Prodajalci megle

Sam pri sebi opažam, da imam čedalje pogosteje tako imenovane črne dni, ko moram poseči po „odvajalu“. Dobro pri tem je samo to, da sem verjetno iznašel način, kako ta problem neboleče rešiti brez nepotrebne kolateralne škode.

Verjetno večina, pri katerih nastopi črni dan, ta problem rešuje tako, da „nadere“ partnerja, otroke, poslovodstvenega delavca (šefa, ali šefa od šefa), delavko za bančnim okencem elektronske upravne enote, ali preprosto ne da hrane domačemu mucku ali papagaju.

To so sicer možne rešitve, vendar zakaj uporabljati preživete metode, če obstajajo nove, bistveno boljše.

Sam črne dni rešujem sedaj tako, da iz strokovnih revij naštudiram neko področje potrošniške tehnike, kot so recimo digitalni fotoaparati, digitalne kamere, prenosni računalniki, grafične kartice, pomnilniki, operacijski sistemi in podobna krama.

Potem se zapeljem do nakupovalnega centra, si najprej izberem tehnično trgovino in potem še ŽRTEV DANAŠNJEGA DNE – PRODAJALCA PRIPRAVNIKA.

Prodajalca izberem nekako po občutku, na srečo se je do sedaj največkrat izkazalo, da sem izbral pravilno.

Ko je žrtev izbrana, pogledam za katero podorčje je zadolžena na oddelku in potem je za naslednjo uro moj strelovod in odvajalo.

Izbranega prodajalca prepričam, da se zanimim za nakup izbranega tehničnega blaga, recimo nove grafične kartice in postopno prehajam iz lažjih vprašanj na težja.

Ker sem kot rečeno pred tem zadevo recimo naštudiral in ker večina prodajalcev ima zgolj osnovno znanje o tem, kaj prodaja, me to takoj spravi v dobro voljo.

Neverjetno, koliko prodajalcev ni pripravljenih priznati, da razen morda res osnov NIMAJO POJMA in vsak se poizkuša truditi, da bi izpadel tem bolj pameten, čim bolj so vprašanja težka. Itak.

Sam seveda na začetku blefiram, kot da o področju nimam čisto nobenega pojma, pa čeprav dam prodajalcu že takoj vedeti, da me zanima povezava dveh grafičnih kartic v Crossfire ali SLI načinu v skupni vrednosti prek 1000 evrov za sina. Prodajalec tako dobi samozavest in prepričanje, da ima pred sabo ŽRTEV, ki jo bo zlahka peljal čez vodo, oziroma uspešno spravil do blagajne in vknjižil novih kilo evrov pri dnevnem izkupičku.

Zahtevnost vprašanj, kot že rečeno, stopnjujejm, pri čemer skoraj nobeden prodajalec ne (o)posumi, da je tu nekaj narobe in vsi poizkušajo blefirati do bridkega konca, ko jim povem, da bom o nakupu še malo razmislil, oziroma krajše več sreče prihodnjič in hvala za uro dragocenega časa.

Res škoda, da dr. Kek ne snema več skritih kamer, ker tole preprosto človeka spravi v dobro voljo.

TOPLO PRIPOROČAM. ***** (pet zvezdic)

Kako že gre tisti napev… Magla svuda, magla oko nas, iz daljine čuje se ….

5 komentarjev to “Prodajalci megle”

 1. katarina Says:

  joj, škoda, da nisme več prodajalka. bi ti dala vetra 🙂
  brez heca, tudi sama sem srečala kar nekaj takih strank, vendar so imele smolo, ker se ne pustim provocirat. sem se kar pustila podučit in je bilo sila zanimivo. zame, seveda, one niso imele posebnega užitka..

 2. mugabe Says:

  Ti pa si psiho.

 3. Big Gigant Head Says:

  Ti bi se lahko zaposlil pri teh firmah kot neke vrste kontrola. Skrivni nakupi in tako naprej. Tudi sam sem opravljal take nadzore, Vendar ne v cistem ekstremu, pa sem vseeno naletel na par cvetk 😉

 4. Juka Says:

  Onyx, manjka skrita kamera!

 5. Nasveti za šoping « Dr. Onyx Says:

  […] Preberi še: – Prodajalci megle […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: