Papiranata letala

Ker imam proračun omejen in ne sega niti do desetih milijonov evrov, sem večino dela v zvezi z predsedniško kampanijo prisiljen opraviti sam. Tako sem včeraj oblikoval osnutek reklamnega plakata različico 0.69.

shoot-your-best.jpg

Idejo sem dobil včeraj zvečer v knjižnici.

Gledam knjige, v katerih se ukvarjajo z oblikovanjem in odprem knjigo RE:THINK DESIGN CONSTRUCT Marka Wassermana. Stran 107. Plakat za nek koncert. Na plakatu strelska tarča, ki ima na glavi glasbene slušalke, sami krogi tarče pa so kot nekakšna LP plošča z napisi DJ-ev, ki bodo nastopali.

V trenutku, ko sem sliko videl, mi je bila všeč. Kot predsedniški kandidat si tarča volilcev in medijev. Da bi v sam koncept vnesel nekoliko humorja, sem slušalke, ki jih običajno nosijo strelci za protihrupno zaščito, prenesel na samo tarčo, prav tako si tarča, tako kot nogometaši pri prostem strelu, z rokami pokriva mednožje. Na to idejo sem ponosen tudi še danes.

Da zadevo vpnem v kontekst volitev, sem dodal še papirnati model letala, ki je narejen iz glasovalnega lističa in leti proti cilju. Torej kandidatu. V končni verziji bo verjetno na letalu sedel še miniaturni volilec na daljinsko upravljanje.

Obstaja tudi velika verjetnost, da bo na sliki namesto enega velikega papirnatega letala, ogromno manjših papirnatih letal, s čemer bi protikandidatom lahko sporočil nedvoumno sporočilo, da nimajo prav nobene možnosti in bi bilo morda pametneje, da odstopijo še preden se volitve zares prično.

Sama slika je morda nekoliko čudna, ker sem osrednji del narisal s svinčnikom na format A3, skener je pa samo formata A4 in sem moral tako izvesti tako imenovano lepljenko. Ker nimam prav nobenega občutka za vizualizacijo, sem na hitro naredil iz papirja manjše letalo, ki mi je služilo potem kot model za risanje.

Naravnost genialna se mi zdi tudi izbira same premise, oziroma slogana. SHOOT YOUR BEST VOTE. Slogan je sicer v angleščini, ker je ta plakat oziroma lepše “flyer”, delan za tržišči Kanade in ZDA, oziroma pretežno za slovensko diasporo v Clevelandu.

Skupaj porabljen čas za različico 0.69 je bil okvirno 40 minut. Pet minut sem porabil za izdelavo samega papirnatega letala.

Za konec naj povem, da še vedno poteka DOBRODELNA AVKCIJA za sliko svinčnik na platno pod naslovom FLESH FOR FANTASY.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: