Podražitev vlaka

Kot je sedaj širši javnosti in spoštovanim volilcem in volilkam že znano, so predsedniškega kandidata dr. Onyxa ujeli pri senzacionalni goljufiji s potnimi stroški. Dr. Onyx je namreč kot srednji nepolitični državni aparatčik prijavil za povrnitev prevoznih stroškov enosmerno vozovnico za avtobus, pa čeprav vozi občasno tudi vlak in je mesečna za vlak cenejša za več kot 150 evrov kot ena enosmerna vozovnica za avtobus.

Danes pa je prišlo do prvega resnega zapleta. Vlak je podražil svoje vozovnice, medtem ko je cena avtobusnega prometa ostala enaka. Pa so se zopet ušteli pri kalkulaciji naši modri politiki.

Da pa ne bodo neumni nižji državni uradniki vsakič, ko se podraži vlak, nosili nova potrdila in zahtevke, predlagam ministru za javno upravo, da v dobi informatike, ko podjetja z lahkoto iz spletne strani Banke Slovenije potegnejo v računalniški obliki zadnji veljavni bančni tečaj, temu sledi tudi javna uprava pri prevozih.

Z železnico se dogovorijo za standard za izmenjavo cenika vozovnic, recimo XML, in potem ta cenik avtomatično vnesejo v sistem za obračun plač ter bodo tako vedno imeli za obračun ažurne podatke. In kot bonus lahko isto storijo še za avtobuse, letalski promet in tiste javne uslužbence, ki se vozijo na delo z trajekti ali redkeje z rečnim pomorskim prometom.

Dr. Onyx v dvanajstih letih ni nikdar postal uslužbenec meseca. Kaj če bi tokrat naredili miselni preskok?

Na Japonskem mora baje vsak delavec na teden prispevati en predlog za izboljšanje poslovanja. Pri nas ima očitno ideje samo minister za javno upravo. Žal.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: