Ena o kakovosti

Že nekaj časa so zelo v modi razni certifikati kakovosti, ki jih lahko pridobijo podjetja in poskušajo potem tudi na ta način pritegniti poslovne partnerje ali kupce. In kako to izgleda v praksi?

Nov avto nižjega srednjega razreda. O znamki in proizvajalcu nebi, ker to ni bistveno, poleg tega se še mnogo hujše napake dogajajo tudi bistveno dražjim avtomobilom.

1. Vrata oziroma plastična nalepka na vratih

vrata.JPG

Gre sicer za povsem estetsko napako, ki se je pojavila po nekaj dneh na vratih avtomobila. Ne vem sicer čemu naj bi služila ta nalepljena plastika na vratih, ampak če naj bi služila zgolj videzu, potem očitno bi morala bit boljše kakovosti, ker sicer je rezultat kontraproduktiven.

2. Del izolacije

svecka.jpg

Ta slika je primerna za igrico iskanja razlik. Na desni manjka očitno del izolacije na električnih vodnikih. Ker sem po naravi zloben, sem se odpeljal na servis in jih razložil, da so serijsko v tovarni pozabili vgraditi izolacijo oziroma kakorkoli se že reče temu koščku plastike. Serviser zadevo pogleda in odgovori z tipično neumnostjo. Naj me ne skrbi, ker tega veliko avtomobilov nima vgrajeno in sploh ni rezervni del. Čudovito. Zakaj pa sploh vgrajujete to v avto, če je uspeh pri vgradnji tako slab? In če avto zagori zaradi kratkega stika na napeljavi bo kriv pa kdo?

Resda ti dve napaki morda zgolj nakazujeta na površnost pri izdelavi in kontroli kakovosti (da pripombe serviserja ne omenjam), samo potem se pa ne čudim, če prihaja do mnogo hujših serijskih napak kljub vsem pridobljenim ISO standardom, ki pa lahko vplivajo na delovanje avtomobila oziroma motorja.

In nekoč smo se smejali Zastavi, ko so delavci pri montaži vrat avtomobila noter pozabljali sendviče.

One Response to “Ena o kakovosti”

  1. Big Gigant Head Says:

    Odvisno, ker dan je bil avto narejen.

    Moj 100% v petek, ker nic ne dela tako kot mora.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: