I have a dream

Eden izmed mojih potencialnih volilcev me je v komentarju opozoril na vizionarsko napoved potopa precedniškega kandidata Alojza Peterleta na volitvah za precednika 2007 (prispevek je iz junija 2007, ko so o tem še ni kaj veliko razmišljalo):

O taktiki vse najlepše

Sem šel pa malo nazaj po blogu na hitro prebrskati, katere so bile še takšne vizionarske napovedi, ki so se že uresničile.

Zadeva z izborom Siola za navadne Hišne blogerje morda ne sodi neposredno v to kategorijo, je pa danes dejansko že uresničena (Chef, Fetalij in Irena so postali novi blogerski tajkuni z individualnimi pogodbami v žepu), ideja pa tudi prvič zapisana na tem blogu:

Hišni blogerji Siola

Potem je tu še ideja za blogerski brezplačnik. Takrat napisana kot šala, ki je Gregorja po odzivu sodeč presenetila.

Blogerski brezplačnik

Danes je že natisnjena nulta številka blogerskega brezplačnika Blogorola, prva številka dostopna za širšo javnost pa po zadnjih informacijah štarta na bivši Dan Republike, 29.11.2007. Čeprav nisem napisal prispevka za nulto številko pa še vedno potihem upam, da jo bom kako dobil v roke, če drugače ne z licitacijo na eBayu. Z leti bo ta številka samo dobivala na vrednosti, tako kot arhivska vina.

Ker imam dokazano vizionarske sposobnosti, sem pripravljen za začetek blogerski populaciji šlogati iz kavne usedline. Ponudba velja do razprodaje zalog. Prvi trije dobijo kavo brezplačno. Zaračunam samo storitev pogleda v prihodnost.

Gratis šlogarska  primera:

Za Hada napovedujem, da bo v roku treh let sklenil sponzorsko pogodbo za blog v višini prek 5000 € bruto letno. In da bo zaposlil honorarno tajnico, ki mu bo pisala krajše prispevke (to mu verjetno dela na skrivaj že sedaj).

Za ljubitelje politike vidim v kavni usedlini, ki je mešanica cikorje in proje, da bo vsaj ena manjša parlamentarna stranka na volitvah 2008 iz parlamenta izpadla, velike možnosti za povratek v poslanske klopi pa ima SMS, sploh če se bo Kranjc še naprej tako trudil z nastopanjem v javnosti. Že čez kakšno leto pa bomo lahko to prognozo tudi preverili.

9 komentarjev to “I have a dream”

 1. alcessa Says:

  Saj bi ti dala šlogati, pa sem ravnokar ugotovila, da sem tudi sama jasnovidna!

  Ravnokar sem namreč razmišljala, da si želim napisati nekaj o potencialu človeških možganov, da nam dajo videti, slišati in občutiti stvari, ki jih v realnosti ni ali so drugačne, o tem, da je velika večina nas vsaj malo “jasnovidna” in pa predvsem o samovšečnosti, ki določene osebke popade takoj, ko zagledajo sosedin predpasnik, na katerega so ravnokar mislile in o želji, da ves vesoljni svet izve o teh neverjetnih lastnostih.

  Skratka, pripravljala sem demontažo vizionarstva, ko sem ugotovila, da ti želiš prodajati usluge na tem področju. Prav, naj ti bo, pa ne bom napisala čisto nič. Ti dam še vizionarsko darilo? Ob šlogerski skodelici kave boš spoznal svojo bodočo ženo. 😈

 2. dronyx Says:

  alcessa: Jaz se trenutno ukvarjam z (morda s) paranormalnim pojavom drugačne vrste. Namreč kadar pogledam na uro, sta skoraj vedno obe številki enaki. Recimo 10:10, 13:13, 15:15 … In tu ne gre za ta efekt, da bi ves čas gledal na uro in zaznaval samo določene trenutke, ko sta številki enaki. Pogledam zelo poredko in to opažam šele zadnje mesece. Prej nikoli, ker je bilo tako poredko. Upam, da ima kdo kakšno logično razlago za ta pojav.

 3. PiPi Says:

  hehe, to so povsem obicajne ure, zato tudi pogosta naklucja z X:X –
  10:10 … kruli, je ze malica?
  13:13 … spet sem bil predolgo na malici!
  15:15 … uff, pocasi bo potrebno iti na vlak

  .::PiPi::.

 4. alcessa Says:

  Dr. Onyx: saj veš, da moderna znanost pravi, da s samim pogledom na pojave okrog sebe določamo njihovo pojavo (recimo smer subatomarnih delcev). Najbrž so tvoji možgani tako vplivni, da vplivajo na prikaz ure? 🙂

  Druga možnost je seveda, da si ti Bog Časa in tega določaš za nas vse. Če je temu tako, a lahko prosim dobim dneve, ki trajajo 25 ur? Nikakor se ne morem naspati…

 5. Centrifuzija Says:

  Njah, saj ne vem … rada bi se odzvala, a se bojim, da bom tako kot pri kandidaturi za Prvo Damo ostala razočarana. Vaše napovedi se mi zdijo kar drzne, a zato toliko bolj zanimive. Ker vem, da gotovo niste sleparska vedeževalka Karin (ki fali vsako jebeno napoved), se vseeno prijavljam na šloganje. Je kak problem, če kave ne pijem?

 6. dr. Onyx Says:

  Centrifuzija, v primeru, da stranka ne pije kavo, si ponavadi potem pomagam za silo s telesnimi tekočinami, ki vsebujejo DNK. Torej blato, kri, voda, urin ali kaj podobnega.

 7. Centrifuzija Says:

  🙂
  Drugače pa … zakaj zavraga me zavajate, da je BREZPLAČNIK? Saj je treba kupiti Večer. To je priloga.

 8. El P. Says:

  Blogorolo smo Večeru priložili samo prvič, dodatnih 55000 izvodov. Bomo pa o tem očitno morali razmisliti…

 9. El P. Says:

  Z vizionarstvom je pa po mojem tako, kot pravijo, da, ko je ideja enkrat “v zraku” jo bo nekdo zgrabil… Če je ne boš ti, jo bo pač nekdo drug.
  Smo (Bteam) se pa takrat poleti, ko ste postali tisto o brezplačniku, zadovoljno muzali. Ker smo, sicer z že precej dodelanim projektom Blogorole, dobili še eno potrditev o pravilnosti posl. odločitve.
  In si mislili točno to, o idejah.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: