ONYX@Home

Včeraj sem še obljubljal, danes je obljuba že meso postala. Tako predsedniško. Tako državotvorno.

Za leto 2007 sem si kot osnovno premiso zadal, da postavim tako imenovani presežek na področju predsedniških kampanj v samostojni Republiki Sloveniji ter seveda postanem na koncu tudi predsednik Republike Slovenije. Samo da dokažem, da je bila taktika pravilna in gre res za presežek v teoriji predsedniških kampanj.

Poleg te osnovne premise, pa sem si zadal še za podpremiso oziroma lepše podcilj, da postanem najbolj iskan, “MOST WANTED“, politik na iskalniku najdi.si za leto 2007. Tu pa, kot že rečeno, lahko pomagajo volilci in volilke z iskanjem ključne besede.

Da pa zadevo še nekoliko volilcem in volilkam olajšam, sem pripravil demo program, ki zahtevke pošilja avtomatično, vsakih 15 minut. Program je razvit za prevajalnik Delphi 6. Če tega razvojnega okolja nimate pri roki, lahko samo premiso programa priredite tudi za drugo razvojno okolje.

Izvorna koda je v PDF obliki zapisa, ker izvršilne kode raje ne objavljam na spletu.

Samo delovanje je dobesedno trivialno. Objekt vrste TTimer proži vsakih 15 minut dogodek vrste OnTimer. Funkcija DownloadFile izvede tako imenovani HTTP GET na naslov

http://www.najdi.si/search.jsp?q=dr.+Onyx

In to je to.

Opomba:
Projekt ONYX@Home je neodvisen od projekta SETI@Home. Kolegom iz konkurenčnega projekta želim samo veliko sreče pri iskanju nezemljanov. Baje jih je po zadnjem štetju največ na Manhattnu. Kar se tiče Slovenije sumim, da je koncentracija nezemljanov največja v Prekmurju.

9 komentarjev to “ONYX@Home”

 1. nikja Says:

  gospod predsedniški kandidat … kdo financira vašo kampanjo, da zmorete tako brezsramno in hitro ‘štancati’ panflete?

 2. dronyx Says:

  Diaspora. 🙂

  Še enkrat hvala vsem, ki prispevate finančna sredstva.

 3. PiPi Says:

  g. predsednik, si ne upam dvomiti v sintaktično pravilnost objavljene izvorne kode, motijo pa me exception-i, ker bi znali biti zelo moteči ob samem delovanju programa, v primeru izpada internetne povezave ….

  .::PiPi::.

 4. dronyx Says:

  @Pipi to je tipična slovenska miselnost. Dobri programerji vedo, da slab program napišeš hitro, da dodaš še exceptione in komentarje, kar naredi iz slabega programa dober program, pa traja bistveno več časa. Exception polovi napake programsko, tako da lahko uporabniku vizualne izkušnje pojasniš kaj je narobe. Sicer dobi na ekran znani GENERAL PROTECTION FAULT. Your Colonel.

 5. klobi Says:

  Izjavil si da “izvršilne kode raje ne objavljam na spletu”, in da je zadeva v PDF.
  1. zadeva je na spletu, drugače ne bi jaz mogel do nje
  2. spletni brskalniki znajo brati tudi pdf (sevda OCR) dokumente.

  vsaj mislim, da se ne motim…

 6. PiPi Says:

  @dronyx: vse lepo in prav, takšne napake morajo biti seveda detektirane, za kasnejšo analizo in pa možnost znižanega plačila internetne položnice, vendar sama detekcija naj ne vznemirja volilca vsakih 15 minut 😉 Mislim, da smo takšnega enhancement-a vsaj vredni v meri, da ga spoštovani PD zgolj prouči v detejle, verjamem, da bi design auditinga in tracanja v programu povzročil bistveno prevelik strošek v sami predsedniški kampaniji, inženirske ure so pač drage, to vemo vsi …

  .::PiPi::.

 7. dronyx Says:

  @kobi v PDF je program ne izvršilna koda, ki jo lahko zaženeš z dvoklikom. Če to kodo prevedeš z prevajalnikom, dobiš Onyx.exe, ki vsakih 15 minut pošlje na najdi.si zahtevek z “dr. Onyx”.

 8. alcessa Says:

  izjava o koncentraciji nezemljanov: čista resnica 😀

 9. barbiblond Says:

  Vseeno rahlo dvomim v neodvisnost od SETI-ja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: