Pobarvanka

Kot me je spomnila v nekem odgovoru na moj prispevek na Blogu spoštovana volivka Nada, sem primeren za odstrel. Volivka Nada je imela namreč pomisleke, če je etično in moralno, da žagam vejo, ki mi da vsakodnevni kruh!? Predvidevam, da je volivka Nada simpatizerka politične stranke Nova Slovenija in jo je zmotil moj nekoliko ostrejši nastop proti stranki, ki sem ji pomotoma dal glas na zadnjih volitvah in me je osmešila.

Da pa bo volivka Nada morda lažje razumela, v katerem grmu tiči zajec, oziroma zakaj imam toliko za povedati proti državni upravi oziroma predvsem proti politični eliti, ki jo usmerja, moram javno izraziti mnenje, da je problem dejansko ORGANIZACIJSKE NARAVE. Najhujše posledice krize vodenja seveda pa najbolj občutijo na svoji koži delavci na dnu hierarhije vodenja.

Visoki državni uradniki z pooblastili upravljanja s sistemom državnega aparata, kot so recimo ministri in državni sekretarji, so običajno navadni POLITIKI in tako večina ŽAL daleč od pravih DRŽAVNIKOV.

Večina teh, recimo pogojno pol ljudi – pol božanstev, nastavljenih na položaje, ki jim preprost niso dorasli, zelo hitro obupa pri reševanju resnejših problemov širšega družbenega pomena. Da pa si potem krajšajo čas do naslednjih volitev ali interpelacije, se lotijo ORGANIZACIJSKIH SPREMEMB.

Najprej si priskrbijo vojaško natančen tloris vseh prostorov, ki sodijo pod njihov resor, ki jim je bil dan za upravljanje. Z vodenimi barvicami nato pobarvajo na črno prostore, ki jih zasedajo njihov politični kader, oziroma kader, za katerega domnevajo, da sodi pod oznako “NAŠI“. Nato z rdečo pobarvajo prostore, ki jih zaseda kader, ki ne pripada stranki vodilnih tisti trenutek, ali pa celo pripadajo kakšni stranki opozicije, po domače “NOMENKLATURI“.

Z ČRNORUMENO barvico običajno prebarvajo prostor, v katerem živi dr. Onyx, predsedniški kandidat. Rumeno črna pa je barva, ki se sicer v naravi uporablja kot OPOZORILO (do not touch – lethal poison), spomnimo se simpatičnih močeradov.

To je samo prvi del zabave visokih državnih uradnikov.

V drugem delu potem na podlagi te slikice pričnejo s selitvami kadra iz sobe v sobo, pri čemer v osnovi zasledujejo višji cilj, da so vsi črni na kupu, oziroma drugače povedano imajo pisarne čim bližje pisarni poveljnika združenih taktičnih sil, ki napada nek resor.

Cilj ostalih premikov je potem v tem, da se delavce, ki zasedajo rdeče prostore, z množičnimi selitvami tako REVOLTIRA, da prepustijo pisarno črnemu in odidejo novim delovnim izzivom naproti.

Logična nadgradnja tega osnovnega modela je potem ta, da državni organ najame prostore na fizično dislociranih lokacijah, kar daje potem vodilnim, ki to mati vseh iger igrajo, toliko večje možnosti pri selitvah RDEČE ekipe političnega nasprotnika čim bolj stran od poveljnika sil.

To se je zgodilo tudi predsedniškemu kandidatu dr. Onyxu med vladavino tako imenovane desne, prokrščansko usmerjene in visokim moralnim standardom zavezane politične NOMENKLATURE.

Kaj to pomeni za delavce, kot je bil nekoč tudi predsedniški kandidat dr. Onyx, zadolžene zato, da ima vsak zaposleni na mizi računalnik, monitor ter seveda očiščeno miško in tipkovnico je težko predstavljivo.

Nadgradnja te osnovne POBARVANKE je potem najem prostorov državnega organa na fizično zelo oddaljeni lokaciji, kot je recimo gledano iz centra Maribor, kar potem spremeni delavce moje bivše službe v navaden SELITVENI SERVIS.

Nekoč je veliki sovjetski državnik domnevno izrekel zgodovinsko misel oziroma kar modrost. ČE NE BI IMELI SIBIRIJE, BI SI JO MORALI IZMISLITI.

Po državnozborskih volitvah leta 2008 si bodo novi zmagovalci s sedanjimi poraženci samo izmenjali tlorise, zamenjajo barvice in IGRO nadaljevali naprej. Politično sicer morda korektno, a res državniško MODRO?

One Response to “Pobarvanka”

  1. Anonimnež Says:

    grfgvfcg

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: