Žalostna usoda nekega znaka

Pred kakšnim letom so na lokalni cesti izven naselja delali nov most čez potok in speljali obvoz prek pontonskega mostu, da so dela na novem mostu nemoteno potekala. Seveda so promet uredili z dodatno signalizacijo, oziroma prometnimi znaki, ki opozarjajo na delo na cesti in omejijo promet na 11 metrov na sekundo (bivših 40 km na uro).

Ko so bila dela končana in je promet stekel prek novega mostu izven naselja sem opazil, da so ostali vsi prometni znaki na istem mestu in jih je očitno nekdo PREPROSTO POZABIL. Najprej sem naivno mislil, da se bo kdo spomnil, da mu manjkajo prometni znaki. Pa mine teden, mesec in nič, znaki ostajajo. Potem sem maivno upal, da bo kdo vsaj med letno inventuro pogrešal štirje prometne znake, pa tudi nič.

Vedno ko sem se peljal po tej cesti, nisem dejansko vedel, ali naj hitrost zmanjšam na 11 metrov na sekundo, ali pa naj sklepam logično, da je nekdo prometni znak preprosto pozabil in pripeljem čez most z 25 metri na sekundo (biših 90 km/h). Tu je potem še vseprisoten strah, da bo nek miličnik oziroma po novem policist, ki še ni dosegel norme za mesečno uspešnost, prišel na idejo in postavil radar za znakom in bom tako skoraj ob vozniško dovoljenje zato, KER JE NEKDO POZABIL PROMETNI ZNAK.

No pred nekaj dnevi, morda tedni, pa sem opazil, da je nekdo prišel na genialno idejo. Prometni znak je preprosto podrl v bližnji kanal, kar je tudi dokumentirano na posnetkih. Briljantno. Vredno posnemanja.

https://i1.wp.com/shrani.si/files/znak1t8np.jpg

https://i2.wp.com/shrani.si/files/znakt8nq.jpg

V zvezi z prometnimi znaki moram tudi priznati, da mi ni jasno, kdo vse lahko v tej državi prometne znake namešča in če sploh potrebuje kakšno soglasje, ker opažam, da nekateri preprosto pred hišami namestijo kar svoj znak z omejitvijo, pa čeprav morda včasih tudi upravičeno.

Da pa komedije z prometnimi znaki še ni konec, še semafor, ki zopet ureja promet zaradi dela na cesti. Ko dela na cesti ne potekajo, recimo med dela prostimi dnevi in ponoči, semaforja ne ugasnejo, ampak ga preprosto obrnejo stran, nekam na njivo.

https://i0.wp.com/shrani.si/files/semafort8no.jpg

Ko sem se prvič takole pripeljal po cesti ponoči in zagledal, da semafor dela, mi v prvem trenutku ni bilo jasno, ali ga je kdo zanalašč obrnil v drugo smer in dejansko semafor dela ter lahko naletim na kakšnega lokalnega dirkača, ki bo imel zeleno luč, čelno. Potem sem nekako po neumni logiki prometnih znakov in povsem amaterskega pristopa do signalizacije zaključil, da ima semafor akumulatorsko napajanje in preprosto verjetno nima gumba za vklop in izklop.

Druge logične razlage trenutno še nimam.

Pet zvezdic (*****)

2 komentarja to “Žalostna usoda nekega znaka”

  1. nada Says:

    Hmmm……morda pa bi drugič uporabil telefon ?

  2. mijau Says:

    Nada, ne razumem. Da bi telefon vrgel v potok?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: