Dobro jutro, sreča

Odnos med mano in srečo je približno podoben odnosu med steklim psom in garjavo mačko. Če se le da, se eden drugega na daleč ogneva. Oziroma bolje rečeno, mene se sreča izogiba, jaz pa sem tak vzorec obnašanja sprejel. Kaj pa čem drugega. Nekateri pač nismo za skupaj.

Zato je očitno, da nisem v življenju praktično nikdar zadel ničesar omembe vrednega na loteriji, srečelovu, ruleti, blackjacku in podobnih igrah. Tu pravnoformalno ne smem zapisati samo ničesar brez omembe vrednega, ker sem kakšno malenkost pa res kdaj zadel. Recimo v osnovni šoli na srečelovu, kjer je moral vsak prinesti od doma za dobitek neko kramo, ki je ne potrebuje več. Mimogrede, takrat sem se uspešno in dokončno znebil bontona, ki mi ga je mama kupila za darilo. Jasno, na takem srečelovu je vsak izžrebal neko malenkost, ker je bilo toliko nagrad kot sodelujočih. Ponošena knjiga, podplat od čevlja, domača krvavica…. Vse po vrsti pa večinoma povsem neuporabno in si naslednje leto spet prinesel nazaj v šolo za dobitek. Razen krvavic jasno. In na klasični loteriji sem zadel morda največ dvakrat tisti minimalni dobitek, ki ga potem spremeniš v nov loto listek, ki potem ne zadene nič.

Prejšnji mesec pa se žarek sreče na moje veliko začudene prebije čez goste kumulonimbuse in me potreplja po rami. Zdi se mi, da mi je celo pomežiknil. Ne vem, morda sem si pomežik samo domišljal, ker me je vse skupaj tako presenetilo.

Enkrat na teden hodim na plavanje v bližnji športno rekreativni center, ki je hkrati tudi manjši hotel. In ker je bil ravno začetek sezone, so organizirali nagradno igro. Na listek si napisal ime in telefon ter ga vrgel v neko stekleno posodico. Sam sem listek izpolnil verjetno zadnji dan in je pristal na vrhu kupa. Čez dva dni zvečer pa me po telefonu pokliče neka gospodična in mi pove, da sem srečni izbranec. Ne njen, ampak njene firme in da sem dobil drugo nagrado. Mesečno karto za bazen v vrednosti 40 €. Praktično čisto zraven mene pa se je raztreščila glavna nagrada, letna Zlata kartica, kar pa bi pomenilo prost dostop do bazena, savne, fitnesa, igrišča za badminton, sobaric in morda še kakšen priboljšek v kuhinji hotela. Za celo leto. Opa. Ni slabo, sploh če to dobiš zastonj kot nagrado.

In to je to. Zame očitno znamenje. The Sign. Sreča mi dvori in najbolje bo, če njeno igro sprejmem. Pokazati ji moram, da sem namig razumel. Nenazadnje je verjetno med uspešnimi in neuspešnimi razlika samo ta, da imajo prvi s srečo zdrav, kar se da pristen intimni odnos. Zato sem se odločil, da bom od zdaj naprej kupoval redno loto listke in sodeloval pri vseh nagradnih igrah, ki mi bodo prišel pod roko.

In iz sobotne izdaje brezplačnika Dobro jutro pade ven na tla kuverta, kjer mi sreča ponuja, če bi želel nov avto.

dobro_jutro.jpg
vir: padlo iz brezplačnika

Brezplačno, kot nagrado. Seveda hočem, če se mi že takole lepo nastavlja, vsa pohotna in željna dr Onyxa. Povejte mi nekoga, ki bi se pri zdravi pameti odpovedal taki skušnjavi. In pogledam na hitro, kaj mi je storiti. Kako naj srečo zadovoljim, da bo vriskala od užitka. Naloga pa otročje lahka. Izberi pravilni odgovor izmed treh možnih. Morda na prvi pogled ne ravno trivialno lahko, samo sreča mi je na vrhu kuverte z pisavo velikosti 48 kar sama napisala pravilno rešitev nagradnega vprašanja.

In danes zjutraj se na srečo spomnim in pošljem prek mobilnika ključno besedo z pravilno rešitvijo uganke na objavljeno številko. Komaj se telefon umiri, že zapiska. Dobil novo sporočilo. Nov Mesaže. Sreča je danes zgleda zgodaj vstala in se hoče še malo poigrati z mano. In preberem, kaj mi piše. Nobene romantike, žgečkljivih dovtipov, samo pošljite DA na isto telefonsko številko, če se strinjate s pogoji. Celo vika me. In tu meni zasveti rdeča luč, zasmrdi po žveplju in gnilih jajcih. Tako inteligentno lahko poved formulirajo samo izkušeni pravniki, torej je potrebno nekajkrat pozorno prebrati drobni tisk. In drobni tisk je tako droben, da mi skoraj pregori očesno zrklo. Fonti tokrat morda 6 ali še manj.

drobni_tisk.jpg
vir: tudi to padlo iz brezplačnika

Če pravilno razumem z izpolnjeno razglednico ali poslanim SMS sporočilom postaneš avtomatično član kluba AVTOMOBILIST. Morda nič posebnega na prvi pogled. Kot član kluba dobivaš 4 krat na mesec SMS sporočila z zanimivostmi s področja avtomobilizma. Ampak zanimiva pa je cena SMS sporočila. Za uporabnike Mobitelovega omrežja 1.49 €, za Simobilovce pa ceneje, 1.46 €. Opa, torej prejeto SMS sporočilo, če sem drobni tisk pravilno razumel, PLAČAM SAM in to ne po običajni tarifi, ampak neki posebni, očitno ugodni za operaterja ali avtorja te nagradne igre.

Dobro, res sicer tudi piše v drobnem tisku, kako se iz tega kluba odjaviš, samo kdo se bo čez mesece spomnil, da SMSi niso zastonj in da se je potrebno izpisati iz kluba. Če ti pa pravno kaj ni jasno, ti bi moralo biti, ker si poslal DA na srečno telefonsko številko in si s tem pri polni zavesti podpisal, da ti je vse jasno. Če ne bereš drobnega tiska, si pa sam kriv.

Danes dam sreči še zadnjo priložnost. Če je moj loto listek dobitni s sedmico in sem edini srečneš, potem najin odnos gradiva naprej. Sicer se najine poti tu razhajajo. Tudi če imam sedmico in je dobitnikov več. Grupne zadeve me ne zanimajo, ker potem nikdar ne vem, koga ima raje in kdaj blefira.

Srečno sreča, stara kurba.

5 komentarjev to “Dobro jutro, sreča”

 1. chef Says:

  Ja, tako je to, a nisi vedel?

  Ali pa tiste fotke nagih bab, katerih reklame gledamo nad pisoarji… rahlo okajen si misliš: “Al bo špas, bom poslal, pa dobim fotko nage babe.” Saj ne veš,m kaj boš potem s tisto bedno fotko, ampak v danem momentu se ti zdi fajn…

  In pošlješ… jebeš drobni tisk, pa saj ga po šestih pirih ne moreš več prebrat.

  In dobiš neko tovornjakarsko nago babo. In naslednji mesec 8 evrov dražji račun za telefon. In seveda nimaš pojma, kam moraš poklicat, da se odnaročiš. Pa saj se ti niti ne ljubi… konec koncev dobiš vsak teden novo nago babo na mobilnik, in to samo za evro in pol.

  Sem pa zadnjič dobil pošto neke avstrijske nategunske loterije (nimam pojma, kje so me dobili, sumim, da je bil na Karavanškem maratonu). Milijon evrov da lahko zadanem. In da sta poleg vsega kar dve od treh srečk dobitni.

  Morda napišem kaj o tem, če ostane kaj časa.

 2. wrienn Says:

  Na neko podobno SMS nagradno igro je pri 9 letih odgovarjala moja hčerka. Po pol leta prejemanja SMSov je zbrala toliko poguma, da mi je povedala (pa nisem zmaj), da ji SMSje zaračunavajo in da ne ve kako naj to zadevo prekliče.
  Sledila je družinska detektivska akcija: v prvi fazi pregledovanje starih otroških revij in reklam na to temo, v drugi fazi pa celotedensko klicarjenje na različne telefone. Na koncu nam je le uspelo priklicati virtualno firmo ter to presneto zadevo zaključiti. Za koliko denarja smo osrečili pošiljatelje SMSov pa še danes ne vem. Brrr. V otroških revijah bi morali prepovedati take oglase!

 3. dr. Onyx Says:

  Kar se mene tiče, me je poskušal nekdo vreči na finto, ker je poanta v brez lupe težko berljivem drobnem tisku. Samo to je dvorezen meč, ker od sedaj naprej leti brezplačnik Dobro jutro pri meni doma direktno v kanto za smeti, ali pa bom celo nalepil na PTT kaselc nalepko “NO DOBRO JUTRO PLEASE!”

 4. piskec Says:

  Moraš pa priznati, da jim idej nikoli ne zmanjka… 🙂

 5. robi Says:

  živjo!
  zanima me če maste kakšen namig za igranje evropske rulete, ker sem prebral nekaj vaših stvari in vidim da se spoznate na veliko stvari. prosim če mi lahko pdgovor pošljete na moj mail.
  hvala že vnaprej.
  lep pozdrav
  robi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: