Astana

Kako zelo KOPIRAJ-PRILEPI so si podobne bivše komunistične države vzhodnega bloka, vključno z bivšo Yugoslavijo, ki so izvedle zamenjavo sistema navidezne enakosti za sistem prave neenakosti priča tale besedna zveza vzeta iz knjige World Desk Reference za leto 2005:

The small wealthy elite is made up mainly of former COMMUNIST OFFICIALS, manly of whom have benefited from PRIVATIZATION or are members of President’s clan.

Tako se konča prispevek, ki opisuje bivšo komunistično državo, ki pa bi bila lahko tudi Slovenija, ampak ni in je Kazahstan, ki ga je tako lepo predstavil svetovni javnosti Sasha Baron Cohen v svoji komediji BORAT, ki se ji smeje celotni svet po kinodvoranah.

https://i0.wp.com/static.album.email.si/1/9/198765/lcNEuaWe0zAPx2AICL9o0.jpg


Seveda je Kazahstan zaradi bogatih naravnih resursov kot je nafta ter nahajališča nekaterih dragocenih rudnin ter nekoliko bolj karizmatičnega samodržca Potempkinova vas nekoliko drugačnega tipa, kot mala Slovenija. So pa vzporednice očitne.

Ves čas tranzicije nas je dvojec Slivnik-Janša prepričeval, da obstaja v ozadju nam nevidni predsednikov klan povezan z nomenklaturo, ki upravlja vse ključne funkcije. Na koncu naj bi bila zadeva celo tako kritična, da naj bi bivši predsednik sam ukazoval tožilstvu, katerega župana je potrebno zapreti. Seveda ko je dvojec po dolgih letih boja z nomenklaturo in predsednikovim klanom prišel na oblast, so govorice potihnile in so bile očitno izmišljotina, da se v ljudeh ustvarja paranoja in strah.

Če temu ni tako, naj mi kdo pove, ali je bil proti komu iz klana sprožen kazenski postopek, sedaj ko smo dokončno zrušili komunizem? Če se je lahko tožilstvo spravilo na Ribičiča za povojne zločine, zakaj se ne bi še na zločine, ki segajo zgolj desetletje ali še manj nazaj?

Če pa nam uspejo nekatere no(R)[V]e ideje z umetnimi otoki, velikimi igralnicami in lunaparki imamo vse možnosti, da postane kar celotna država ena sama velika Astana. Res škoda, da je naftna vrtina v Lendavi bolj kot ne že suha, sicer bi se dalo te projekte še financiraati namesto iz denarja davkoplačevalcev, tako kot vzpenjača na 20 metrov visok hrib prestolnice, iz denarja, ki priteka iz zemlje kot v primeru Dubaja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: