodajalki in prodajalec. Torej moštvo šteje vsaj trojko, še eden, pa bi lahko tekmovali v bobu štirisedu brez krmarja, kupcev pa od nikoder. Po tem kar sem videl, bi bil učinek od trgovine povsem enak (enako slab), če bi jo odprli samo enkrat na teden za kako urico. Vsi trije prodajalci se mi zdi, da so nekako tudi zdehali sinhrono. Še celo pes ovčar, ki je zdolgočasen ležal pri pultu z blagajno, je deloval povsem apatično. Ja, čisto res imajo psa ovčarja v trgovini, čeprav dvomom, da gre za čuvaja. Kdo pa bo, lepo vas prosim, šel sredi belega dneva krasti palice za golf? Kaj pa naj s tem? Podprem podirajočo se drvarnico, ali uporabim kot opornike za paradajz na vrtu?

In ko takole razmišljam sredi deževne Ljubljane, ne vem več, kaj je huje. Delati v zeloo obljudenem nakupovalnem centru za blagajno, kjer se tare ljudi, ali v taki trgovini, kjer bi vsakega kupca najraje objel in se mora čas vleči kot razkuhani špageti.

Skratka, filozofijo te trgovine ne razumem, če pa bi bil sam tako bogat, da bi lahko igral golf in bi me spustili na igrišče, potem opreme sigurno ne bi kupoval v centru Ljubljane, kjer te lahko vidi vsak sosed, ki kot šloser v fabriki zasluži na mesec ravno za pol resne palice za golf, ampak bi se z avtom odpeljal diskretno do Dunaja ali Münchna in tam opravil nakup, pa sproti še v kakšen peep show skočiš.

Diskretno jasno.

Preberi še:
Izjava dneva via Onyx
Virtualne prodajalke via Onyx

Značke: , , ,

2 komentarja to “Golf super store sredi ljubljane”

  1. Ležalnik pika Com Says:

    GOLF, it’s the new bowling 🙂

    Podobno prazni so tudi razni “mode couture” butiki ampak če dvakrat na mesec kdo notri kupi kakšno majčko za 500€ komot potem pokrijejo napotnico študentki, ki zeha notr…

  2. dronyx Says:

    V tej trgovini kupiš samo en voziček in imajo pokrito najemnino za poslovni prostor za cel dan. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: