Viktor – Viktor(i)ja

Zrnec povprečen. To je telegrafsko poročilo iz letošnje podelitve Viktorjev.

To ne pomeni, da je bil voditelj, Jurij Zrnec, tokrat slab. Zgolj pomeni, da po mojem skromnem mnenju, ni šlo za presežek povezovalne stroke. Je pa Jurij dokazal, da ga ni boljšega igralca od vrhunskega igralca. Tistega pravega.

Sicer sem umiral od smeha, ko je Zrnec demonstriral, kako se zabavajo zjutraj nudisti na plaži. To, kar sem imel ves čas na sumu, je dobilo sedaj jasne obrise in še eden mit je padel. Škoda samo, da ni bila poleg še sovoditeljica, recimo Tine Gorenjak, ker bi lahko temu performansu dodala še ŽENSKO NOTO in tako dopolnila polovični mit.

Tako, mal smo se pogovorl, sedaj pa prehajam k bistvu podelitve.

Najprej sem opazil, da so bile vse ženske na podelitvi OGROMNE. “Huge babes” po domače. Vsaj za dve številki prevelike. Šele ko nastopi toliko “huge babes” skupaj, ena za drugo, sem opazil, da zna biti to moteče. Zelo.

Na začetku sem še mislil, da gre za širokokotno kamero in da pač objektiv sliko popači in raztegne, samo potem sem videl gospodično Osenarjevo. Če ni šlo za kakšen trik v montaži, očitno niso bile krive kamere, ampak so bile nekatere ženske zares ogromne. Minus pogojno še Mulejeva, ki pa nima nobenega smisla za humor. Ko odpre usta, naredim povsem enako, kot pri reklamah. Preklopim drugam. Ker se počutim v tistem hipu, kot bi bil gospa Mulej in pred mano te čudovite dame in gospodje v lepih oblekah. Nekaj tisoč primerkov. Vedno pripravljeni na širokokoten zaigran nasmeh.

Tokratno podelitev je zasenčila oddaja TLP državne televizije, ki je dobila za moj okus vsaj štiri nagrade preveč. Resno mislim. Ne vem sicer, kakšna je cena za Viktorja na trgu in na kakšen način se izbirajo zmagovalci, samo tu nekaj močno smrdi. Močno smrdi po zažganem absintu.

https://i1.wp.com/www.driko.org/smallpics/oscar_opp.gif
Grafika: driko.org

Da nekaj močno smrdi po zažganem absintu je dokazal gospodič Biz[ar]ovič(ar), ki ga takšna prireditev, kljub nominacijam, ki so padale kot domine, očitno ne zanima. Nagrade je prevzemala kot po tekočem traku gospa Tomažinova, mamica vesoljni Sloveniji poznane hčerkice Lulu. Ali Lu Lu, kdo bi vedel?

Si predstavljate, da ste deklica in ste tik pred tem, da spregovorite prvo besedo. Najprej klasična MAMA, potem LULU. Ker mama ne razume, Lulu reče: “mami, scat me tišči za božjo voljo.”. Kako takšna imena gredo čez pri krstu, mi ni jasno, očitno pa se sedaj tudi že RKC obnaša tržno in ne postavlja več strogih meril, katera imena so lahko krščanska. Ko sem bil jaz pri krstu sem dobil dva imena samo zato, ker prvega ni bilo v katastru krščanskih imen.

Samo toliko, pa nisem užaljen.

Ko sem omenil ravno gospo Tomažinovo, me je nekoliko zmotila tudi njena obleka. V nekem trenutku sem pomisli, da se dama ni pobrila pod pazduho in da je kamera ujela neurejen grmiček, ki ima po naravi stvari sicer določeno nalogo, vendar ne izgleda lepo, zato si ga urejena dama pobrije do golega. Trik pa je bil v obleki, ki je bila oblikovana tako, da je imela neke všite dodatke, ki so izgledali kot grmiček pod pazduho. Pa niso bili grmiček, ampak samo modni dodatek.

Tu sem se spomnim na nek italijanski film, morda Felinijev, kjer so prostitutke v Italiji, ki so se prodajale ameriškim vojakom, nosile na mednožju blond lasuljo. To je bil marketinški trik, ker so bile italijanke vse spodaj črne, trg pa je zahteval blondinke. Originalno.

Da pa ne bo govora samo o zmagovalcih, še nekaj besed o poražencih. V bistvu samo dve besedi.

MOJCA MAVEC

Nekateri so med poražence šteli tudi Mita Trefalta, ki si ga je Zrnec grdo privoščil in se ponorčeval iz njegovih let. Samo jaz tega ne jemljem tako tragično, saj je bil gospod Trefalt star kot Matuzalem že v času Košnikove gostilne izpred dveh desetletji ali še več. Kakšen izgleda danes, si ne upam niti pomisliti.

Morda sem letos v tej pisani druščini pogrešal samo Jonasa. Verjetno pa se ga režiser in producent tega presežka med zabavnimi oddajami nista upala povabiti preprosto zato, ker bi zopet naredil reklamo za Luko Kopra in svoj blog. Česar pa si nihče ne želi, mar ne?

Za konec.
Ne daj se Mojca. Komisija se je pač tokrat zadevala z absintom in pozabila na ….MERILA.

Tako nekako bi izgledal prispevek, če bi pisal za rumene časopise. Pa ne. Še ne. Sem pa na trgu.

5 komentarjev to “Viktor – Viktor(i)ja”

 1. nordstar Says:

  Hm, malo si biksnil. Bizovičar je na Viktorjih bil. Celo plesal je z Jurijem. Tomažinova se je pa tudi meni zdela “povečana”. Pa Dremljeva tudi. Sicer je pa Jurij lepo povedal, da so se vsi postarali.

 2. dronyx Says:

  Bizovičarja ni bilo, zakaj bi sicer Anja dvigovala kipce po pooblastilu v njegovem imenu? Samo takim ljudem jaz ne bi sploh podelil nobene nagrade. Če si nominiran pač prideš tja in čakaš, če te bo usekalo. Pa še kakšno šalo pripraviš, da ne izpadeš kot popolni moron.

 3. milanche Says:

  Seveda je bil Luka Koper, dobil je nagrado za bloge…

  Kaj si ti gledal?

 4. dronyx Says:

  Nekje proti koncu sem gledal Hri-Bar.ja, ker je imel izbor za Vladota leta. Tako da konca Viktorjev si ne upam komentirat.

 5. barbiblond Says:

  Sicer se v biznis z gospodom predsedniškim kandidatom ne bom spuščala ( zato ignoriram njegov predlog v prejšnjem postu), me pa veseli, da se je spustil do same baze in da se zanima tudi za veselo plat politike. samo kandidatura zahteva zvestobo do konca. Še malo potrenirajte, da ne boste zapadli v puckonizem…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: