Kreativci

Ta prispevek je RATED R as RESTRICTED. Mladina pod 17 let potrebuje za branje spremstvo starša ali pooblaščenega skrbnika.

Predstavljajte si, da ste mlada mamica, blizu tridesetih let. Doma imate dva šoloobvezna otroka in moža, ki ni več šoloobvezen. Mlajša hčerkica leži v postelji z hudo vročino. V soboto delate kot medicinska sestra do pozno v noč. Zaradi hudega naliva je poplava v kleti bolnišnice, streha pušča na vseh koncih. Bolniki so večinoma prepeljani na hodnike. Ob eni uri ponoči, ko je že trdna tema, se prek parka Tivoli vračate domov. Utrujeni. Zbiti. Onemogli. Park izgleda povsem zapuščen, javna razsvetljava ne deluje, ker je nekdo razbil žarnice v obcestnih svetilkah.

Z mislimi ste doma pri otrocih. Korak je hiter. Oči zazrte v tla.

Pred vas na enkrat skoči mlajši moški, neobrit, zanemarjen. Z levico vas silovito objame okrog telesa, z desnico vam čez usta zalepi lepilni trak. Otrpnete od strahu. Telo se trese. Ste žrtev napada spolnega obsedenca. Z levo roko vas potem prime za stegno in ga sunkovito dvigne. Z desnico odpne hlače. Na stegnu začutite, kako njegova spolna sla narašča. Potem vas posiljuje. Kričati ne morete, telo nima moči, da bi se uprlo. Potem vas spolni obsedenec še obrne in padete na prednje roke in kolena. Postopek ponovi še od zadaj. Vaš pogled je brezizrazen. Jok zaduši bes. Ko posiljevalec konča, zbeži v noč. Mlada mamica obleži v travi. Osramočena. Prvič posiljena. NEPOVRATNO.

Bi temu lahko rekli kreativnost? Verjetno NE.

Pa poglejmo še drug primer.

Predstavljajte si, da ste dama v zrelih letih. Sredi petdesetih. V soboto zvečer, po napornem celodnevnem delu gospodinje, si vzamete čas za TV. Ležerno se uležete na fotelj dnevne sobe in prižgete TV. Noge imate nekoliko razmaknjene. Ker so utrujene. Na TV se naeenkrat prikaže čudovito moško oblikovano telo. Šepeta vam o učinkih čudežnega novega praška, ki so ga razvili SAMO ZA VAS. Vi ste v položaju misionarja, on nad vami. Njegovo telo se sveti od premaza z eteričnimi olji. Prijetno diši. Nasmeh na njegovem obrazu je filmski. Počasi prodira v vas z oglasnim sporočilom. Prodira v vaše možgane. Vi se ne zavedate, da ste dejansko žrtev. Vaše telo se prepusti. Oglaševalec brez odpora konča s svojim gnusnim početjem.

Predstavil vam je nov prašek, ki tokrat zares opere vse madeže.

BI TEMU LAHKO REKLI KREATIVNOST?

https://i2.wp.com/www.tamilnation.org/images/indictment/rape.jpg
Grafika:tamilnation.org

JAZ TRDIM DA NE. V zadnjem primeru gre za brezmadežno posilstvo. Mentalni NATEG. ECCE POTROŠNIK.

4 komentarji to “Kreativci”

 1. nordstar Says:

  Za ta sestavek ti podeljujem Viktorja za kreativnost.

 2. barbiblond Says:

  Je razlika. Drugi so nagrajeni.

 3. dronyx Says:

  @nordstar, ko sem opisoval prvi primer, sem se kar malo vzburil. Priznam. nikdar še v življenju nisem opisal akta posilstva. Nisem gledal filma Bepovratno z Monico Beluši. Potem sem zamižal in si v živo predstavljal, kako bi to izgledalo. In sem sam nase ponosen, da sem sposoben zapisati tak presežek literarne stroke. Viktor mislim da bo šel v prave roke.

 4. sosed Says:

  Gledal sem Nepovratno… Do te kontraverzne scene. V bistvu sem film gledal ravno zaradi njegove spornosti, “oporečnosti” in dejstva, da sem hotel videt film, ki je povzročil takšne burne odzive v javnosti. Predvsem pa sem hotel videt, zakaj neki bi ljudje tako množično zapuščali predstavo za katero so plačali… Gledal sem ga doma s takratno punco, ki je bila prav tako firbčna kot jaz… Po kakšni minuti scene posilstva, sva se samo nemo spogledala, potem pa naju je hkrati izstrelilo iz kavča.

  Dvd je romal v smeti, jaz pa sem imel uničen dan – kaj dan…teden! Kadri iz filma so me preganjali če dolgo časa. Pa nikoli nisem bil občutljiv, ko je šlo za fikcijo, ampak posilstvo je res nekaj…brrr, sploh ne morem razmišljat o tem!

  Je pa film zagotovo kreativen. Že zaradi načina na kakršnega je zgodba povedana, pa svetloba, lega kamere, režija na splošno – v tem filmu je veliko še ne videnega. Vsekakor pa je zgodba oz. bolje rečeno brutalno-realistični prikaz zgodbe precej preveč direkten za moj okus…

  Kar se pa reklam tiče me pa samo motijo in ne pustim, da bi mi prišle do živega!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: