Rezanje lastne veje

Priznati moram, da nekako ne razumem novinarjev, ki imajo svoje BLOGe, oziroma jih razumem, samo ne razumem, če oni razumejo mene.

Kakor jaz vidim v prihodnost, bo INTERNET in tudi B(L)OGI naredili mimohod (bypass) klasičnemu podajanju informacij prek institucionalnih in koorporativnih medijskih hiš.

Sodobni vmesniki bodo omogočali, da se uporabnik interneta naroči na posamezne teme, spletnega avtorja, ki mu je blizu in ga rad prebira. Tako si bo lahko vsak ustvaril svoj lasten spletni multimedijski časopis, ki bo drugačen od vsega do sedaj znanega. In to [skoraj ni nihče zajca ujel] brezplačno.

Primer:
Če recimo nekoga zanima jadranje in nogomet, se bo prijavil na BLOGe avtorjev, ki to temo obravnavajo na uporabniku zanimiv način in dobival sveže informacije, kolumne in članke, slike, posnetke, ideje za vozle in bofore lahko iz celega sveta. Omejen bo samo z ZNANJEM JEZIKOV.

Kreativni posamezniki bodo objavljali svoje prispevke, fotografije, potopise, filme, scenarije, podjetniške ideje, nasvete, pesmi, misli, knjige … Omejitve trenutno skoraj ni. Vsaj resnih ne, če odmislimo zatežene pravnike, ki se BOJIJO ZA POSEL V DOBI, KO BO VSE ZASTONJ. To bo v zgodovini znano kot POSTKOMUNIZEM, oziroma KOMUNIZEM DONE RIGHT in ne LEFT, kot je to počela NOMENKLATURA.

Recimo hipotetično, da nam gre na živce Miran Alešič pri komentiranju F1 ali Andrej Stare pri komentiranju Lige prvakov. Nobenega problema. Prek interneta se naročimo na komentar nekoga, ki se nam zdi boljši in to POČNE ZASTONJ v ozadju pa slika in zvok prenosa tekme v Monacu ali na parku princev? Seveda nobene ovire, da oba gospoda tudi ne naredita bypassa.

Moj predlog je, da beseda meso postane in ker ljudje ne živimo od zraka, da postanejo te vsebine plačljive po sistemu “DAJ ŠTA DAŠ”, oziroma prispevaj kolikor misliš da ti posamezna vsebina pomeni.

Da se sam zapišem v zgodovino tega strežnika bom kot prvi uvedel pavšalno letno naročnino na moj BLOG v višini 1 evro, plačljivo na paypal. Ta vsota ni obvezna, je samo priporočljiva. Vse je zastonj, če se komu zdi, da ima vrednost prispeva 1 evro na leto vzpodbudo, da si lahko izmišljam nove IDEJE, kako izrabiti verjetno najbolj noro idejo vseh časov INTERNET.

 

http://blog.arabx.com.au/wp-content/themes/arabx/images/TUXsucksWindows.jpg

V internet je trenutno priklopljenih verjetno MILIJARDA ljudi, ki večinoma obvlada angleščino. Če se te usmili vsaki 10.000 in ti daruje 1 USD na leto, potem šefu samo še zaželiš veliko sreče in zdravja, ministru MJU pa VEČ SREČE PRIHODNIČ.

Tako si jaz predstavljam WEB KLOŠARJE. Za davkarijo brez prebite pare, dejansko pa dragi avtomobili, jahte, luksuzne parcele …

2 komentarja to “Rezanje lastne veje”

 1. nada Says:

  Z plačevanjem Blog izgubi smisel……časopisi bodo vedno obstajali, prav tako drugi mediji, se ni za bat…………internet google pa je tako zapolnjen z novonastalimi idejami čez vse…….formulo lahko gledaš že v 20 jezikih.

 2. dronyx Says:

  Jaz ne gledam na Blog kot SPAM, ker v Blogu lahko nekdo objavi recimo pesmi, ki bi bile lahko tudi v knjigi za 5000 SIT …

  Recimo veliko programske opreme je zastonj za uporabo, če želiš, lahko avtorju nakažeš poljuben znesek, kolikor ti pač pomeni.

  Recimo ti maš profesionalne programe, ki stanejo nekaj tisoč evrov. Če tak program namestiš, dvakrat klikneš in ti ni všeč ter ga odstraniš seveda zate to ni vredno nič. Če pa z programom služiš denar, potem pač moraš plačati.

  Kar se tiče obstoja časopisov in drugih medijev verjetno drži, da bodo obstajali, samo trg pa bo neizogibno čedalje manši. Današnja mlada generacija od malega živi z internetom in ji je to privzeti medij.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: