Neodsproščeno

Prejšnji teden sem prebiral tragikomedijo o novinarki, ki je na youtubu vtipkala ključno besedo Janša in prikazal se ji je kot prvi zadetek pes nekega novinarja. In mlada dama, očitno še precej sveža novinarka, je ob pomanjkanju navdiha v jutranjem programu sproščenega Vala 202 pozvala gledalce, da naj to še sami preverijo in zaradi tega izgubila službo.

Že v petek sem študiral, kaj če kateri izmed novinarjev odtipka na googlu ali najdi.si ključno besedo “predsedniški kandidat” in prvi zadetek ne bo Alojz Peterle? Tudi drugi zadetek še vedno ne bo Alojz Peterle. Še več, na celotni prvi strani zadetkov ni niti omenjen predsedniški kandidat Alojz Peterle.

Pa preverite če hočete.

Ne. Ne! Za božjo voljo ne preverjajte tega. Samo hecam se.

V petek zvečer pridem domov in študiram, kaj naj naredim? Ali naj me celo življenje spremlja občutek krivde, da bo kdo zaradi mene in moje kampanje ob službo? Naj pišem googlu, da naj popravi zadetke in najprej napiše protikandidata Peterleta? Dobro, z Najdi.si bi se verjetno še dalo nekako urediti zadevo, saj je po novem v državni lasti, samo kako naj to pojasnim googlu?

Morda pa bom pisal protikandidatu Peterletu in mu razložil, da računalniška logika, ki razvršča spletne strani po ključnih besedah, ni vedno logična in politično korektna. Vsi vemo, da je bil prvi, ki je objavil kandidaturo (no v resnici drugi, samo da ne bo zamere recimo temo prvi) in da bi moral biti prvi zadetek v iskalniku, za katerega pa vsi vedo, da je zanič sprogramiran in napačno razvršča zadetke.

Morda pa bi bila rešitev ta, da bi spletni iskalniki najeli ceneno kitajsko delovno silo, ki bi politično sporne zadetke ročno razvrščala?

Eden levo, dva desno, eden levo, še dva desno, pa dva levo in štirje desno…

2 komentarja to “Neodsproščeno”

  1. Big Gigant Head Says:

    Ker sem antikonformist, sem na googlu preveril. Zanimivi izsledki. Upam, da ko bodo to izvedeli ostali protikandidati, da ne bo prišlo do kakšnega sumljivega šikaniranja.

    Kakorkoli že: Mi smo s tabo!

  2. dronyx Says:

    Psst, samo ne okrog govort.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: