Battle Royale

Predsedniški kandidat dr. Onyx je morda nekoliko bolj znan po tem, da rad napiše kakšno anonimko in da se ga ne da kupiti z običajnimi prijemi, kot so recimo redna mesečna uspešnost v višini 15 evrov.

Širši javnosti sicer to ni poznano, samo januarja leta 2004 sem poslal osmim največjim slovenskim medijem anonimko, ki bi, če bi, bila objavljena, dodobra pretresla takratno vlado in morda celo takratno stranko SLS, ki je stavila na krščanske korenine, poslala v izven parlamentarno opozicijo. Takrat so se bližale državnozborske volitve in zgolj kakšen procent padca podpore bi bil dovolj, da Praga za vstop v hišo vseh hiš ne bi bilo doseženega.

Potem so v nekaterih krogih začele celo krožiti govorice, da anonimka dejansko ni prvenstveno namenjena obveščanju javnosti o nepravilnostih oblastnih struktur in tako imenovane politične elite, ampak da gre za del bizarne Igre znane pod kodnimi imenom BATTLE ROYALE.

https://i0.wp.com/www.toxicshock.tv/moviereview/battleroyale/battle_royale_poster.jpg

Po insinuacijah naj bi neka tajna skupina visokih državnih uradnikov imla svoja pravila igre in točkovala posamezne svoje poteze. Nekakšen inteligentni šah z ŽIVIMI, političnimi FIGURAMI.

Namigovanja so šla celo tako daleč, da so v javnosti začela krožiti pravila Igre in nekoliko kasneje še točkovalni sistem. Skupina, ki naj bi Igro igrala, naj bi točkovala vse svoje poteze in v tem kontekstu so potem obravnavali tudi anonimko. To, da bi kdo zares preveril vsebino anonimke in preprečil kasnejšo škodo v višini 140 milijonov nekdanjih dinarjev (pardon Tolarjev), ni prišlo (Amebis Besana Mini sicer priporoča uporabo besede doživelo orgazem, samo jaz nisem mislil v tem smislu ) na misel nikomur. Še najmanj kriminalistični policiji in tožilstvu.

Točkovalni sistem, kot naj bi ga skupina uporabljala za štetje rezultata naj bi izgledal nekako takole:

10 TOČK

Igralec sam povzroči padec ali odstop pristojnega resornega ministra.

5 TOČK

Igralec sam povzroči odpustitev neposredno nadrejenega.

7 TOČK

Igralec sam doseže, da se vodja pravne službe znajde v zaporu za obdobje od 2 do 4 let. Pozorno oko opazi tu nelogičnost, da zapor do dveh let sploh ni točkovan, kar je smešno.

8 TOČK

Igralec sam doseže, da se vodja pravne službe znajde v zaporu za obdobje od 5 do 9 let.

10 TOČK

Igralec sam doseže, da se vodja pravne službe znajde v zaporu za obdobje od 10 do 30 let. Ta poteza naj bi bila točkovana tako visoko kot padec resornega ministra, ker naj bi bila njena izvedba ZAHTEVNA.

20 TOČK

Igralec sam povzroči padec celotne vlade. V žargonu TAROKA je to VALAT.

2 TOČKI

Igralcu uspe spraviti tajnico visokega političnega funkcionarja, kot je državni sekretar, minister ali premier, v svojo posteljo ali posteljo, ki je pod nadzorom Igralca.

0.2 TOČKI

Igralec dobi svoj parkirni prostor pred zgradbo državnega organa, brez uporabe neposrednega fizičnega nasilja. Grožnje so tu izjemoma dovoljene.

– 10 TOČK

Igralec izgubi službo po lastni krivdi, brez možnosti vložitve odškodninske tožbe. To je v žargonu Taroka izgubljen BERAČ.

– 20 TOČK

Tajnica visokega državnega sekretarja razkrije igralca v kolektivu. V žargonu taroka igralec igra SOLO BREZ z kartami za BERAČA.

Seznam gre še naprej, objavljen je le izvleček. Tu sem želel samo z objavo načina točkovanja prikazati, kako hitro se je sistem DISKREDITACIJE aktiviral potem, ko je ugotovil, da je proti njim ukrepala nepomembna “Riba po imenu Vanda”.

Po tem točkovalnem sistemu, naj bi z anonimko iz leta 2004 dobil minimalno 13 točk. Resorni minister plus neposredno nadrejeni plus cenzura.

Maksimalno možno število točk s to anonimko bi lahko bilo po nekaterih ocenah domnevnih dobrih poznavalcev te IGRE celo fenomenalnih 173 točk.

Padec vlade plus odstop vseh ministrov plus neposredno nadrejeni plus cenzura, kar pa je povsem nerealno in preoptimistično. Glede na stroga pravila igre, politični sistem v državi in sam sistem točkovanja, je za večino igralcev te Igre uspeh, če rezultat na koncu ni negativen in ne izgubijo v žargonu taroka še BERAČA.

Višek namigovanj pa je bil dosežen, ko je bila izstreljena v javnost domneva ali presumpcija, da skupina igralcev, ki se Igra z usodami visokih položajnih državnih uradnikov, za svojo himno uporablja kar uspešnico hrvaške pop pevke Colonie “SVET VOLI POBEDNIKE”.

SVET VOLI POBEDNIKE
Colonia

Stisni šake, stisni zube
Budi što jesi, pokaži što znaš
Hodaj pravo, ne gubi nadu
Imaj vjere, tvoje vrijeme će doć’

Jer život nije ni bajka ni san
život nas tjera u novi dan
Preko trnja i kamenja
Ponesi boje svojih zastava

Ref: Svijet voli pobjednike
Voli zlatno znamenje
Kad si prvi, svega si vrijedan
Na tronu može biti samo jedan

Svijet voli pobjednike
Voli zlatno znamenje
Kad si prvi, svega si vrijedan
Na tronu može biti samo jedan

Na tvome putu uvijek će biti
Onih sto mržnjom kreću u boj
Njihove duše su sitne duše
Njihova srca su bez ljubavi

Jer život nije ni bajka ni san
život nas tjera u novi dan
Preko trnja i kamenja
Ponesi boje svojih zastava

Kakor je sama ideja te igre že po naravi smešna in neverjetna, pa kljub vsemu ni povsem za odmet.

Če bi se zadevo lotil izkušena scenarist in režiser, bi lahko po tej Igri nastal tako imenovani “CASH BREAKING MOVIE“.

Osnovna zgodba bi recimo lahko govorila o tem, kako mlada in neizkušena kriminalistka pripravnica slučajno odkrije, da se med padci vlad in odstopi ministrov ter nižjimi državnimi uradniki ponavlja neka čudna korelacija in da se eni in isti ljudje pojavljajo pri večini odmevnih afer.

Potem začne kriminalistka na svojo pest raziskovati stare primere na podlagi izrezkov iz časopisov in poizkuša odkriti, kakšne so v resnici korelacije med političnimi dogodki oziroma odmevnimi aferami.

Po trdem raziskovanju odkrije vzorce in se poizkuša tajni skupini priključiti pod krinko, da bi jo razkrinkala. Ker jo povsem očara eden izmed igralcev, se potem odloči, da še sama pristopi k Igri imenovani THE BATTLE ROYAL.

Sama za začetek vpiše takoj 10 točk za padec notranjega ministra. Padec šefa policije ni bil točkovan.

Če bi se projekta lotila kakšna izkušena režiserja, kot sta Tarantino, ali brata Coen, potem se lahko nadejamo novi uspešnici iz žanra črnih komedij.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: