Nasilje v računalniških igrah

Večina računalniških iger vsebuje nasilje. Mnoge igre vsebujejo nasilje, ki praktično že dohiteva po nazornosti prikaza in posebnimi učinki resničnost.

Kakšen je vpliv iger na žrtve, je tema za nekaj diplomskih nalog in morda tudi kakšen doktorat.

Sam zase vem, da je vpliv praktično zanemarljiv, če odštejem nekaj malenkosti.

V avtomobilu ves čas vozim v prtlažniku samostrel vrste Revolution za primer, če moram na hitro obračunati z kakšnim krvosesom. Prav tako imam ves čas v torbi imitacijo Bertete, zračno pištolo na CO2. Čemu služi še ne vem, se pa nekako počutim kot kakšen Max Payne.

Kadar imam v bližnji okolici težave z ORKI (šefom, podšefom, šefom od šefa, tajnico šefa) ali navadnimi HOBBITI (beri običajnimi delavci) in kadar me zares ZELOOO razjezijo, tako zelo, da bi lahko posegel po fizičnem nasilju, takrat doma naložim igro vrste prvoosebna streljanka F.E.A.R, povečam jakost sistema 5.1 na maksimum, vključno z globokotoncem, naložim shranjen prizor z veliko akcije, poimenujem like z liki iz resničnega življenja ter napolnim dvocevko. Žrtev najprej udarim z udarcem z nogo, potem sledi milostni strel z dvocevko. To je to. Deluje preverjeno.

https://i1.wp.com/www.joker.si/images/clank/6213_510.jpg

Če je to nevarno za moje duševno zdravje ne vem, dejstvo pa je, da tako rešim veliko nedolžnih življenj.

Meni zelo smešen je primer izpred nekaj let, ko se je ugotovilo, da ima igra GTA San Andreas možnost, da z vtičnikom iz interneta odkleneš seksualno eksplicitni prizor in potem kot C.J., navadni „homie iz hooda“ nabrišeš sosedo, oziroma „bitch iz hooda“.

Najbolj ogreta za moraliziranje je bila domnevno senatorka Clintonova, žena bivšega predsednika ZDA, ki je doživel bližnje srečanje tretje vrste s pripravnico, ki je izvedla hitri dolpoteg, ki se je izkazal za hudo natego.

Kar pa je smešno v tem primeru je dejstvo, da se senatorka ni pritožila nad eksplicitnim nasiljem, ko lahko streljaš policiste, mimoidoče, skratka kogarkoli, ki se znajde v bližini. Še bolje pa je, če ga kar povoziš z avtomobilom.

Problem je nastal šele, ko se je pojavil vtičnik.

Za vse tiste, ki so navdušeni nad vojaškim poklicem, je priporočljivo, da najprej odigrajo kakšno masovno „nažigačino“ vrste Battelfield 2 prek mreže in tako na hitro preverijo, ali so primerni za ta poklic in ali jih vosjka sploh potrebuje. Če jih prerešetajo prej kot v nekaj minutah nabor toplo ODSVETUJEM.

V neki računalniški reviji so pred časom objavili zanimivo lestvico najbolj nasilnih iger.

Klasične prvoosebne streljanke, kjer igralec sam postreli za uspešno končanje igre nekaj tisoč primerkov bolj ali manj realistično modeliranih likov so se odrezale milo rečeno SLABO. Igre kot so Doom, Half Life, Painkiller, Hitman, Max Payne in podobne so zasedle na lestvici nekako sredino, pri čemer so prehitele zgolj športne simulacije in Simčke.

Izkaže se, da so absolutni zmagovalci v številu mrtvih in posledičnem nasilju realnočasovne strategije kot je recimo Rome Total war.

Tron zmagovalca in absolutno prvo mesto pa je zasedla igra CIVILIZATION. Število mrtvih NEPREDSTAVLJIVO.

7 komentarjev to “Nasilje v računalniških igrah”

 1. GRiSON Says:

  Nažalost je tudi našemu mulcu všeč, če se nekaj takega dogaja :evil:, to opažam tudi pri nekaterih njegovih vrsntnikih.

 2. GRiSON Says:

  ops, en n je preveč 😉 .

 3. Anonimnež Says:

  Nasilje v računalniških igrah…

  Računalniške igre v zadnjih letih so vse bolj nasilne, in postale bodo še bolj vse dokler bo povpraševanje….

 4. Juka Says:

  Če so računalniške igre res tako nedolžne, zakaj je skupaj z njihovim nastankom nastala “nova bolezen” – odvisnost od iger?

 5. dronyx Says:

  Saj igre niso nedolžne in veliko mladih je dejansko zasvojenih in potrebni zdravljenja. Se mi zdi pa bolje, če se streljajo v virtualnem svetu, kotpa zares, ker imaš virtuano bistveno več življenj in restart je hitrejši.

 6. janči Says:

  rat igram igrice najbolj rat imam SEX igrice i love it!!!

 7. sex igrice Says:

  Eto tuki maš sex igre in igrice:P… – sex igrice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: