Moški potomci

Ker zadeva z Prvo Damo postaja čedalje bolj resna, sem včeraj zvečer resno razmišljal, kako bi poimenoval svoje otroke, če se mi slučajno ne bi posrečila posvojitev slovaškega dojenčka.

Sam računam na moške potomce, ker z najstnicami nikakor nočem imeti opravka. Morda zveni staromodno, samo tako pač je. Sem jih videl že preveč in si ne predstavljam šoka, ko ti pri rosnih petnajstih pokaže trebuščka. Poglej oči, kaj mi je naredu sosedov …

Torej obvezno moški potomci. Zaradi hitrega padanja natalitete sem se odločil, da bi bili štirje moški potomci ravno prav. Eden za očija, eden za mamico, eden za babi in še eden za dedka. Od tašče dedek in babica tu izvisita.

Sedaj pa k imenu. Klasična slovenska staromodna imena ne pridejo v poštev. Ne znam si predstavljati, da imaš sinove, ki se kličejo po vrsti Janez, Francel, Borut in Lojze (upam da protikandidat ne bo zameril).

Na prvo žogo bi dejal, da se splača izbrati čim krajša imena, ker imajo potem otroci kasneje manj težav, ko jim imena krajšajo. Recimo Jan, Žan, Pak in Mak. Samo tudi ta imena mi niso najbolj všeč, ker so si tako zelo podobna in nimajo niti kančka umetniškega prizvoka. Poleg tega, če ima samo eden izmed njih govorno napako, si v težavah, ker lahko vse skupaj pomešajo.

Samo potem me pa prešine ideja. Kaj če bi štiri sinove poimenoval kot

DONATELLO
RAPHAELO
LEONARDO

in
MICHELANGELO

Saj to je krasn.

https://i2.wp.com/sketchplease.com/wp-content/sketches/_JohnWeek54.jpg
Grafika: sketchplease.com

19 komentarjev to “Moški potomci”

 1. blodnja Says:

  ah, kako umetniško

  Zakaj ne bi raje bili Dolar, Mark, Euro in Funt 😉

 2. dronyx Says:

  Saj to je krasn, drugič Even better then the real thing… U2?

 3. majakrizaj Says:

  Ti se lahko hecaš,ja….jaz sem jih pa res rodila, vzgojila in šolala….pa ne da se ti jezik feclja, včasih se ti vsi možgani v glavi….. da ne boš mislil da fantje nimajo pubertete in da niso po 2uri vsak v kopalnici ?Imena in klicanje…. pih…zažvižgam, pa da vidiš vsi so pridirkali pred vrata:otroci psica,mož, maček, gospodinja…..sosedovi cucki…..včasih je še sosed vprašal, kaj bo za kosilo.

 4. Big Gigant Head Says:

  Kaj pa recimo Sandokan, He-man, Baltazar in Banananjam?

 5. commonsense Says:

  maja: so pa res pravi alfa fantje, če “delajo” po 2 uri v kopalnici.bodo kasneje lahko zvezdniki v big brotherju…..

 6. dronyx Says:

  @MajaKrizaj se povsem strinjam. To, da danes postajajo fantki tudi punčke, mi je jasno. In to je žalostno. Si ne predstavljam, da imaš doma štiri metrosexualce pubertetnike in jim moraš lakirat nohtke na nogicah in depilirat rit. To ni več tako zelo krasn. 🙂

 7. Hotimir Says:

  Daj jim imena…Asurbanipal, Hamurabi, Quetzalquatl ali kaj podobnega

 8. majakrizaj Says:

  nič od tega……smo konzervativna stara šola…..mama boginja sonca…..oče bog teme…..mulci pa šport,študij,potovanje in ubogat, ha,ha ma kakšna demokracija neki….še jaz ne uporabljam lak za nohte… matika,grablje pa tenis in plavanje…..pa mal smučat šk,šk.

 9. Tinca Says:

  kolk pa teb dogajaaaaaa..hahahaha..

 10. dronyx Says:

  @majakrizaj, še enkrat spoštovanje. Vzorna držina. Ko ste omenila potovanja sem se spomnu, da gredo danes srednješolci v prvem letniku gimnazije na potovanje v Tajlandijo ali še kam dlje. Jest sem vedno mislu, da hodijo na Tajlandijo samo ostareli nemški turisti na mlade fantke, pol so mi pa razložil, kam vse hodjo srednješolci na potovanja. Če ne zmagam za Erjavčevo 2007 in to ponovim še desetkrat si lahko moški potomci samo naslikajo potovanja. Morda potočka Zijalka, pa še to si bom moru za vstopnino spospodit denar.

 11. ambala Says:

  Hilfe!

 12. kekez Says:

  Fajn imena. Tista kratka so samo za papagaje, oziroma diznijevi racmančki so bili Pak, Žak in Mak. Ljudje pa že zaslužijo kaj daljšega in bolj spoštljivega.

 13. Centrifuzija Says:

  Molčala bom, dokler ne izvem, kaj predvideva pogodba, v kolikor posvojitev slovaškega sirotka ne uspe. Bo morala Prva Dama brezmadežno spočeti ali so v pogodbi predvideni kakšni drugačni aranžmaji? Prosim za odgovor.
  Hvala in lepozdrav.

 14. roxa Says:

  imena so kul-loti se dela!
  😉

 15. dronyx Says:

  @Centrifuzija V brezmadežno spočetje sam osebno ne verjamem. Torej si bo več kot očitno potrebno umazati roke in Prva Dama mora biti Prva med enakimi in ostalim sodržavljankam VZOR. Če trik z slovaško siroto ne uspe in bodo javnomnenjske raziskave kazale, da lahko dobim dodatne procente z trikom s dojenčkom, potem mi ne ostane nič drugega …. in tu pride na vrsto Prva Dama, da jo vržem na posteljo, izveden hiter in kvaliteten not pa ven in potem ji še pol ure držim noge v zraku, da bo zanesljivo do volitev …. 🙂

  Včeraj sem se spet igral z nečakinjo, ki je izgledala z tisto smešno rusko kučmo kot kakšna mala princeska Anastazija. Vsem damam bi svetoval, da se resno lotite dela. Teorija je poznana, potrebno je samo še…
  Pa srečno.

 16. nomen est omen Says:

  Kakšen diplomat si mi ti? Za boljše medsosedske odnose bi jim lahko dal imena sosednjih narodov. Primeri:
  Hrvat: Ante, Ivica, Franjo, Slaven, Stijepan…
  Italijan: Luigi, Giuseppe, Francesco, Gi(ov)anni, Umberto, lahko pa najdeš kakšno kleno furlansko ime, kajti oni so zares naši sosedje
  Avstrijec: Han(ne)s, Karl, Franz, Alois, Erich, Georg, Christoph, kombinacije a la Hans-Jörg…
  Madžar: Istvan, Lajos, Laszlo, Ferenc, Imre, Janos, Geza…

 17. Centrifuzija Says:

  Hvala za odgovor. Aha, razumem. In ker gre za državo, se bo to početje ponovilo štirikrat. Malce me skrbijo moje nadnaravne moči, ki naj bi – glede na vaše želje – vključevale zanositev, donositev in porod štirih (4) potomcev in to vse v času od maja do volitev. Ne dvomim, da boste tudi za to našli ustrezno rešitev.

  Nomen est omen: Lep predlog, vendar pa se mi zdi, da slovenske diplomacije tudi imena ne morejo rešiti. Rešitev je le ena (namignil mi jo je kolega). Našega največjega diplomata je potrebno strpati v prisilni jopič in mu ponuditi bivanje v eni od ustanov s pomirjujočimi zelenimi stenami. Verjamem in upam, da bo te moje sanje nekoč in nekako uresničil bodoči predsednik.

 18. dronyx Says:

  @Centrifuzija, res nisem v biologiji blestel, samo osnove so mi pa jasne. Konec maja pade odločitev, če prva dama zanosi do sredine junija, ni teorije da imamo do volitev dojenčka. Samo tudi Prva Dama z trebuščkom in v blaženem stanju je jasen signal starejšim volilkam in volilcem, da je kandidat za predsednika države vreden zaupanja in končno nekdo, ki mu ni vseeno za narodov blagor, če se lepo izrazim.

  Štirje potomci so pa realna številka do konca pet letnega mandata. Tu si pač ne delam utvar. Kar se tiče denarja ne bo nobenega problema, ker kot predsednik države lahko služim dodatno še z knjigami in spomini, tako da Prvi Dami ne bo potrebno delat več kot štiri ure na dan.

 19. ni vazn Says:

  dobra demokracija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: