Osebni pristop

Ker mineva že skoraj dva meseca od začetka moje spletne virtualne predsedniške kampanije, je zopet čas za resnejšo analizo.

Po natančni proučitvi vseh statistik in kazalcev, sem žalosten ugotovil, da na tak način lahko računam na maksimalno 10.000 glasov podpore, pa še tu notri se skrivajo sorodniki, znanci, tajnica od šefa in še kdo, ki ga nisem nagovoril prek spleta.

Očitno bo potrebna manjša sprememba taktike v smeri OSEBNEGA PRISTOPA.

Da pa bi zadevo čim prej operacionaliziral, sem začel že to jutro. Kar v lokalni pekarni, kjer si običajno kupim zajtrk. Prodajalka je zjutraj ponavadi še vsa nasmejana, ker pridem kmalu po odprtju pekarne.

Tako tudi danes, kot običajno, kupim česnov kruhek in malo čokoladno mleko. Pač sedaj sem v obdobju, ko jem zjutraj samo česnov kruhek in malo čokoladno mleko. Cena kot ponavadi 78 centov, oziroma da izgleda še manj 0.78 evra.

Potem pa poizkusim z prvim osebnim pristopom. Naredim smrtno resen izraz na obrazu in rečem:

“Gospa, sem predsedniški kandidat 2007 za na Erjavčevo. Ali lahko dobim na to ceno še kaj popusta?”

Njej pa v trenutku izgine nasmeh iz obraza in mi zabrusi nazaj:

“Kakšen popust?”

HALO! To je bilo mišljeno kot šala, košček osebnega pristopa do potencialnega volilca. Ali res v teh krajih nima nihče več smisla za humor?

Glede mojih naslednjih predvolilnih potez vem samo, da volilke in volilci iz Desternika, vasi nekaj kilometrov iz Ptuja, lahko računajo na manjši predvolilni shod vsake dva meseca. Kupil sem si namreč kovinski, 25 literski sod za vino in po prvih preliminarnih ocenah to količino spijem prek palca v dveh mesecih.

Z vinom pa se oskrbujem ravno v Desterniku. Običajno kupim pretežno Sauvignon ter nekaj malega še Rumenega Muškata, ki pa mi je v večjih količinah presladek. Ker imam samo eden sod, nastane potem neka čudna mešanica. Morda bi moral kupiti še eden 25 literski sod?

5 komentarjev to “Osebni pristop”

 1. mijau Says:

  Jaz imam en 55 literski kovinski sod, ki ga več ne rabim, pa ti ga prodam za ceno 25-literskega.

  Lahko pa se dogovoriva tudi drugače. V primeru, da zmagaš na volitvah, me zaposliš honorarno kot svetovalca.

 2. dronyx Says:

  Pošteno, sicer ti ga raje kar kupim, ker sedaj sem obljubil že toliko svetovalskih mest, če zmagam jasno, da lahko začnemo gradit novo palačo v višini vsaj WTC-ja. Razmišljam, d abi jo postavili kar na mestu, kjer stoji Kolizej. Najvišjo stavbo v jugozahodnem delu Evrope in ko turisti vprašajo, kaj je to, mi odgovorimo PREDSEDNIKOVA PALAČA. Ideja sicer malo spominja na Astano, Kazahstansko prestolnico.

 3. mijau Says:

  To, da si obljubil več svetovalskih mest, kot jih imaš kje nastaniti, te odlikuje kot politika. Po drugi strani, pa jaz tako in tako nisem mislil na preselitev v Ljubljano. Jaz ti lahko svetujem kar od doma, to je 7 km od Desternika, kamor se voziš po vino.

  Pa transakcijski račun tudi imam.

 4. dronyx Says:

  Res neverjetno, koliko ljudi je iz Desternika ali okolice. Naključno sem ugotovil, da je od tam nekje baje tudi dr. Zver, minister za šolstvo, potem ko sem povedal sodelavkam, kje sem bil, je ena priznala, da je iz Desternika, a ker ne dobi službe, dela v Ljubljani, še ena je iz vasi nekaj km stran… Desternik sem imel v glavi kot kraj z prek 10.000 prebivalci, je pa nekih hrib, z nekaj hišicami in Pukšičem kot poslancem. V takem kraju sem tudi jaz lahko župan. Saj nimaš sploh krajanov. Vino imajo pa kljub vsemu … Ne bi o tem, da za naslednjič še kaj ostane. 🙂

 5. dronyx Says:

  Je pa res, da če si predsednik v taki državi kot je to, moraš biti ves čas zadet, da zdržiš. Od vina vsaj ne postaneš odvisnik, kar se mi zdi velik plus. Upam.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: