The Malechnik puding masacre

Ko bi odgovorni na Pro Plus vedeli, kakšno globoko brazdo in gnojno ravno je na moji duševnosti pustil uvodni teden Big Brotherja, jebote. Še danes, po tolikem času, se včasih zdrznem, ko pomislim na grozljive prizore iz hiše na Kranjčevi. Zdi se mi, da si je vse skupaj lahko zamislil samo nek omračen um, ki zelo solidno pozna človeško psiho in se je na pamet naučil scenarij nemškega filma Das Experiment, le da so bili tam v glavni vlogi pazniki in zaporniki, tu pa podložniki in gospodarji.

Ker pa je Onyx znan po tem, da ne ostane dolžen nikomur, sem se odločil tudi v tem primeru, da odgovorim na sebi lasten način.

Napisati nameravam scenarij za grozljivko B produkcije, ki bo posneta s kamero na mobilnem telefonu iz roke in kjer bosta v glavni vlogi nastopili zlobni sestri dvojčici iz izmišljenega mesteca Malechnik, nekje na Štajerskem.

Trenutno imam napisan zgolj skelet scenarija, brez dokončanih dialogov in sem še leta daleč od snemalne knjige. Morda si bom še prej kupil knjigo Kako napisati scenarij Mihe Mazzinija, da ne bo zadeva prevelika polomija na blagajnah kinematografov in da se mularija ne bi iz mene norčevala tako, kot se norčuje iz nemškega režiserja Uwe Bolla, ki drži s svojimi ekranizacijami računalniških iger vrh lestvice najslabših filmov na IMDB..

V filmu bom predstavil dva Avstrijska mladeniča iz Avstrijske Štajerske, velika ljubitelja gorskega kolesarstva in amaterska tekmovalca, ki prideta poleti v Maribor na smučarsko progo pod Pohorjem malo potrenirati in se prioložnostno zabavati.

Prvi del filma bo klasična najstniška komedija v stilu Ameriške pite, kjer se mladca zabavata z domačinkami in poizkušata na vsak način vknjižiti kako novo točko v njuni knjižici sexualnih uspehov, ki je bolj ali manj napolnjena s samimi izmišljenimi imeni.

Nekje na tretjini pa se bo slog filma povsem spremenil v klasično srhljivko v slogu Texas chainsaw masacre, Turistas ali recimo Hostel.

Fanta se odpravita s kolesom na krajši izlet v okolico Maribora in slučajno zaideta v od boga in premiera pozabljeno vasico Maletchnik, ki preliminarno v moji glavi zaenkrat izgleda kot Španska vasica iz računalniške igre Resident Evil 4. Na sredini razpadajoča Cerkev gotskega sloga, okoli katere stoji nekaj preprostih barak iz blata in lesa.

Mladeniča se ustavita pri eni izmed hiš, da bi vprašala za pot. Vrata odpre mladenka živo rdečih las, ki fanta prijazno povabi v hišo. Kmalu se družbici pridruži še sestra dvojčica in vsi štirje si privoščijo kozarček rujnega. Vendar fanta žal ne vesta, da sta padla v roke neuravnovešenima zlobnima dvojčicama, ki nepazljive turiste zvabita v svojo hiško, jih omamita, zvlečeta v vlažno in zatohlo klet ter zvežeta na improvizirane mučilne naprave, ki služita izpopolnjevanju njunih najbolj grozljivih sadomazohističnih potreb.

Tudi naša junaka se znajdeta v kleti in ko se znova zavedata ugotovita, da ležita zvezana vsak v svoji umazani in zarjaveli kopalni kadi. Potem dekleti na svoj tradicionalni način začneta satanistični obred, iz katerega ni več rešitve in ob katerem si gledalec v kinu samo želi, da se mučenje konča in da se zopet odprejo vrata kinodvorane.

Najprej ljubitelski sadomazohistki skuhata v kotlu za žganjekuho ogromno količino pudinga, mnogo, mnogo več kot za eno taso, jebote, ki ga potem še vročega zlijeta v kopalno kad tako, da glavi obeh turistov komajda še lahko hlastata za zrakom, medtem pa se puding čedalje bolj ohlaja in trdi. V ozadju igra na starem kasaetofonu iz sredine prejšnjega stoletja Atomih Harmonik svojo Brizgalno brizgo in zlobni dvojčici izvaja ritual inicijacije njunih žrtev. Ko je puding že strjen in sta mladeniča dobesedno vklenjena v želatino, vržeta v banjo strupene pajke in škorpijone, ki imajo lahko delo, ker sta žrtvi nemočni.

Glede zaključne scene sem trenutno še v dilemi. Morda se bom odločil za klasiko z motorno žago, ali pa morda kaj drugega, mogoče retro inkvizicijsko hruško.

resident_evil_motorka.jpg
vir: Resident Evil 4

Če bi bil kdo pripravljen sodelovati pri nastanku scenarija je vljudno vabljen.

Je pa tako, da dober film naredi dober igralec, golo žensko telo, solidna glasba in dobra fotografija. Spomnimo se recimo samo naše zadnje uspešnice Petelinji zajtrk. Si predstavljate Petelinji zajtrk minus Vlado Novak, minus gola Pija Zemljič, minus milozvočna Severina, minus prizor Prekmurske pokrajine z balami sena, obsijane z živo rdečim soncem?

6 komentarjev to “The Malechnik puding masacre”

 1. Alex van der Volk Says:

  Ti samo povej če misliš resno, se kuj lotim :))

 2. Rad Bi Bil Smetulj Says:

  Petelinji Zajtr plus puding. To bi bil horror!

 3. Centrifuzija Says:

  Mentorstva in svetovanja pri pisanju scenarija najdeš na scenaristični šoli Pokaži jezik. Priporočam. Pa še zastonj je. (Zdravko Duša, Ana Lasić, Miha Mazzini (vsaj včasih je bil)). Pa srečno. 🙂

 4. ElQurc Says:

  ne pozabi povabit našega auslenderja iz berlina 😦

  po lastni hvali je univerzalen, saj se kot “umetnik” spozna na vse in nič 🙂

 5. dronyx Says:

  Volk, nisem več prepričan, da je ideja tako dobra, kot je sprva kazalo. Namreč baje res obstaja na Štajerskem kraj podobnega imena Malečnik, ki ima cca 500 duš in če bi res posneli to grozljivko, po moje dekleta iz tega kraja ostanejo do smrti častne gostje na Borovem gostivanju.

 6. Človek Says:

  Sam se javim za obisk rdečelasih dvojčic, predvsem če bo njun lik kolikor toliko podoben Simmone Mackinnon :mrgreen: Jodlam pa tudi po potrebi (veliki ne mali 😆 )

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: