Centrifuzija nima DVDja

Centrifuzija je na svojem blogu brez zadr(e)ge priznala, da doma nima naprave, ki bi bila sposobna predvajati film na DVDju. Doma nima naprave, ki bi bila sposobna predvajati film na DVDju. To sem zapisal še enkrat, ker prvič nisem mogel verjet. Upam da gre v tem primeru res samo za samopromocijo, ker v nasprotnem primeru je pa zadeva alarmantna.

Jaz imam doma po zadnjem popisu vsaj štiri naprave, ki so sposobne predvajati DVD film vključno z računalnikom. In ni to samopormocija ampak dejstvo.

Zadnjo takšno napravo sem odkril pred kratkim po naključju.

V bistvu sem kupil mali radiokasetofon za 100 evrov z dvema zvočnikoma in sem izrecno zahteval, da nima zraven kasetofona, ker mi gredo kasetofoni preprosto povedano na živce in samo jemljejo dragocen prostor. Audio kasete pa odkupuje samo še tehnični muzej v Bistri. Ta radiokasetofonček pa je imel še bonus CD predvajalnik, kar včasih pride tudi prav, samo to nisem izrecno zahteval. Potem pa malo berem po navodilih in piše, da predvaja še DVD, MP3, Divx in še neki meni neznanih formatov. Opa. Kitajci v ekspanziji in moj četrti DVD predvajalnik.

In potem pogledaš b(l)oge.rje. Res boge rje. Sami berači. Revščina kamor se ozreš.

Morda bi bilo še najbolje, če želimo da zadeva ostane socialno vzdržna, da bi župan na hitro malo adaptiral ljubljansko Cukrarno, zabil kakšen polivinil čez okna, pa tu pa tam nov strešnik in električni kabli plus računalniški razvod z centralnim 14.4 kb priklopom na internet. Pa še za zimo kakšen gašperček ali rabljena termoakumulacijska peč na drva. Potem bi pa na hitro ponoči notri blogerje preselili iz cest, da ne beračijo po mestu v višku turistične sezone. Sploh se bojim pa dne, ko bomo predsedovali EU, po glavnem mestu mestu pa blogerji fehtajo za vbogajme in kakšen DVD predvajalnik ali kino vstopnico.

Res lepa popotnica.

Zaprite jih v Cukrarno, enkrat na dan jim pripeljite jote brez klobase, kos posušenega ovsenega kruha, mežnar suhih krhlov in kakšen sadni sok narejen iz odpadnega sadja, ki gnije po ljubljanski tržnici in se ga lahko še fino spreša in razredči z meteorno vodo.

Enkrat tedensko pa kos mila in sveže spodnje gate.

6 komentarjev to “Centrifuzija nima DVDja”

 1. Karmen Says:

  DVD se da tudi na Playstationu gledat. Ne sprašuj, kako to vem :- )

 2. xy Says:

  Za osebo na začetku posta: DVD/DIVX/MP3/CD/JPG player od kake Yamade se da dobiti že za ušivih cca. 60€, toliko pa komot pokasiraš že za en, kvečjemu dva diskontna fuka (za redne stranke). Že res, da je na začetku beden, ampak ko upgradaš firmware od kakšnega našega ali vzhodnoevropskega majstora (poišči temo na Slo-Techu!), res dobiš prava čuda, za malo denarja veliko muzike in slike! Res je, da ostane na zunaj grd, ampak itak gledaš TV, mar ne. Če ti je važno tudi to, pač modificiraš še ohišje, saj je samo v Sloveniji dosti sajtov na to temo.

 3. paps Says:

  am, ..”jaz pa nisem imela DVD predvajalnika.”, imela – preteklik!?

 4. dronyx Says:

  Ma dons težko najdeš napravo, ki ne predvaja DVD ploščka. Še kakšen Gorenjev hladilnik od Ore Ita po moje kaj tazga prebavi brez problema.

 5. Centrifuzija Says:

  O, šele sedaj sem tole videla.
  Res je nisem imela naprave za predvajanje DVDjev in v bistvu je še vedno nimam. Kar je tebi verjetno čudno tudi ne čutim potrebe, da bi ji jo imela. Je to narobe? Kakorkoli sporno? Meni se ne zdi. Je pa res, da je DVD predvajalnik na laptopu do nedavnega delal, ampak sedaj štrajka. Da bo šok še malo večji: televizijo imam, ampak ima diagonalo 55cm. Majhna in stara je, ampak glede ne to, da gledam večinoma le nočna poročila in ponovitve poročil, mi zadostuje. Če bi bila večja, bi zakrila olje na steni, in če bo jo gledala bolj intenzivno, bi prebrala bistveno manj knjig. Ja, grozno, vem, tudi knjige rada berem, ko mi čas to dopušča.

 6. dronyx Says:

  Televizijo z diagonalo 55 cm? 🙂 This must be joke, čeprav samo za gledanje nočnih poročil. Prosim Centrifuzija da ne izdaš nič več, ker sicer bomo izvedeli, da sploh nimaš računalnika in interneta ter da ti blog piše nekdo drug (saj tudi jaz javno ne govorim, da imam kahlo pod posteljo, ker sem vzgojen v tradicionalnem duhu)? Tak je recimo moj primer. Vsi vedo, da nimam interneta, nikomur pa ni jasno, kako lahko tak tip ureja blog? No trik je v tem, da kjer vidim kakšen PC priklopljen na web na hitro in skrivaj kaj napišem.

  Tole zdele pišem v zdravilišču Dobrna, ker igram šoferja gospodične Daisy. Tamle za šaltarjem hotela me neka receptorka že sumljivo gleda, češ ta tip sigurno ni gost hotela, pa sem se ji na hitro nasmehnil. Za pet minut da na hitro napišem odgovore bo upam dovolj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: