Failure by design

Če ustvarjaš inteligentno živo bitje in bi ga že na začetku rad obsodil na propad, mu serijsko vgradiš POHLEP.

Nekoč so Zemlji kraljevali Dinozavri.

Mogočna bitja, ki so lahko povzročila samo s svojim premikanjem manjši potres. Tudi največji in najbolj dovršeni plenilec vseh časov, gospod T-REX, je bil pripadnik te žal izumrle vrste.

Kaj je ta mogočna bitja vrglo na smetišče zgodovine zanesljivo ne ve nihče.

Večinoma se sicer pojavlja teorija padca meteorita, ki je povzročil globalne spremembe v ozračju. Sam se bolj nagibam k temu, da so se Dinozavri preveč razmnožili, rastlinojedi Dinozavri pojedli večino rastlin in dreves ter skupaj z mogočnimi prdci (dame z o(d)liko bi temu rekle IZPUSTI TOPLOGREDNIH PLINOV :)) povzročili efekt TOPLE GREDE. In IZUMRLI. Vegetarjanci, ki so povzročili izumrtje vrste.

https://i2.wp.com/www.oxygraphics.co.uk/fart.gif
Grafika: http://www.oxygraphics.co.uk

Zveni znano?

Ironija je, da je letos dobil oskarja za dokumentarni film Al Gore, avtor, ki prihaja iz ZDA, države, ki je po mojem mnenju ena izmed gonilnih sil problema. In poleg tega se še piše GORE.

Sistem, kot ga promovirajo in tudi uspešno izvažajo ZDA, ki se sicer lahko imenuje tudi demokracija, je pa dejansko na POHLEPU temelječa DIKTATURA KAPITALA. Diktatura, ki zapoveduje veliko gospodarsko rast in nebrzdano potrošnjo. Diktatura, ki zapoveduje veliko gospodarsko rast in nebrzdano potrošnjo. Da se ne bom ponavljal.

Ta sistem so uspešno prenesli še v Azijo ter še zlasti na Kitajsko in v Indijo, od koder prihaja večina trenutne populacije. To je bil samo še eden izmed zadnjih žebljev v okoljsko krsto toplogrednih plinov, o kateri govori nagrajeni dokumentarni film.

Avgusta leta 2005 smo vsi poslušali novice, kako se ameriškemu mestu New Orleans bliža rušilni orkan. Simulacije in satelitski posnetki so govorili samo eno „THIS IS GOING TO BE A BIG ONE“. Cel svet je lahko spremljal novice in odšteval minute do uničujočega zadetka matere Narave. Samo enega v seriji.

Takrat so tudi skeptiki doumeli, da smo dejansko kot civilizacija V VOJNI.

V vojni s samim seboj in POHLEPOM, ki generira orožje za ta spopad, ki ga ne moremo dobiti. Nasprotnik je neviden in ko udari, lahko samo preštevamo mrtve in škodo. Nič drugega. Tu ne pomagajo rakete, tanki, sateliti. NIČ.

V tem spopadu smo mi vsi skupaj, če uporabim angleški izraz, „FUCKING SITTING DUCKS“. In število mrtvih v prihodnje, bo po svetu zaradi te VOJNE tako visoko, da bosta obe svetovni vojni izpadli kot zanemarljiv problem z minimalnimi žrtvami.

https://i1.wp.com/www.angusbungay.com/gals/headgames/images/sittingd.gif
Grafika: http://www.angusbungay.com

Če želite posneti apokaliptični dokumentarec, ki bo nagnal strahu v kosti ljudi, ga začnite z frazami kot so We are doomed. Save your soul. The end is coming…. Prepričajte ljudi, da so na poti v pogubo, ki so jo ustvarili sami s svojim neodgovornim ravnanjem do Planeta, na katerem živijo in je njihov dom.

Dokumentarec Ala Gora Neprijetna resnica je zame v bistvu komercialna uspešnica, narejena pravilno. Zgolj še eden izmed trikov POHLEPNEGA kapitalizma? Vreden posnemanja?

Čeprav ga nisem videl, ne prebral knjige, ki jo priporoča celo naš predsednik države in od katere žal ne gre 200 SIT za revne otroke, sem prepričan, da ne ponuja rešitve problema, zgolj kuje nove dobičke iz znanega problema. In v ozadju zopet POHLEP. Filmske industrije, knjigovezcev, založb in še koga.

WE ARE MAKING FUCKING PROFIT.

Ko se naš premier pohvali z veliko, kar 5% stopnjo rasti gospodarstva, se primem za … Kako more? Saj vendar to samo pomeni nove žeblje v okoljsko krsto toplogrednih plinov. Visoka gospodarska rast ima svojo VISOKO CENO.

Seveda pa obstaja odprto vprašanje, ali obstaja rešitev znanega problema?

Civilizacija kot celota je sestavljena iz 6 milijard znanih osebkov, z znanimi lastnostmi in načinom obnašanja. Torej, načeloma lahko natančno ugotovimo, kako se bo civilizacija v prihodnje obnašala, če vsak primerek vržemo v računalniški simulator in zaženemo program.

In se pri tem spomnimo začetne misli:

Če ustvarjaš inteligentno živo bitje in bi ga že na začetku rad obsodil na propad, mu serijsko vgradiš POHLEP.

Zame osebno je ena izmed najboljših prilik, kar sem jih slišal do sedaj, zgodba o ribiču, ki gre nekako takole:

Sedi ostareli ribič na obali in gleda morje.
Pa pride mimo mladenič v lepi obleki in poslovnem kovčku ter vpraša ribiča:
Starec, zakaj tu sediš in gledaš v morje. Zakaj se ne primeš ribiške palice in loviš ribe.
Starec ga vpraša: Zakaj?
Mladenič mu odvrne, da bo ribe lahko prodal in si kupil manjšo ribiško barko.
Starec pa zopet odvrne Čemu?
Mladenič ga poduči, da bo potem lahko šel na morje in ulovil še več rib.
Starec pa zopet vpraša Zakaj?
Mladenič odgovori:
Potem boš lahko privarčeval in kupil še večjo ribiško ladjo in lovil z globinskimi mrežami.
Starec pa zopet svoj Zakaj?
Mladenič razloži:
Potem pa boš imel veliko denarja in boš lahko v miru počival na obali.
Starec pa mu odvrne:
SINKO, PA TO JAZ POČNEM ŽE SEDAJ.

Rešitev za cvilizacijo je preprosto HIBERNACIJA. NE DELAJTE VEČ ŠKODE.

Povezave:
Neprijetna resnica Buy DVD, buy book, buy anythink(g) 🙂
Neprijetna resnica
Neprijetna resnica

OPOMBA:
Da me davčni inšpektor ne oglobi zaradi uporabe tujega jezika v naslovu naj povem, da Failure by design pomeni, napako že v samem načrtu. Torej napačen načrt.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: