Piščančja gripa

Stojim zjutraj pred semaforjem na prehodu za pešce in čakam, da se prižge zelena luč. Na digitalnem prikazovalniku piše še 16 sekund. Mimo se pripelje mlajša damica na kolesu in zabrusi starejši ženski, ki ji je stala na poti sredi kolesarske steze:

»Umakni se, kura.«

10 komentarjev to “Piščančja gripa”

 1. Dinozaver Says:

  Temu bi rekel uravnoteženo poročanje. Rezultat je izenačen, še bolj pa, ko oba, pešca in kolesarja zmelje nadvse vljuden in po pravilih vozeč mlad voznik v urbanem terenskem vozilu po principu “pol plačaš takoj, pol pa čez 3 leta”…

 2. Dejan Kaloh Says:

  Hm, nekultura?

 3. Šuši Says:

  sej prav…idi enkrat s kolesom skozi center Lj…meni je po enem dnevu zvonček crknil 😀

 4. chef Says:

  Prav je naredila.

  A so kure farbenblind? Jebene kolesarske steze so povsod označene, pa še z rdečo pobarvane! Stara pa mirno tam stoji.

 5. Dejan Kaloh Says:

  @ Chef: nimaš prav! Meni so včasih starejši tudi delali sive lase, ker so pač počasni, tečni in neokretni. Bomo mi kaj boljši? Kaj pa če v tem primeru uboga mamika sploh ni vedela, da stoji sredi kolesarske steze. Ta mlada brezobrazna damica bo tudi kaj kmalu postala uvenela, stara, nerodna ženščina na katero se bodo tudi drugi drli. Karma?

 6. dronyx Says:

  Mislim, da se nivo komunikacije iz interneta uspešno seli na cesto. WTF kokoš nemarna. FOAD (fuck off and Die). Bitch. Zadnja reklama mobilnega operaterja je samo korak v pravo smer. FTFTFWMF.

 7. nada Says:

  Ja, res čas hitro beži…ni dolgo tega ko me je tramvaj vozil, pa trolejbus, kolo je bilo pa skoraj tri plače vredno in nobenega semaforja,samo policaj na pručki…sedaj pa vse drvi in hiti , pa toliko pleha….in ljudi, peš na kolesu,motorju,na deski,na rolarjih,pa kužki in mrcine….pa rdeča cesta in rumena črta..hm včeraj je bila oranžna,ne,ali pa bela,kdo bi vedel…..za ritjo mi godrnjajo, ker sem počasna,hupajo mi….pa saj hitim,kolikor morem, kako je dolgo križišče in tako hitro izgine zelena,jaz pa šele na polovici poti,oh ti moje trdo koleno, noče hitreje….pa še kurnika nimam doma.

 8. BGH Says:

  @šuši: to zato ker si preveč nervozna … 🙂

 9. Centrifuzija Says:

  Danes sem se 4x peljala z avtom čez omenjen prehod. Podnevi in zvečer po 2x. V vsakem primeru in na vsaki strani je tista rdeča kolesarska prav nikakvo “označena” in zapeljana je prek pločnika. Tako razumem obe udeleženki v prometu. Verjetno bi bilo odvisno od prevoznega sredstva, na čigavi strani bi bila. Ker sem bila v avtu, sem nevtralna. Pa reci, če nisem poštena! 🙂

 10. chef Says:

  @Kaloh: upam, da bom umrl preden postanem senilen zoprnež. Dokler sem samo zoprn, je še vse v redu 😆

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: