Petkove tiskovine

Kot kaže, petki niso ravno naklonjeni raznim tiskovinam.

Prvi primer je iz petkove izdaje Žurnala24 dne 19.10.2007. Čeprav bi lahko rekli, da se podarjenemu brezplačniku ne gleda med vrstice, pa se ne morem premagati, da ne bi tole dobronamerno pokomentiral. O isti prometni nesreči motorista lahko kratko vestičko preberemo kar dvakrat. Najprej nekoliko daljši zapis na 4. strani in potem še skrajšana različica, povzeta po STA, na 6. strani. Očitno so se v uredništvu kar stepli, kdo bo poročal o novici iz črne kronike in tokrat je kar dvema uspelo priti na strani “časopisa” (bolje rečeno reklame z dodano vrednostjo).

nesreca_zurnal24.jpg
vir: žurnal24

Čeprav sam nimam od bloga nikakršnega prihodka, pa kljub temu čutim neko odgovornost do bralcev in vsak objavljen tekst preberem vsaj enkrat, večino pa tudi dvakrat. Isto bi svetoval tudi žurnalčku24, sploh ker je “new kid on the market“. Preden zjutraj zaženejo tiskarske stroje, bi bilo morda fino pregledati tekočo izdajo, da ne bo naslednjič še kaka reklama pomotoma objavljena dvakrat. Ker takrat bo nastala pa poslovna škoda.

Drugi primer je iz istega dne, tokrat reklamna tiskovina Vodnik BTC City. Big Bang se očitno še kar ne more sprijazniti, da priljubljenega makedonskega pevca na podpisovanje albuma Igra bez granica ne bo.

igra_bez_granica.jpg
vir: vodnik BTC city

Da je bila reklama natisnjena prej, preden so mediji objavili tragično novico o smrti Toša Proeskega v avtomobilski nesreči na Hrvaškem, ne verjamem. Nenazadnje je bil predviden tudi nastop pevca v živo na Festivalu nakupov in zabave v soboto, dne 20.10.2007, in ga v isti reklamni brošuri ni več na seznamu nastopajočih na koncertu.

Značke:

8 komentarjev to “Petkove tiskovine”

 1. Dejan Kaloh Says:

  Dronyx, dobra observacija… tudi zaradi takšne nedoslednosti in celo požrešnosti (oglas je oz. bo vendar plačan) apriori zavračam brezplačnike in jih iz poštnega nabiralnika ročno vržem v škatlo, ki je postavljena za ta namen…

 2. chef Says:

  In patzi, revijo ustvarja 50 novinarjev 😆

  Najbrž sta novico o motoristu pokrila dva hkrati (saj pri taki cifri se ne moreš zmenit), urednik pa tudi težko kontrolira vseh petdeset študentov 🙂

 3. Dinozaver Says:

  No, cede se bo verjetno prodajal tudi brez podpisa in nima smisla umikati kvalitetnega oglasa. Druženje je v vsakem primeru OK.
  Podvajanje novic pa je čisto nova praksa, ki upošteva dejstvo, da nekateri bralci berejo samo določene rubrike. In zakaj bi bili prikrajšani za pomembno vest, ker ne preberejo celega časopisa? Navsezadnje je to v duhu uravnoteženega poročanja, a ne?

 4. dr. Onyx Says:

  Mene bolj skrbi nekaj drugega. Recimo, da se ti zgodi neka nesreča in potem okoli tebe skače truma študentov novinarjev, ki delajo “ekskluzivo”, potem še truma “državljanskih novinarjev”, vsak s svojim fotoaparatom, ki išče čim boljši posnetek za na blog … Tega nočem!

  V ta kontekst sodi še zame neverjetno doživeto poročanje novinarke oddaje Svet na kanalu A o nesreči pevca. Jaz kar nisem mogel verjeti, da slišim pravilno. Ženska se je totalno uživela v nesrečo in opisovala vse podrobnosti, kot da gledalci ne bi videli, kaj je ostalo od avtomobila in kakšne vse poškodbe je utrpel sopotnik in kaj se je dogajalo z avtomobilom. Če jo to res tako vznemirja, ji priporočam ogled fotografij avtomobilskih nesreč, ki jih kažejo bodočim poklicnim gasilcem, da so potem pripravljeni na prizore, ki jih čakajo, ko režejo pločevino. Za mnoge je šok tako hud, da srknejo kakšen kozarček žganega. Sem se pa ob takem poročanju spomnil na film Davida Cronenberga.

 5. enxen Says:

  Jebiga, ne motorist ne Toše nista premogla fiksacije o lastni nesmrtnosti in nasploh iberžnosti. In ju je to stalo glave.
  Tko preprosto je to. Za ene.

 6. Centrifuzija Says:

  Uh, na Crash si se spomnil. Cronenberg je fajn.
  Jaz pa še vedno ne vem, zakaj je ta Toše tak model, da ga tako zelo častijo. Ko sem izvedela, da je umrl, sem najprej pomislila, da gre za nekega pomembnega politika ali pa svetovno zvezdo, ki sem jo očitno uspela zgrešiti.

 7. Dinozaver Says:

  Saj je bil svetovna zvezda, dear. Kako ti to ni jasno?

 8. markopigac Says:

  hehehe..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: